Legionela !
Dragi prijatelji !
Slab teden me ni na forum, razlog pa je v tem, da sem zbolel za hudo boleznijo, ki se je razširila pri nas, to je legionarsko, ki pa je pri meni ni povzročila bakterija Legionela, ampak dejstvo, da sem bil v ilegali.
Ker namreč zadnja jutra ne vem, ali bi šel od hiše z avtom ali s čolnom, če hočem prit do solate moram najprej imet piknik s polži in še kar je teh deževnih tegob, mi je pač en dan počil film in sem se sklenil malo “solidarisat” z Janijem, Barbaro, Šefico, Pandico, Lili in ostalimi rit namakajočimi si forumovci in sem jo mahnil na morje. Temu so sledile kombinacije z dopusti, menjavami, službo, itd…vse skupaj en močnik, ma sonca pa sem vseeno malo ujel.
Zdej sem spet tu, ujet v mlake, dež in blato. Celo leto čakam poletje, ki se potem tako grdo zaserje. Kje so poletja, ko so mi hodile v poslovalnico Italijanke in Čehinje, več kazale kot skrivale, vse zagorjene in žareče, da je bilo poletje še lepše od resnice……zdej gledam samo še nove Goretex kolekcije. Sem se pa en dan v tem dežju vseeno spomnil na našo gmajnico.
Vračajoč se iz Portoroža, sem jo mahnil po eni bližnici iz Divače proti Neverkam, čez gmajno :)))))), nakar mi prva preseka pot ena lisička. OK, vozim naprej, vidim ob cesti zajčka. Mater. Se spomnem na popoldanski dogodek, ko je čebelica pičila našega Jakca, in se mi že malo smehlja.
Ko pridemo mimo ograde s koštruni, si ne morem več pomagat in se začnem režat ko budala, ostali me samo gledajo. Za finale bi kmalu povozil ježka, na srečo sem tako zavrl, da se je ostalim kar Marija prikazala.
Pa naj kdo reče, da vas nimam vedno nekako na vratu :)))))))))))
Za konec, še en recept za vegi piknik, da se malo odpočijete od mesa.
Smo včeraj provali in je super.
Na žar ploščo fuknete na slab centin debelo narezane fetke krompirja, vmes pa še na dober centin debele fetke od bučk in paradižnika.
Seveda malo več oljčka kot ga priporoča un kitajc ki prodaja voke, in kar večkrat obrnit je treba zadevo na obe strani. Ko je že kar dobro porljavelo in bi bilo za vzet dol, dejte na bučke in paradajz še po kak kolešček na tanko narezanega sira, toliko da se stopi.
Poleg tega, pa narežite še centin debele šnite enga posebnega sirčka, ki ga dobite v takih paketkih, imenuje pa se Bjelovarska Feta in je edini možen, za ga zabrisat na žar. Famozno je dober, takole opečen.
Dober dan, dober tek….pa se kej beremo !
Bizgec zagamani, zdaj mi pa tako počenja
od tega tvojega recepta po trebuhu, kot bi
se ponovno pojavilo grmenje tu gori na tem
rahlo osvetljenem nebu! Fetko krompirja, ja
fetko krompirja, bemtši, ko bi za ubijala za
krompir, uni pa meni: fetka! Ti že dam fetko
………. e …………. fetko cmoka, bomo vidli,
kako bo to tebi zgledalo………. tko kot meni
fetka krompirja ………….. jaz rabim eno feeeeeeeeeeeeettttttttttoooooooooooooo
in ne fetko krompirja. Ubitačan ti je ovaj
krumpiriču! Le kako naj spravim svojo težo
na približek normali, če me tale bizgec futra
s fetkami ob tej uri, da sem vsa …….. še bolj
bolna!
Ampak, Brusko, vse ti je odpuščeno, če se ti le
vsake toliko časa tudi Marija prikaže; dej fantina,
dej bl’ naglo v ovinek, da boš finu žlajfau, da se
ti bo Marija kazala, dej no!
In da ne pozabiš ostale gmajnice, ja tako je, kot je;
gmajnico je težko pozabit, res. Četudi nekteri dopustujemo doma, smo v in na gmajni! Jaz dnevno po dva do trikrat! U uni – realy gmajni, res! Nabiram gobe (kar mi jih sosedje ne poberejo!), se pogovarjam s slinarji in jim prepovedujem vasovanje na teh gobicah, pogovarjam se sama s seboj in z Maksom v njivi! Obdelujem vrt, imam prelepo bero paprik in melancanov in kljub vsej ter rji bo toliko paradižnika, da bom dnevno delala tisti moj prečudovito dobri sataraš! Da se ti zarola in da si poližeš roke tja do komolcev! Pa nič fetke! Ampak kar skledico tega je treba, pa jajčka gor (uf, se spominjaš, kaj se enkrat naredil z menoj, ko si zjutraj delal jajčka na oko na maslu?????????), pa velikoooooo bibera! Pol pa učke zapret in uživat!
Ma ni čudno, da se ti prikazuje vse sorte živali tam čez Divačo :)))) No moram povedat, da to zarad tega… ker je v vašem konci prov luštno 🙂 Sprobano. No za vege piknik bom jest vsem tem kar si napisal… dodal še kakšno…. svino 🙂 Bu bulšje 🙂
Bruce man…. velik sonca tud teb, pa da se ti ne bi sam Gore-tex prikazoval…. :))))))
Ti, ni nič narobe, če vsemu dodaš kako svinjo, daleč od tega, ali pa krila od aviacije, celo, zelo dobra popestritev klasičnim in že malo dosadnim “roštiljadam” je.
Je pa to dobra ideja za tiste, ki ne marajo mesa, da vseeno okusijo malo tega vonja po bukovem dimu na hrani :))))))
Kar se tiče pa tega foruma, smo pa itak že pogruntali, da je čist svinjski :)))
Tko je, zajček, popizdiva še medve! Vidva,
bizgeca ss……… pa še nekej! Vse je prou pa
dober, če se na bukovemu lesu in dimu še kaj
svinjskega popraži, ampak, ampak ………. čez
“nadevane lignje”, ej fanta, ga pa ni, sam tolk,
sam tolk, de nau kešne brezpatriiibne zamiiiiire!
De se naute zamirl ribam, r i b a m, R I B A M!
hoj Brusko … ja mi vedno na piknikih poskrbimo tudi za vegije .. in tale tvoj recepek je super .. še dobro da sem že papcala :))) ravnokar … drugače bi bila kriza …
se moram malo pohvalit .. danes sem prvič sama pekla koruzne tortilije in … uspele so .. bile celo zelo dobre .. ok .. oblika me je malo zeznila .. ampak važno da je okus pravi :)))
aja .. mi na žar damo še melancane čez pa .. skuipaj rezino paradižnika in mocarelo .. njam njam njam .. za nas česnojedce pa seveda še rahlo popečen česenček … uh še pirček in .. užitek do konca :)))))
B.
aja .. a barbare pa nobene ni dol v gmajnici :)))))