Leasing na položnice
Praktično vsak lizing je na položnice, za višino plače ne vprašajo. Če ne plačate, je avtomobil itak njihov. Odločite se vseeno preudarno, da ne boste kasneje hodili peš in obžalovali. Mesečni obroki so vsak nekaj deset tisoč tolarjev, hitro tudi čez 50.000 SIT. Pa veliko sreče in malo pretiravanja!
Šofer
Čuj jst mam sicer avto na firmo, ampak če ni plačilne sposobnosti ni leasinga. Za fizične osebe zahtevajo leasing hiše kar kake tri plačilne liste in potrdilo o zaposlitvi.
Pravno je avto njihov, ampak kaj bodo z avtom če ga ti teoretično plačuješ le dva meseca; polog in obroki ponavadi niso poravnali razlike med vrednostjo novega vozila in dejansko ceno po eurotaxu.
Drugo pa je uno po salamoncu… “dobro ohranjen golf tdi, možnost kredita na položnice”
in tretje je da greš k ta mesec dobro opevanem podjetju, ki ti da kredit samo z osebno izkaznico…
Se pravi za preimer ko plačuješ dva meseca in potem avto vrneš ti bo v naši državi vsaka leasing hiša zaračunala tisto kar manjka do dejanske vrednosti; preplačila ne vračajo, neplačila pa izterjajo, če le maš kej…
Vidim, da so orioni in podobna ozvezdja naredili zelo veliko za zaupanje Slovencev. Saj lizinga ni treba vzeti pri žblj doo, je dovolj resnih firm, ki jim veliko več pomeni zadovoljna stranka kot pa morebiten milijon, ali pa še toliko ne, izgube, v primeru neplačila. In, verjemi mi: lizing hiše tudi vračajo. Neverjetno, a resnično. Sem doživel na svoji koži, ko sem imel totalko. Z denarjem od zavarovalnice smo poplačali preostali del, nekaj pa je še ostalo: meni v žepu. Res pa je, da sem se za lizing odločil pri firmi, ki tega ne daje na osebno izkaznico.