Lastniško stanovanje v naselju Nokturno Koper
Pozdravljeni,
V naselju Nokturno Koper bi rada kupila stanovanje. Zanima me višina mesečnih fiksnih stroškov vezanih na lastniško stanovanje na tej lokaciji.
Za konkreten odgovor se zahvaljujem.
Lepo pozdravljeni.
Sonja
Pozdravljeni,
iz prve roke vam povem, da so dokaj normalni. Se pa nekatere zadeve kar se tiče obračunavanja urejajo in izboljšujejo. Je pa seveda vse skupaj kot povsod, odvisno od vaše porabe in načina življenja.
Elektriko plačate po porabi (števcu).
Vodo, skupno elektriko, čiščenje, zavarovanje, garaže… pa se razdelijo po dejanski porabi oz. ključih deljenja.
Odvisno kako veliko stanovanje kupujete?
Pozdravljeni,
Zahvaljujem se za posredovan odgovor v zvezi s stroški lastniškega stanovanja na navedeni lokaciji.
Kvadratura stanovanja, ki ga želim kupiti je cca.87 m2 uporabne površine, z zunanjo površino pa znaša cca. 112m2. V kolikor razpolagate z okvirno informacijo o višini mesečnih stroškov za skupne stroške (ogrevanje, čiščenje, zavarovanje, garaže…) za stanovanje te kvadrature (lahko tudi konkretno vrednost za stanovanje kakšne druge kvadrature) bi bila za informacijo zelo hvaležna.
Če prav razumem se naj bi skupni stroški delili v okviru posameznega objekta (npr. a,b,…)?
Kako pa se delijo ter koliko mesečno znašajo stroški za varnostnika v naselju?
Za odgovor se najlepše zahvaljujem!
Sonja
Pozdravljeni,
Zahvaljujem se za posredovan odgovor v zvezi s stroški lastniškega stanovanja na navedeni lokaciji.
Kvadratura stanovanja, ki ga želim kupiti je cca.87 m2 uporabne površine, z zunanjo površino pa znaša cca. 112m2. V kolikor razpolagate z okvirno informacijo o višini mesečnih stroškov za skupne stroške (ogrevanje, čiščenje, zavarovanje, garaže…) za stanovanje te kvadrature (lahko tudi konkretno vrednost za stanovanje kakšne druge kvadrature) bi bila za informacijo zelo hvaležna.
Če prav razumem se naj bi skupni stroški delili v okviru posameznega objekta (npr. a,b,…)?
Kako pa se delijo ter koliko mesečno znašajo stroški za varnostnika v naselju?
Za odgovor se najlepše zahvaljujem!
Sonja
Pozdravljeni,
Mesečni strošek, ki vključuje toplo vodo, hladno vodo, zavarovanje, skupna elektrika garaž, čiščenje, upravnika, hišnika… je za takšno stnovanje v primeru bivanja v povprečju okoli 120 eur/mes. Ogrevanje ne vem, ker se še ni kurilo oz. je spet odvisno od posameznika.
Stroški se delijo po porabi in po posameznem objektu oz. sklopu objektov.
Kar se tiče stroška varnostnika ga trenutno pokriva DUTB. Kasneje se bo verjetno uporabljal videonadzor naselja, ki je v naselju… To je še stvar odločitve lastnikov.
Aleš Goršak, pozdravljeni!
Zahvaljujem se za konkreten odgovor. Na podlagi pridobljene informacije, mi bo tudi odločitev za nakup nepremičnine na izbrani lokaciji lažja, Ne bi se mi namreč zdelo pametno kupovati nepremičnine, na lokaciji kjer bi bili stroški že na začatku (že pri novovgradnji) pretirani.
Še enkrat hvala in lepo pozdravljeni.
Sonja
Pozdravljeni,
ni problema. Lep pozdrav!
Najlepsa hvala za odgovor, ti skupni stroski so tudi mene zanimali
Vesna
Forum je zaprt za komentiranje.