Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek lazanja

lazanja

Imam kupljeno testo t.j. liste za lazanjo. V nekaterih receptih sem zasledila, da se jih blanšira 1-2 min. V drugih, da se kar take (surove) polaga v posodo. Kakšna je vaša praksa?

Jaz jih ne pokuham.

Če dodaš dovolj omake (bešamel ali paradižnikove), jih ni treba pokuhat. Pazi le, da je prva plast omaka, da so vsi listi lepo prepojeni. Jaz delam na ta način in vedno pride dobro.
Še boljše pa je, če lazanjo sestaviš prejšnji dan, jo pustiš v hladilniku in naslednji dan spečeš. Sočna do neba!

Ne kuham prej. Na dno dam najprej omako, kot je napisala Oliva. Cisto na vrh spet omako in sele potem sir.

Ko sem še delala lasagno iz kupljenih listov, sem vedno pokuhala. Sem probala brez kuhanja, pa ni najbolje izpadlo. Sem mislila, da je problem v znamki in sem zato sprobala kar nekaj znamk – vse je bilo treba pokuhati čeprav je embalaža trdila drugače 🙂

Zdaj delam sama testenine, tako da ne rabim pokuhati, je sveže in se super speče.

prej kuhala, pa je lazanja vedno dobra in socna, pa ceprav uporabljam kupljene testenine. Vazno je, da imas dovolj besamela.

Delam enako. Kupljene, suhe, vedno pokuham. Res jih ni treba, ampak enostavno pride lazanja boljša. Mi ne maramo lazanja, ki ima preveč bešamela. Raje malce pokuham liste, gre hitro.

Če pa uporabim liste iz svežega testa, potem jih pa ne kuham. Ne glede na to, ali so kupljeni ali domači.

Na splošno so sveže testenine po okusu daleč boljše od suhih, tudi če so kupljene. Domače pa sploh.

Delam enako. Kupljene, suhe, vedno pokuham. Res jih ni treba, ampak enostavno pride lazanja boljša. Mi ne maramo lazanja, ki ima preveč bešamela. Raje malce pokuham liste, gre hitro.

Če pa uporabim liste iz svežega testa, potem jih pa ne kuham. Ne glede na to, ali so kupljeni ali domači.

Na splošno so sveže testenine po okusu daleč boljše od suhih, tudi če so kupljene. Domače pa sploh.[/quote]

Tudi meni. Pa sploh nisem vedela, dokler nisem začela “svojih” delat 🙂

Jaz kupljene položim na krpo in jih zmočim z vodo (s čopičem) na obeh straneh. Malo počakam in sestavim lazanjo.

To mi pa takrat ni prišlo na misel – verjetno je pa ok?

kupujem tiste v pravokotni škatli, pomoje so barilla.. nič ne namakam, nič ne kuham… samo naložim – dno prekrijem z malo bešamela in omake, nato testenine, bešamel, omako, testenine, bešamel, omako, testenine, bešamel in sir 🙂 vem, da naj bi po pravilih bil bešamel na mesu ampak mi je precej enostavneje razmazati čez trde testenine

pečem pol ure na 200°C in so vedno čisto mehke

To mi pa takrat ni prišlo na misel – verjetno je pa ok?[/quote]

To sem že poskusila. Je o.k. Torej, ni treba kuhat?

To mi pa takrat ni prišlo na misel – verjetno je pa ok?[/quote]

To sem že poskusila. Je o.k. Torej, ni treba kuhat?[/quote]

Lej, če piše na embalaži, da ni potrebno kuhati, potem ni potrebno kuhati, lazanja bo še vedno OK. Kot smo ti pa ene napisale, je pa lazanja boljša, če so plošče malce pokuhane.

Kako jo boš pa ti naredila, se boš morala pa sama odločiti.

Nikoli ne prekuham prej, samo vsak list posebej namočim v bešamel.

New Report

Close