lekarne v Avstriji
Mogoče kdo ve (morda Vagabund), ali so v Avstriji v lekarnah brez recepta na voljo pripravki s CBD?
Gre za bolnika z rakom, ostaja samo paliativna oskrba, operacij in kemoterapije ne pridejo več v poštev.
Znanka mi je omenila, da njena soseda hodi v Avstriji v lekarno po pripravke, ve pa ne, katere. Da vsebujejo smolo s CBD, so pa brez THC.
Za cbd kapljice vem, da jih lahko kupiš, ampak to lahko tudi pri nas. V tvojem primeru bi bila primerna smola, ki jo tudi lahko dobiš pri nas. Pobrskaj tule po temah o cbd-ju. Pitra in Srečko dosti vesta o tem.
Dvomim, da bi cbd brez thc imel zdravilni učinek, saj potem ni sinergije med sestavinami.
Iščemo kaj za malo več apetita in nekaj spanja, da je za zdravljenje prepozno, ker so metastaze povsod, nam je vsem jasno.
Zdravniki se sicer trudijo, paliativno protibolečinsko obsevanje zasevkov na kosteh, iščejo kombinacije protibolečinskih zdravil, ki bi jih vsaj znosno prenašal, biološka zdravila za upočasnjevanje širjenja.
Radi bi kupili še kak pripravek za izboljšanje kvalitete življenja, a preverjene in kontrolirano zadevo.
Ko smo doma imeli tak primer, je bolnik užival smolo. Sicer je žal po pol leta preminil ampak teh 6 mesecev je minilo dokaj neboleče, smola mu je pomagala, da se umiri, tudi spal je brez težav. Imel je še nekaj dodatnih pripravkov za imunski sistem. V vsem času ni izgubil kg. Razmišljate torej prav, dobiš pa tudi tukaj ali smolo narediš sam, je bistveno ceneje
V avstriji sem pa zadnjič celo videla avtomat, podobno kot za cigarete, vendar je izdajal jolije. Za lekarno ne vem, vendar če to dobiš na avtomatu bi verjetno tudi v lekarni.
Pozdravljeni.
Opravičujem se za malo pozen odgovor, ampak danes pa do zdaj ni bilo časa niti za prižgat računalnik.
Upam, da boste še videli sporočilo.
Ja, se dobi kar nekaj tega brez recepta. Nimajo pa vse lekarne vedno vsega na zalogi, to je potrebno vedet.
Jaz ne vem iz katerega konca Slovenije ste, zato sem za Vas izbral eno lekarno, ki je mogoče še najbolj na “sredini” meje (če boste šli osebno, ali pa Vam bodo oni potem svetovala kakšno bližjo).
Predlagam Vam, da se za vse informacije obrnete na Apotheke Jauntal – Eberndorf oz. po slovensko se imenuje Dobrla Vas.
Nahaja se na Bleiburger Strasse, telefon pa bo: +43 4236 51100
Med vikendom ne dela, v ponedeljek se odpre ob osmih zjutraj in je odprta do pol sedmih. Samo v času kosila od pol enih do dveh je zaprto.
Svetujem Vam da pokličete tja, ker govorijo SLOVENSKO in se boste lažje domenili. Četudi se bo oglasila gospodična, ki ne zna, Vam bo takoj dala gospo farmacevtko, ki je koroška Slovenka. Vse se boste domenili.
Priporočam, da pokličete in se točno pozanimate, ker nima smisla da dobivate kakšne netočne odgovore.
Če bi želeli še kaj, me pa lahko mirno vprašate.
Srečno