Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Leasing boljši kot takoj plačan avto

Leasing boljši kot takoj plačan avto

Berem spodaj kako eni pravite, da je bolje vzeti avto na leasing kot ga takoj plačati.

Kako je to možno? Razložite mi na primeru.

Recimo , če zelkm kupiti avto s ceno 10.000. Če plačam takoj, dam 10.000. No, zadnji avto je bil nekaj jurjev cenejši in mi je dala trgovina 10% popusta. Ne vem pa, če so vsi tako ok.

Kaj pa leasing? Potem plačaš manj kot 10 jurjev?

Ce sestejes vse stroske lizinga in obresti, kljub popustu ni manj.

To velja samo za nove avte. Primer od moje kolegice – nov na gotovino cca 30k. Z leasingom 26k. S tem da ji je še leasing hiša častila 3k in kasko. Če ga poplača prej (v treh letih, ker če ga prej ji vzamejo nazaj 3k), bo zanj vse skupaj plačala 26k, če ga ne poplača, bo plačala cca 31k. Sem ji cel graf s projekcijami kako in kaj naredila :). Leasing se splača samo če veš da ga boš prej poplačal. Pa če ponujajo kakšne ugodnosti zraven (kasko, servis zastojn prvo leto, hranjenje gum zastojn ipd.). Ni pa pri vseh firmah isto. Odvisno kje in kdaj pač.

To so 2x hotl v avtohiši mene prepričat.

Sm sam rekla: plačam v gotovini, al mi daste tolk in tolk popusta al grem drugam, leasing mi na kraj pameti ne pade da ga vzamem, smo vse zrihtal. Zdej me z leasingom ne prepričujejo več.

Aja, sm pa v tej AH že redna stranka 😛

Čisto vsak leasing preplačaš začetno ceno, tista prijateljica ali laže ali ne razume.

Pri leasingu avtohiša sicer ponudi nekakšen popust na ceno avtomobila, ampak na koncu te z obroki in obrestmi pride več kot če plačaš avto takoj.

Leasing vzamejo tisti ki se odločijo obročno odplačevati ker nimajo dovolj sredstev za enkraten znesek.

Jaz itak ne verjamem,  da bo kredit ali pa leasing cenejši kot takojšnje plačilo,  ampak tule gor se vedno ponavljajo taki zapisi.

Če imaš avto na leasing, nisi lastnik avta in se njegova vrednost ne upošteva pri otroškem dodatku, štipendiji, vrtcu….

Da bi bilo na Leasing cenejše kot z gotovino…hahhahahahahahaaaaaa

Cena avta je res nižja za 4.000EUR (glavnica) ampak na to je 7.000EUR obresti. Torej je končna cena 33.000EUR…..

Pa kdo ti bo dal kredit z negativno obrestno mero.

Eni ste res patroni…hahhahahahahaaaa

Servise plača leasing hiša ali ti ki si vzel lizing?

Tista punca govori o tem, da leasing prej odplača, vzame nd vem, na 6 let in po 12 mesecih odplača, se pravi da plača zelo malo obresti, začetna cena pa je bila zaradi leasinga nižja.

Kolegica ima skode in gre vsake 10let po novo. Ker ima na lizing, mora placati kasko in servis pri pooblascenem. Jaz dam za servis 60€, ona pa 600. Sama sem sicer kupila 4 leta star avto s 35tisoc prevozenimi od nekoga, ki ga poznam. Nikoli na puf je moj moto

če mislite gotovino, s katero nameravate plačati avto, vložiti v donosnejšo naložbo. Ali pa da ste kreditno nesposobni samostojni podjetnik in avto nujno rabite, ker vam bo služil kot osnovno sredstvo za delo.

Tist popust, ki ga dajo avtohiše na financiranje, ga pa avtohiše dobijo nazaj z obrestmi preko xy let odplačevanja.

Prodajalcu avtov lepo rečte naj vam zračuna koliko je najvišji možni polog in najkrajša doba odplačila, da se še izpolni pogoj za popust na financiranje. In kakšen je potem končni strošek avtomobila.

V mojem primeru je bil najvišji možen polog polovico cene avtomobila, najmanjša doba odplačila pa 3 leta. Avto bi preplačal za 500 eur pri čemer je bila obrestna mera variabilna, kar pomeni, da bi ga dejansko preplačal še za več. Z daljšo dobo odplačila in manjšim pologom so stroški preplačila še višji.

Polni kasko je bil obvezen ob mojem doplačilu. V primeru predčasnega poplačila lizinga bi bilo treba popust na financiranje vrnit proporcinalno.

New Report

Close