Leča – kako jo pripravim?
Jaz jo redno kuham. Nič ne namakam, dam jo kuhat v slano vodo in je zelo hitro kuhana. Potem jo pa uporabim za solato, ali pa kot prilog k mesu. V tisti maščobi ko spečem meso, nato povaljam lečo in je super. Ravno danes jo bom skuhala in naredila namaz. K leči pridam poper, strok česna, malo čebule, olivnega olja, peteršilja, drobnjaka in s paličnim mešalnikom pomešam, da dobim tako fino maso, kot pašteto. To potem dam v kozarec in v hladilnik in imam vsako jutro za na kruh. Meni je to izredno dobro.
Rdeče sploh ne namakaj, ker se skuha zelo hitro. Če jo boš namakala, se ti bo razkuhala.
Pa malo za ideje:
http://www.kulinarika.net/zadetki.asp?splosno_besede=le{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}8Da&imageField.x=2&imageField.y=11
Odvisno kaj hočeš iz nje narediti.
Če jo želiš delati v solati se kuha nekoliko manj. Kot prilogo, enolončico ali kot dodatek juhi pa imam vsaj jaz rad, da leča razpade. To je, da se razpolovi.
Recept za enolončnico s slikami je tule: klik. Navduši vse, ki jo probajo, tudi otroke.