leasing
Ne vem če sem ravno na pravem forumu pa vendar imam vprašanje.
Pred cca5.leti sva s partnerjem vzela avto na leasing,ker se je kasneje izkazalo,da ne bo šlo so nama po 2 neplačilih odvzeli avto.
Poplačala sva vse obveznosti,ki sva jih imela s tem da so nama vzeli abc kartico(to sva obvestila tudi policijo).Le te nama niso vrnili.
Sedaj po 5.letih pa pride pošta da leasing hiši dolgujeva 900 000,00sit
ker so bili” oškodovani” oz da so imeli izgubo ker avta niso mogli prodati.
Naj povem le to da avto NI BIL karamboliran oz kakorkoli poškodovan.
Zanima me ali lahko to zahtevajo saj smo vse kar je bilo v pogodbi navedeno kaj moramo poravnati ob razdrtju pogodbe storili.
HVALA
Pozdravljeni!
Ste kar na pravem forumu.
Ni razvidno, ali gre za operativni ali finančni leasing ali kake druge vrste poslovni najem.
Verjetno imajo v pogodbi osnovo, da vas lahko stožijo. Predlagam, da si jo preberete.
Predvidevam, da je v pogodbi navedena predvidena tržna vrednost avtomobila po preteku pogodbe in na podlagi tega ste plačevali višino obrokov. Ker pa je avto verjetno tržno manj vreden, kot je bilo predvideno v pogodbi, so ta riziko razlike v ceni (s pogodbo) prenesli na vas.
Da poenostavim. Tržna vrednost avta je prehitro padala, zato ste imeli prenizke obroke in ta riziko je vaš.
Vprašanje je, koliko so ocenili avto in kako ga prodajajo. Lahko me kontaktirate in vam dam podatke o sodnem cenilcu avtomobilske stroke, ki ga lahko kontaktirate.
Lep pozdrav!