Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Leča – kako jo pripravim?

Leča – kako jo pripravim?

Nikoli še nisem jedla leče ali jo pripravljala, zdaj pa sem kupila oranžno.Koliko časa jo namakam, koliko časa se kuha?

Ne zelene, ne rjave…nobene. Kuha se ne dolgo (vmes pokusi). Zna se zgoditi, da se celo razkuha.
Najbolj preprosto: v solati z jajcem, mlado čebulo,petršiljem. Lahko tudi v omaki zs slanino in korenčkom.

Jaz jo pa preprosto skuham v slani vodi, dodam nekaj timijana, majarona, malo paradižnikove mezge in kuham, da postane taka gostljata jed. Njamsi!

Jo dam kuhat z lovorim listom in pol limone. Solim na koncu. ko je kuhana dodam še zgostim, posolim, malo kisa not. Zraven pa ali prekajeno kuhano meso ali hrenovke in vodne zlivance.

Jaz jo redno kuham. Nič ne namakam, dam jo kuhat v slano vodo in je zelo hitro kuhana. Potem jo pa uporabim za solato, ali pa kot prilog k mesu. V tisti maščobi ko spečem meso, nato povaljam lečo in je super. Ravno danes jo bom skuhala in naredila namaz. K leči pridam poper, strok česna, malo čebule, olivnega olja, peteršilja, drobnjaka in s paličnim mešalnikom pomešam, da dobim tako fino maso, kot pašteto. To potem dam v kozarec in v hladilnik in imam vsako jutro za na kruh. Meni je to izredno dobro.

Rdeče sploh ne namakaj, ker se skuha zelo hitro. Če jo boš namakala, se ti bo razkuhala.
Pa malo za ideje:
http://www.kulinarika.net/zadetki.asp?splosno_besede=le{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}8Da&imageField.x=2&imageField.y=11

Odvisno kaj hočeš iz nje narediti.

Če jo želiš delati v solati se kuha nekoliko manj. Kot prilogo, enolončico ali kot dodatek juhi pa imam vsaj jaz rad, da leča razpade. To je, da se razpolovi.

Recept za enolončnico s slikami je tule: klik. Navduši vse, ki jo probajo, tudi otroke.

Super so lecini polpeti, ki jih naredis tako, da soljeno in skuhano leco stlacis z rokami, dodas jajce, drobtine in zacimbe po zelji ( jaz dodam se cela bucna semena), oblikujes polpetke in jih popeces na olivnem olju. Enkraten nadomestek mesa za vegetarijance.

New Report

Close