Latoflex – letveno posteljno dno – za zakonsko posteljo
Staršema pomagam urediti novo posteljo – in potrebujem izkušnje in mnenja glede posteljnega dna;
Ima kdo izkušnje kako se za posteljo 140 x 200 cm obnese latoflex iz enega kosa?
Za to dimenzijo se ponavadi dobi tako, da položiš dva ločena ožja latoflexa – 70 x 200, ki oba sredi postelje z robom počivata na sredinski letvi.
Zdaj pa vidim, da se sem ter tja dobi tudi enojen, ki ima letvice čez celotno širino in pod rameni dvojne, z nastavljivo trdoto.
A to deluje?
Ali je mogoče razpon (širina) prevelik, pa se v sredini, pod spečima, vse skupaj povesi in potem cela postelja visi proti sredini oz. se v sredi ustvari nekek vrste luknja, kamor oba drsita?
Gre pa za osebi teže cca 100 in 60 kg.
Hvala za vaše izkušnje!
Starsa sta verjetno starejsa, naj si kupita vecjo posteljo 180×200 in vsak svoje letveno dno in vsak svoj obojestranski jogi, cez pa rjuho cez celo posteljo.
Pa naj gledata malo visje okvirje postelj in malo visje vzmetnice!
[/quote]
Žal na to ne morem vplivati.
Jogije sta imela včasih vsak svojega, zdaj imata raje skupnega, ker ne prenašata tiste luknje vmes.
Vseeno hvala za odgovor, a trenutno potrebujem res predvsem izkušnje glede tega večjega latoflexa v enem kosu – kako se to obnese?
Jogije sta imela včasih vsak svojega, zdaj imata raje skupnega, ker ne prenašata tiste luknje vmes.
Vseeno hvala za odgovor, a trenutno potrebujem res predvsem izkušnje glede tega večjega latoflexa v enem kosu – kako se to obnese?
[/quote]
140 je že širina, ki potrebuje (vsaj za dva človeka) vmesno prečko. Jaz bi dva. Kot tudi raje dva jogija in potem en nadvložek. Že to, da je težko obrniti tako velik jogi, je razlog za dva manjša.
Hm, se pa morata imeti zelo zelo rada, da imata tako ozko posteljo.
140 je že širina, ki potrebuje (vsaj za dva človeka) vmesno prečko. Jaz bi dva. Kot tudi raje dva jogija in potem en nadvložek. Že to, da je težko obrniti tako velik jogi, je razlog za dva manjša.
[/quote]
dobro pa kje se najdete taki, ki samo pametujete?
kako vezo ima posteljna prečka pri tem?
normalno je, da ima vsaka postelja 140×200 prečko na sredini. zakaj misliš da je to postelja brez prečke?
to nima veze z latoflexom
tudi enojni latoflex se ne poveša, ker se nima kam.
saj počiva na vmesni prečki
postelja pa sploh ni ozka. midva sva skregana komot spala na njej, brez da bi se kaj dotaknila, zakompliciralo se je, ko smo dobili tretjega člana. trije pa ne morejo spati skupaj
[/quote]
Res, 140 cm postelja za dva … Midva imava 180 cm, pa se nama že ozko zdi, če v kakšnem hotelu naletiva na 160 cm. Pa se imava sicer čisto rada.
Je pa bolje imet ločene letvice po moje in če bodo take, da se da vzglavje dvignit, tudi 2 vzmetnici oz. ležišči. Midva imava tako, ker jaz zaradi refluksa spim z malce dvignjenim vzglavjem. Čez 2 vzmetnici 90 x 200 dam pa eno jugi rjuho 180 x 200 in ni nobene luknje na sredini.
Jaz imam enojno iz brezovih letvic 140×200 in je po kakih 7. letih še vedno v prvotnem stanju, se ni upognilo. Če pa kupiš iz kakega drugega materiala je pa zanič, ker ne ohranja lastnosti prožnosti.
Čeprav recimo, sem kasneje bral, da pri žepkastih jogijih so ta letvena dna odveč, ker ima sam jogi dovolj prožnostnih lastnosti, potemje pa enostvno preveč, se prevečupogiba. Če povrh še bolj migaš, je že kot vodna postelja. Odvisno pa seveda od teže ljudi.
[/quote]
Od teže je odvisno, če imata oba skupaj nekje do 140 kil, bo dovolj enojno letveo dno, če ima pa skoraj vsak toliko pa najbrž ne, ker bo se sredina preveč upognila.
Res, 140 cm postelja za dva … Midva imava 180 cm, pa se nama že ozko zdi, če v kakšnem hotelu naletiva na 160 cm. Pa se imava sicer čisto rada.
Je pa bolje imet ločene letvice po moje in če bodo take, da se da vzglavje dvignit, tudi 2 vzmetnici oz. ležišči. Midva imava tako, ker jaz zaradi refluksa spim z malce dvignjenim vzglavjem. Čez 2 vzmetnici 90 x 200 dam pa eno jugi rjuho 180 x 200 in ni nobene luknje na sredini.
[/quote]
Veš kako je to, ko sav se spoznala, bi bila 90×200 postelja komot še ožja. po večletih sta lahkoše ločeni spalnici na preozki razdalji.
Tist rob na sredini, pa če še vsak nekaj svojega štela, višino vzglavja ipd, kot ti praviš, je pa tako, potem je že bolje dve ločeni ločeni postelji, ima vsaj vsaka zase zunanji okvir.
Jaz imam par mesecev posteljo 140×200 in žepkasto vzmetnico. Letveno dno v dimenziji 70×200 skoraj ne dobiš nikjer ali pa ni primerno za žepkasta ležišča. Tako da imam eno letveno dno, spim ponoči sama, čez dan pa sva pogosti dve osebi gor v skupni teži cca 185 kg + jogi ima vsaj 20 kg. Zaenkrat je ok, kako bo čez par let ne vem. Saj ima vaša postelja verjetno ‘križ’ spodaj (prečno in vzdolžno letev).
Jaz imam enojno iz brezovih letvic 140×200 in je po kakih 7. letih še vedno v prvotnem stanju, se ni upognilo. Če pa kupiš iz kakega drugega materiala je pa zanič, ker ne ohranja lastnosti prožnosti.
Čeprav recimo, sem kasneje bral, da pri žepkastih jogijih so ta letvena dna odveč, ker ima sam jogi dovolj prožnostnih lastnosti, potemje pa enostvno preveč, se prevečupogiba. Če povrh še bolj migaš, je že kot vodna postelja. Odvisno pa seveda od teže ljudi.
[/quote]
In kam boš vtaknil žepkast jogi, če ni dna? Okvir okoli, jogi pa v luknjo na tla?
[/quote]
Imas enojno tako, ki je na sredini vseeno deljeno in imas enojno v enem.
To v enem je primerno za eno osebo, ker so letvice tako postavljene, da podpira lezanje ene osebe na sredini.
Tisto, ki je loceno po sredini in ima vsaka polovica svoje letvice, podpira enakovredno dve osebi, vsako na svoji polovici postelje.
Glede posedanja na sredini, midva imava ze 25 let vse loceno razen rjuhe, spiva na sredini, pa se nic ne posede. Sedanja jogija imava 8 let, pa nisva kupila takrat neke kvalitete in imava vec kil od tvojih starsev.
Ne drži tvoja logika. Ker sta na sredini torej dve lati in je sredina torej poplnoma fisna in trda.Torej dva letvena dna ali panavadna deska, je popolnoma enako,le da je deska bistveno ceneje. Djate malo bolj betice vklopit, kaj sploh pomeni, to kar vi pišete in mislite..
To v enem je primerno za eno osebo, ker so letvice tako postavljene, da podpira lezanje ene osebe na sredini.
Tisto, ki je loceno po sredini in ima vsaka polovica svoje letvice, podpira enakovredno dve osebi, vsako na svoji polovici postelje.
Glede posedanja na sredini, midva imava ze 25 let vse loceno razen rjuhe, spiva na sredini, pa se nic ne posede. Sedanja jogija imava 8 let, pa nisva kupila takrat neke kvalitete in imava vec kil od tvojih starsev.
[/quote]
[/quote]
Ne drži tvoja logika. Ker sta na sredini torej dve lati in je sredina torej poplnoma fisna in trda.Torej dva letvena dna ali panavadna deska, je popolnoma enako,le da je deska bistveno ceneje. Dajte malo bolj betice vklopit, kaj sploh pomeni, to kar vi pišete in mislite..
Če adš na širino 140 dva letvena dna je popolnoma enako kot navadna deska, ker je zgolj 70 cm širine letveno dno, skupaj z okvirjem, ni praktično nobene prožnosti in upogibanja..
Sem permejdun šel poslikat, ko ste tako trdi. Enojno letveno dno ima na sredini za 3cm upognjene letvice navzgor, kak učinek bi sploh bil če sta na tej širini dva ozka letvena dna? Nobenegam, je enako deski ali nekaj navadnim latam, ki so jih včasih dajali za dno postelje.
[img]https://shrani.si/f/2z/2n/44vOdB5Q/img20210308200647.jpg[/img]
Na desko multinično, na desko, ker ima sam jogi dovolj prožnostnih lastnosti. Tako se priporoča, trgovci pa seveda radi nategnejo, ker jim je cilj le prodat.
[/quote]
Ob strani po tvojem deske, vmes pa luknja. A ti veš da se posede tam kjer ni podlage spodaj in takoj dol pade? A si sploh vidu kdaj žepkaste vzmeti bumbar
Ob strani po tvojem deske, vmes pa luknja. A ti veš da se posede tam kjer ni podlage spodaj in takoj dol pade? A si sploh vidu kdaj žepkaste vzmeti bumbar
[/quote]
A si res toliko zabito? Je možno sploh to? Veš kaj je ravna deska?
[img]https://www.mizarstvo.si/wp-content/uploads/2014/08/1po016a.jpg[/img]
[/quote]
In kaj je na sliki, ki sem jo prilepil in imam pri sebi, če nii brezovo letveno dno 140x 200 in žepkasti jogi? Kaj sem pa lepil sem za vas ekstra zabite?….mislim, ne moreš verjet.
kako daleč si s posteljo? glede na to da si iz Lj pejt do akrona v ljubljani. Oni sodelujejo s spalnim studiejm (izdelujejo jogije, akron pa pohištvo), lahk pa tud kar direkt spalni studio kontaktiraš glede nasvetov, sploh če moraš še kaj nabavt
Pred kratkim sem kupila letveno dno 140×200, prej sva imela 2x70x200, a se je ena letvica nesrecno zlomila ob prestavljanju postelje.
Zal ob nakupu 140×200 nisem bila pozorna na tezo, za katero je letveno dno primerno. V osnovi je namrec ta velikost postelje namenjena 1 osebi. Ko sem na postelji lezala jaz ali moz, je bilo vse ok, ko pa sva njej lezala oba, je bilo katastrofalno. V sredini postelje je nastal jarek in se sploh ni dalo spati, skorajda sem si hrbet zlomila, nakar sva spala izmenjaje 1 na kavcu, 2 v postelji, ker drugace nislo.
Po manj kot enem tednu sem narocila 2x70x200, ker za normalno ceno nisem nasla letvenega dna 140×200, ki bi prenesel najino tezo in se tezo vzmetnice.
Koncno spet spim kot angelcek.
Imam (družinski član) podobnega enojnega kot je na sliki https://www.postelja.com/si/izdelki/letvena-dna/letvena-podloga-premium
postelja 140×200, ni sredinske letve ali noge, ni deske, letev se položi na notranji rob, trdota se nastavlja in deluje. Malo preizkušaš pa najdeš pravo.