Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek LCHF DIETA, MNENJA UPORABNIKOV

LCHF DIETA, MNENJA UPORABNIKOV

Zanimajo me mnenja tistih, ki se prehranjjjejo na ta  nacin .

Pocutje,teza, ….

Ne zanimajo me komentarji raznih pametnjakovičev, ki nimajo pojma  kaj to je in je niso probali.

Sem bla na njej pred dvema letoma. Mi je spremenila zivljenje. V treh mesecih sem izgubila 12 kil ( s 66 na 52 kil), se zdaj zgledam, kot da telovadim, pa ne. Pocasi sem vnesla spet OH, pred morjem pa grem malo spet na lchf za dva do tri tedne. 🙂 Meni je top, ampak imam rada meso. Bila sem nora na kruh, ampak glej – neverjetna stvar. Holesterol je bil skoz super, pritisk se mi je  znizal. Jem drugacekot prej in ne vec strogo lchf in ugodni ucinki kar trajajo. Imam vec energije, lepso kožo, vec koncentracije in nikoli nisem lacna.

Tudi sama nameravam po tej poti prehranjevanja.

Sem kar nekaj že prebrala o tem. Rada bi se rešila bolečin po mišicah in  znebila nekaj kg. Predvsem pa imela več energije.

Imas kakšen nasvet za začetnico?

Jaz sem se obrnila na Gasperja Groma. Pa ni to neka reklama, ker ga sploh ne poznam. Sem se pa natancno drzala njegovega jedilnika, ki mi ga je sestavil.

Odgovor na objavo uporabnika
Lchf, 11.10.2022 ob 21:09

Zanimajo me mnenja tistih, ki se prehranjjjejo na ta  nacin .

Pocutje,teza, ….

Ne zanimajo me komentarji raznih pametnjakovičev, ki nimajo pojma  kaj to je in je niso probali.

Več let jem tako in se tega res praviloma držim. Torej, kaj se dejansko spremeni? Najbolj kar se ti pomembno spremeni, in to je nekar o čemer se niti ne piše,je neka hormonska stabilizacija. Neki strahovi pa nelagodja pa žalosti čez dan pa ne vem kaj vse, vse to izgine. Sicer se osebno še pogosto pregrešim s sladkarijami in takrat opažam neke faze slabega počutja in ne vem česa, ki s povratkom k LCHF načinu prehranjevanja izginejo.

Kar se tiče izgube teže je tako, da gre z roko v roki s stabilizacijo hormonov. Hormoni lakote se ti stabilizirajo tako kot vsi ostali hormoni in potem je tudi občutek lakote vezan bolj na potrebo koliko telo porabi in potem seveda shujšaš na neko primerno težo. Osebno se sicer ne držim tega toliko zaradi hujšanja, ampak predvsem zato, da se mi telo spravi v pravilno hormonsko stanje.

Poleg zgoraj opisanega naj omenim da neprespane noči, ki vsake toliko zaradi takih ali drugačnih obveznosti vseeno pridejo v moje življenje, ne terjajo tako visokega davka. Če si na LCHF sicer neprespanost čutiš, ampak je znosna. Če pa ješ OH in si neprespan je občutek naravnost grozljiv: nenehno se ti zdi, da imaš gripo pa še kakšno hujšo bolezen, oči te pečejo….pač, neprespanost precej lažje zvozim.

Tretje je mogoče nekoliko manj opazno pri večini, ampak trdnost zob je seveda boljša (to je sicer precej podrobno opisano zakaj pa kako, saj presnova OH sama po sebi črpa minerale iz kosti). Tudi splošno je zobno zdravje boljše, saj je brez OH zobna gniloba praktično nemogoča.

Sicer se pa glede na moje pisanje pojavlja vprašanje, od kje pa jaz vem toliko o tej primerjavi. No, velikokrat se tudi pregrešim. Vsake nekaj mesecev. Pa na koncu z žalostjo vedno priznam, da je na OH življenje s precej nižjo kakovostjo.

Imam pa za vsakega dve svarili:

Kot prvo. Seveda ne veš kaj je smisleno jesti za LCHF ter kaj od tega je sploh dobro. Hrana je ko enkrat naštudiraš kaj jesti, naravnost fantastična in prav vedno se ti tisti s sadnimi skledami potem obračajo za tvojo porcijo rebrc.

Kot drugo, ta dieta pritegne več pozornosti, kot karkoli drugega. Vsekakor lahko rečem, da ta način prehranjevanja ni za sledilce. Ampak tukaj smo potem hitro že pri drugačni tematiki, saj je marsikatera presnovna sposobnost človeka prispela šele z družbenim pritiskom. En drugega smo silili piti kravje mleko, čeprav smo imeli od njega drisko. Pa en drugega smo silili jesti pšenico, čeprav smo od nje umirali. Danes lahko to presnavljamo, saj so vsi tisti naši sorodniki, ki tega niso mogli presnavljati, izumrli.

Kako pa zgleda njegova pomoc? Koliko re je to stalo?

Res je. Sladkor konstantno mece telo iz ravnovesja. Gor in dol, evforija-depresija … Pri lchf se stanje stabilizira. Ni napadov volcje lakote. Ko enkrat shujsas, so vse potice pravzaprav cisto ok, ker imajo orehe pa skuto. Ali pa kisla smetana z malinami. A ni to ena kul dieta? Edino jajca … Ja, od jajc se ti pa zvrti. Ni pa ta dieta za vsakogar. Moja sestra je na pol vegi in zelo malo zelenjave je. Ni sans, da bi pristala na tej dieti. Svetovanje je bilo najbolje porabljen denar zadnjih let. Vsaj zame.

Cenik svetovalnih storitev

Ni za vsakega! Pozor na žolčnik in jetra!

Pazi, 12.10.2022 ob 03:00

Ni za vsakega! Pozor na žolčnik in jetra!

in ledvice! Ketonska dieta lahko okvari ledvice. To je dejstvo o katerem nihče ne govori.

Sama sem bila na ”dieti”, ki je bila tega tipa že 30 let nazaj, ne spomnim se kako se ji je reklo. Sem lepo shujšala dokler sem se je držala in jedla vitamine. Kasneje so se pojavile diete Atkins, Montignac pa še katera, ki so dejansko enake, z malo razlike, vse pa bazirajo na tem, da pač ne ješ OH.

Z let sem nekako priška k pameti in se odločila, ker imam težave s težo, da bo zame najbolje dvoje, 1.) da se poslušam in spremljam in 2.) jem po svoje. Tako sem našla svoj sistem, ki mi odgovarja. Recimo, po teh dietah bi naj jedla avokado na 101 način. Kot prvo mi avokado ne sede, kot drugo pa je drag, vsaj bil je. No, doma pa poln vrt svoje zelenjave, in obilo zdravega sadja, ko je čas. In jaz naj jem avokado? No-go, greh! Pa tudi, jesti skoz meso in jajca, obenem pa sredi zime, ko so krvavice in zelje natapavaš listni ohrovt…  Ali pa postenje, to je še ena oblika diet. Zdržala 3 tedne, potem sem pojedla vse kar sem videla… Torej, jem vse, po malo, večkrat na dan, ker tako meni ustreza.

Ker pa ta tema sprašuje o dieti LCHF priporočam ogled na YT od dr. Berg, ki priporoča in še koga, pa ne priporoča. Tega dr. Berga sem odkrila po naključju, ima zelo zanimive videe iz mnogih področij in drugačne. Bom dala primer, imela sem trn na nogi, stopalu, vsi priporočajo vaje, raztezanje, celo operacijo. On pa je pojasnil, da je to v resnici vnetje. Vnetja v telesu povzroča sladkor. Po enem tednu brez sladkorja (in sadja) je bolečina minila, brez tabet, brez zdravika. Hočem povedati samo to, da je treba preveriti več vidikov, probati saj vsakemu vse ne ustreza. Tako meni LCHF ne ustreza, vsekakor pa je zame dobro priporočilo, da ne vnašam dodanega, skritega sladkorja, vseeno pa jem sadje v sprejemljivih količinah zame.

Še link: https://youtu.be/dR6TnC1RY_8

kr neki944, 12.10.2022 ob 06:02

in ledvice! Ketonska dieta lahko okvari ledvice. To je dejstvo o katerem nihče ne govori.

Sama sem bila na ”dieti”, ki je bila tega tipa že 30 let nazaj, ne spomnim se kako se ji je reklo. Sem lepo shujšala dokler sem se je držala in jedla vitamine. Kasneje so se pojavile diete Atkins, Montignac pa še katera, ki so dejansko enake, z malo razlike, vse pa bazirajo na tem, da pač ne ješ OH.

Z let sem nekako priška k pameti in se odločila, ker imam težave s težo, da bo zame najbolje dvoje, 1.) da se poslušam in spremljam in 2.) jem po svoje. Tako sem našla svoj sistem, ki mi odgovarja. Recimo, po teh dietah bi naj jedla avokado na 101 način. Kot prvo mi avokado ne sede, kot drugo pa je drag, vsaj bil je. No, doma pa poln vrt svoje zelenjave, in obilo zdravega sadja, ko je čas. In jaz naj jem avokado? No-go, greh! Pa tudi, jesti skoz meso in jajca, obenem pa sredi zime, ko so krvavice in zelje natapavaš listni ohrovt…  Ali pa postenje, to je še ena oblika diet. Zdržala 3 tedne, potem sem pojedla vse kar sem videla… Torej, jem vse, po malo, večkrat na dan, ker tako meni ustreza.

Ker pa ta tema sprašuje o dieti LCHF priporočam ogled na YT od dr. Berg, ki priporoča in še koga, pa ne priporoča. Tega dr. Berga sem odkrila po naključju, ima zelo zanimive videe iz mnogih področij in drugačne. Bom dala primer, imela sem trn na nogi, stopalu, vsi priporočajo vaje, raztezanje, celo operacijo. On pa je pojasnil, da je to v resnici vnetje. Vnetja v telesu povzroča sladkor. Po enem tednu brez sladkorja (in sadja) je bolečina minila, brez tabet, brez zdravika. Hočem povedati samo to, da je treba preveriti več vidikov, probati saj vsakemu vse ne ustreza. Tako meni LCHF ne ustreza, vsekakor pa je zame dobro priporočilo, da ne vnašam dodanega, skritega sladkorja, vseeno pa jem sadje v sprejemljivih količinah zame.

Še link: https://youtu.be/dR6TnC1RY_8

Hvala za to.

Tole okrog odmiranja notranjih organov popolnoma nič ne drži. Nekatera plemena na svetu še danes živijo izključno od LCHF hrane pa jim nič ni. Tudi drugače je veliko ljudi, ki živi na LCHF že desetletja v zahodni družbi, pa nimajo popolnoma nobenih statistično značilnih obolenj. Sama teorija okrog smrtonostnosti ketoze pa izvira iz relativno slabega razumevanja pri ljudeh, ki običajno niso niti zdravniki.

Prvi primer, ketozo se pomeša s ketoacidozo. Pri slednji gre za to, da se najprej jetra okvarijo, zato pa potem ljudje nehajo presnavljati in regulirati krvno stanje in se zastrupijo s ketoni. Ker potem pijančkova klapa meša pojme, razložijo naokrog, da mu je ketoza uničila jetra.

Drugi primer, ketonsko dieto se pomeša z anoreksijo. Tu gre za to, da ljudje, ki nič ne jedo preidejo v ketozo, ker sladkorja v krvi nimajo več. Vse kar jim zaradi anoreksije lahko zgodi se potem z manipulativno logiko pripiše ketozi.

Zadeva je v bistvu takšna. Možgani in srce ti bodo hvaležni, če opustiš OH. Ostalo načeloma ni odvisno oziroma vemo o tem premalo, možgani in srce pa absolutno.

Sem mnenja, da ta teorija Lchf  deluje. OH so po mojem mnenju bolj na slabem glasu za telo .

Verjetno je koristno že samo , če “ukinemo” 3 bele smrti: MOKO SLADKOR IN SOL.

Zanima me nekaj. Pri LCHF sem zasledila, da je lahko stroga, malo manj stroga in mila, glede na % razmerje OH, BELJAKIVINE IN MASCOBE.

Ali so ti % mišljeni na obrok ali sestevek v celem dnevu?

New Report

Close