Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek lastništvo

lastništvo

Pozdravljene.
Bom na kratko opisala situacijo. Mami je podedovala po očetu del hiše, večinski del pa njena mama, ki je spisala tudi oporoko.
Radi bi samo preverili kdo je danes dejanski lastnik hiše-zanima me ker se govori da je šlo za prepis že za časa življenja. Naši odnosi pa kot je razvidno niso najboljši.

Se to še da preveriti na internetni strani GURSa(iščem pa ne najdem 🙁

Ali bodo na zemljiški knjigi moji mami podali te informacije in pa seveda ali na zemljiški knjigi lahko preveri s kakšno pogodbo je bilo prenešeno lastništvo.

Hvala za odgovore.

Na ZK lahko dobi podatke, če ima parcelno številko nepremičnine in katastrsko občino. lahko gre prav do referentke po izpis, drugače pa lahko brezplačno vpogleda na računalniku na zemljiški knjigi. Tam bo videla tudi, na kakšni pravni podlagi je nekdo pridobil nepremičnino (pogodba, dedovanje…).
Za vpogled v samo listino pa je potrebno na predsednika sodišča naslovit vlogo, da želiš vpogledat v listino (navedeš opr.št.listine, ki se začne Dn.št. …, vidiš jo iz vpogleda v ZK) ter pri tem izkazat pravni interes (navedeš razlog, zakaj želiš vpogledati, ni npr. dovolj, da samo navedeš, da te pač zanima, kaj so napisali v pogodbi).
Na GURS se da na spodnjem linku preveriti lastništvo, vendar sem sama pri tem že opazila, da se včasih lastništvo ne ujema s podatki v ZK, zato je dobro preveriti tudi ZK:

LP

Najlepša hvala za odgovor!

New Report

Close