Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Legoland

Legoland

Prosim tiste, ki ste že bile v Legolandu, če poveste kaj več. Mi bi šli ok. 1. maja, in sicer s kamperjem. Če ima katera tovrstne izkušnje, prosim – kje ste spali, kako izgleda v legolandu, se otroci tam igrajo, kaj počno starši? Kakšna je vstopnina? Ker bomo šli na pot za več dni, me zanima, kaj je v okolici še vredno ogleda (z majhnimi otroki)? Koliko ur je vožnje? Karkoli boste napisale, morda na kaj moramo biti pozorni, bom zelo hvaležna.

Mi smo spali pri sorodnikih, tako da ti tukaj ne morem dosti pomagati.
V Legolandu je za vsakega malo. Imaš “Minimundus”, sestavljen seveda izključno iz legic. Imaš določene atrakcije, kjer gre odrasli lahko zraven, ponekod pa so otroci sami in se vozijo okrog. Zamudiš se tudi pri tematsko obarvanih sklopih – pri “vitezih” sta bila naša fanta čisto preč. 🙂 Računajte, da se boste kar načakali v vrstah za vožnje, posebej če bo gužva. Vstopnina kar nanese – preveri na internetu. Kakšnega otroka lahko tudi malo “pomladiš”, ne preverjajo natančno.
V okolici je pa precej zanimivega.
Malo naprej ob isti AC (ene 30 km) je Ulm – krasno mesto, res vredno ogleda. Najvišja katedrala, Fischerviertel… V Ulmu oz. natančneje v Neu Ulmu je tudi eno kopališče, ne vem če ni ravno Atlantis. 🙂
Še malo dlje ob isti AC je Merkling – tam imajo eno precej fascinantno maketo vlakcev. Vse skupaj je tik ob izvozu z AC, noben ovinek.
Če vam do Stuttgarta ni predaleč, je Wilhelma (ZOO) super.
ZOO je tudi v Augsburgu, to je malo nazaj og Legolanda proti Munchnu, vendar tega ne poznam. Je v planu zdaj v aprilu, pa lahko javim, če nam bo uspelo priti do tja.
Lahko greste od Ulma proti jugu in greste recimo v Ravensburger Spielland – tam je prav tako nek park, vendar bolj na temo družabnih iger. Še malo nižje je Bodensee, Insel Mainau je luštna reč – ravno tako nekaj med parkom in živalskim vrtom.
Če vam vožnja ni problem greste lahko tudi proti Schwarzwaldu. Tam je dosti zanimivega – muzej ur, muzej na prostem,… je pa od Ulma kar zalogaj (mi smo šli lani v enem dnevu tja in nazaj).
Sicer pa greste v Nemčijo – tam majo red. :))) Bencin je drag, dobi se vse, za otroke je v vseh restavracijah dobro poskrbljeno. Pa kavcijo za plastenke računajo v trgovinah (to včasih spregledamo :))))

Jaz poznam samo Legoland na Danskem. Sigurno je se najbolj originalen, saj od tam izvira. Atrakcij je pa kar nekaj v blizini. Sicer pa, Danska ni kaj dosti vecja kot Slovenija, tako je vse relativno blizu.

Imajo tudi zelo lepo urejene kampe. Enkratne za mlade druzine. Cene pa so povsod navite. Se kar splaca vzet kaksno konzervo s seboj.

Ce te zanima ti lahko sprorocim se kaj vec.

No ja, Lego je Lego. Povsod.

če greste v legoland, ki je SUPER tako za otroke kot za starše:) vam priporočam še obisk tehničnega muzeja v Munchnu. Če vam časovno znese, ne pojdite v Legoland v nedeljo ali na 1. maj, ker zna bit gneča. Na poti v Nemčijo (ali nazaj grede) se pa v Avstriji ustavite ob Kimskem jezeru (chiemsee)- je ob poti in zelo lepo.

Za avtodome je v nemškem Legolandu posebno parkirišče z elektriko, zjutraj vozijo prodajalci kruh… vstopnine in ostalo imaš pa podatke na netu. Bolj se splača vzeti dvodnevno karto in prespati na parkirišču. Veliko Slovencev boste srečali.

New Report

Close