legende
Mi kdo ve svetovati, kje bi našla seznam legend oz. obletnice rojstev, smrti ipd. slavnejših in bolj znanih oseb, lahko gre tudi za obletnice filmov in podobnega? Verjetno stvar nekje obstaja, pregledala sem že nekaj sto strani na spletu, pa verjetno nisem iskala na pravem mestu. Če ima morda kdo tak seznam ali mi lahko predlaga kako pametno povezavo, se lepo priporočam.
Hvala lepa.
Jaz imam takšno knjigo, a je posojena že več kot eno leto. Zato ti ne morem povedati avtorja, naslov pa je TO YOUNG TO DIE. Je v slovenskem jeziku. Noter pa so vsi od Elvisa, Morrisona, Monroe, Joplin, Hendrixa, kakor tudi vse ostale legende filma, gledališča, glasbe itd. Če te zanima samo film, je tudi leksikon filma ali nekaj podobnega. Cankarjeva založba? Ne vem natančno. Poglej na COBISS.
Sem pogledala na Cobisu, slovenske verzije sploh ne najde (poskusila sem z naslovom in ključnimi besedami), našel je angleško verzijo iz New Yorka (avtorice Patricie Fox-Sheinwold). V KOŽ kaže, da sta 2 izvoda, nato pa, da ni dostopnega izvoda, knjižnice Bežigrad ne poznam, niti nisem član. Še kakšna ideja, kje bi našla to knjigo? Našel pa je slovensko Premlada za smrt (avtorice Marilyn Roos). Je ta prava?
Hvala lepa za pomoč.
Tinkara, za knjigo sicer ne vem, na internetu pa obstaja nekaj podobnega. Gre pa samo za obletnice filmskih igralcev oz. ljudi, ki imajo zvezo s filmom. Tako da kakšnih drugih slavnih osebnosti tam verjetno ne boš našla.
Če te zanima:
http://www.imdb.com
…potem zgoraj klikni Browse in nato Fact&Trivia. Boš videla, da imajo vse razvrščeno: letnice filmov, rojstev, smrti, datume porok,…
Upam, da sem kaj pomagala. Srečno!