lazanja
Ko sem še delala lasagno iz kupljenih listov, sem vedno pokuhala. Sem probala brez kuhanja, pa ni najbolje izpadlo. Sem mislila, da je problem v znamki in sem zato sprobala kar nekaj znamk – vse je bilo treba pokuhati čeprav je embalaža trdila drugače
Zdaj delam sama testenine, tako da ne rabim pokuhati, je sveže in se super speče.
Delam enako. Kupljene, suhe, vedno pokuham. Res jih ni treba, ampak enostavno pride lazanja boljša. Mi ne maramo lazanja, ki ima preveč bešamela. Raje malce pokuham liste, gre hitro.
Če pa uporabim liste iz svežega testa, potem jih pa ne kuham. Ne glede na to, ali so kupljeni ali domači.
Na splošno so sveže testenine po okusu daleč boljše od suhih, tudi če so kupljene. Domače pa sploh.
Delam enako. Kupljene, suhe, vedno pokuham. Res jih ni treba, ampak enostavno pride lazanja boljša. Mi ne maramo lazanja, ki ima preveč bešamela. Raje malce pokuham liste, gre hitro.
Če pa uporabim liste iz svežega testa, potem jih pa ne kuham. Ne glede na to, ali so kupljeni ali domači.
Na splošno so sveže testenine po okusu daleč boljše od suhih, tudi če so kupljene. Domače pa sploh.[/quote]
Tudi meni. Pa sploh nisem vedela, dokler nisem začela “svojih” delat
kupujem tiste v pravokotni škatli, pomoje so barilla.. nič ne namakam, nič ne kuham… samo naložim – dno prekrijem z malo bešamela in omake, nato testenine, bešamel, omako, testenine, bešamel, omako, testenine, bešamel in sir vem, da naj bi po pravilih bil bešamel na mesu ampak mi je precej enostavneje razmazati čez trde testenine
pečem pol ure na 200°C in so vedno čisto mehke
To mi pa takrat ni prišlo na misel – verjetno je pa ok?[/quote]
To sem že poskusila. Je o.k. Torej, ni treba kuhat?[/quote]
Lej, če piše na embalaži, da ni potrebno kuhati, potem ni potrebno kuhati, lazanja bo še vedno OK. Kot smo ti pa ene napisale, je pa lazanja boljša, če so plošče malce pokuhane.
Kako jo boš pa ti naredila, se boš morala pa sama odločiti.