Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Leasing za avto

Leasing za avto

Ali mi kdo pove a če grem sedaj vzet avto na leasing so pogoji isti kot bi vzela kredit? Plačilne liste za 12 mesecev itd itd….Se kje da kej spalamudit? Je že kdo kaj probaval?

Leasing NI !!! kredit.
Avto ne bo tvoj ampak od lesing firme … do poplačila
razmisli, ali si lahko privoščiš kasko zavarovanje avta vsako leto leasinga

ju knou d dril …

In kaj bi palamudila? Pogoji za leasing so manj strogi kot za kredit, ker če leasinga ne plačuješ, ti pač vzamejo avto, ki je do odplačila last leasingodajalca. Najbrž moraš pa kako dokazat, da si leasing sposoben odplačevat?

Ne štekam folka v Slo. Če nimaš denarja, moraš živeti svojemu finančnemu stanju primerno!

No ja, jaz tudi če za keš kupim nov avto, vzamem kasko!

Pokvaril se mi je avto in je popravilo dražje kot cel avto….Ker nisem še zaposlena 12 mesecev pač ne dobim kredita.

Kupujem RABLJEN avto, ki ga žal nujno potrebujem ker se vozim in nimam direktne povezave.

Tako da samo prosila sem da se rešim nekako iz zagate…Za odplačevanje imam, brez skrbi, samo pač nimam pa našparanih 5000 eurov.

Sprašujem pa zato, ker je ena objavila kaj so ji odgovorili na Bing Bengu…da če hoče na obroke mora imeti enake pogoje kot za kredit…Torej v tem primeru odpadem 🙂

saj zato pa je sedaj tak rompompom, ko je Banka Slovenije zaostrila pogoje za kredite! Eni bi pač še naprej živeli boljše, kot jim to standard dejansko dopušča.

Ja, enim res ni pomoči. Včasih me zelo spominjajo na mojega otročička…”mami pa sej ti bo bankomat dal” 🙂 🙂

Ja, na ravni 3 letnega otroka!
Jemali bi kar neki, pa niti ne vejo kaj! Leasing, potrošniški kredit, stanovanjski kredit…NI DA NI, da bi si kdo preračunal ali bo sposoben odplačevati…pol pa v jok ko rubežniki potrkajo pa na drevo…

Draga avtorica, vsaj pozanimajte se prej kaj sploh pomeni Leasing! In kaj Kredit!

Ah dej nooooo…a lahko en normalen odgovor….Imaš čas moralizirat da bi pa odgovoru kulturno pa ne.

Svojim otrokom potem pametuj, tole pa preskoč. HVALA!

saj zato pa je sedaj tak rompompom, ko je Banka Slovenije zaostrila pogoje za kredite! Eni bi pač še naprej živeli boljše, kot jim to standard dejansko dopušča.
[/quote]

posebej je poudarjeno, da ti novi pogoji ne veljajo za lizing hiše…

pomoje ni take panike, ker če ne plačuješ te razlastijo in zasežejo predmet odplačevanja. Zadnje tri plače bodo najbrž dovolj. Se mi zdi da pri meni je bilo tako. Običajno za leasing je potreben tudi kasko, ki ga moraš plačati ti. SREČNO!!

Avtorica, za lizing potrebuješ zadnje tri plačne liste. Skupaj s prodajalcem AH, kjet boš avto kupila, naredita načrt odplačevanja in višino obroka. Pri prvem obroku plačaš še nekaj obresti in to je to.
Saj se ti bo izšlo.
Pa srečno za volanom!

Puf, kredit. Potem pa jok in stok, ko rubežnik potrka na vrata.

A mora biti en lep avto za 5.000 EUR? Ena kripa za parsto eur pa ni dobra? Ni čudno, da levica v Sloveniji tako uspeva. Vsi bi živeli in pozirali na tuj račun, krepko preko svojih zmožnosti. Ko se zalomi pa jok in stok.

Torej rešujemo problem za tvoj prevoz.
Jaz bi takole:
greš v Avto hišo, mal se pozanimaj, da nimajo umazanih “tac”
Poglej rabljene avte (poglej cca 2-3 leta stare), naj bi imeli pregledane in ti dajo tudi 2 leti garancije za rabljen avto. Tudi oni dajo na Leasing, verjetno pa moraš nekaj gotovine položiti za polog.
Do zadnjega izplačila pa je Avto na leasing. Malo se pozanimaj.
Imela boš jamstvo za avto vsaj 2 leti avto koraš zavarovati kasko

Nakup na obroke pri Big Bangu NI LEASING temveč kredit iz za kredit moraš biti kreditno sposoben, obstoja možnost nakupa na kartice ampak je odvisno od limita in tudi to je kredit samo ne tako zahteven kot klasičen, za leasing je zadeva malo bolj enostavna in veliko odvisna od leasing dajalca, nekateri pri manjših mesečnih obrokih ne komplicirajo.

Jaz bi takole:
Poglej rabljene avte (poglej cca 2-3 leta stare), naj bi imeli pregledane in ti dajo tudi 2 leti garancije za rabljen avto. Tudi oni dajo na Leasing, verjetno pa moraš nekaj gotovine položiti za polog.
[/quote]
Ženska NIMA našparanih 5000€ ti ji pa predlagaš nakup 2-3 leta star avto + 2 leti jamstva 🤦‍♂️

Veš, nekateri imamo denar, da lahko takoj skeširamo nov avto.
Ampak zakaj bi, če me na leasing avto pride ceneje, ker odobrijo več popusta (pa so všteti vsi povezani stroški), denar pa ta čas obračam drugače?

Hvala za prijaznost “pogoji za leasing” <3

Saj bo, samo pač trenutno vsak svoje pove in preden se bodo tele stvari umirile in ravno zdaj mi je šel avto v maloro – kot zakleto res. Če bi delala v Ljubljani bi se vozila s trolo ali pa kolesom ampak kot rečeno, nova služba, odročen kraj ampak ja, bomo zgurali.

Hvala, grem v akcijo 😉

Hvala “Kako bi jaz” bom nekaj v tem stilu ja. HVALA <3

ZTR kripo mam zdej pa vidim da imam več stroškov z njo zato se mi niti ne splača popravljati! Sicer ni kripa, je prav luškan avto in ne sploh star ampak očitno imam jaz pač tako srečo da nimam sreče z avti 🙂

Potrebujem pa stabilen avto, da ne razmišljam vsak dan ali pridem do cilja ali ne.

kdo še špara za avto. To je blo v starih časih. Leasing so tekoči stroški. Jst vsakič vzamem leasing za do 300€ / mesec na 5 let.

Ženska NIMA našparanih 5000€ ti ji pa predlagaš nakup 2-3 leta star avto + 2 leti jamstva 🤦‍♂️
[/quote]

Kdo pa pravi, da mora imeti našparano 5000eur, saj ga ne rabi kupit v gotovini!
Glede na situacjo predvidevam da ne kupuje Porsche…ali pač tako misliš?

Novi avti se prodajajo še za 10.000 in v prvih dveh letih največ izgubijo. AH, ki ne da garancijo za 2 leti ne prodaja preverjenih in pregledanih avtov.

Ja, ženske ponavadi kupujete kakšne renaulte ali pa citrone in podoben škart, pol pa jasno crkne.

Za nekaj 100 eur dobiš lepo Škodo. Še za malo več pa kakšno Kio ali Hyundaia. In to gre. Ta čas pa našparaš za kaj boljšega. Leasing, škart znamka ipd, potem samo še za avto delaš.

ZTR imela sem Mazdo, ki mi je lepo služila, bila redno servisirana in vse OK. Žal ni vse večno in zato tudi kupujem nekaj novega. Ne ocenjuj po parih stavkih človeka, sploh pa ne meči ženske vse v isti koš.

ZTR ne vem pa zakaj je treba bit tako negativno nastrojen no….U easy človek. A ti je res tako hudo v življenju? Pojdi domov, uleži se na kavč, daj si dobro muziko, odpri pivo ali pa natoči kozarec vina, vode ali soka in se sprosti. Svet je lepši če si sproščen 🙂

Jaz bi takole:
[/quote]
Kot prvo garancija in jamstvo niti slučajno ni eno in isto, jamstvo krije precej manj kot garancija.
In dvomim, da da kdo za rabljen avto 2 leti garancije, razen če avto že v štartu, nov, nima daljše garancije, kot npr. Kia 7 let. Mogoče 2 leti jamstva.

New Report

Close