Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek lenoba vseh grdob grdoba

lenoba vseh grdob grdoba

Se tudi vam zdi, da sta anksioznost in depresija posledica lenobe, izgorelost, pa posledica neorganiziranosti?

Kaj opažam, da imajo ti ljudje vsi po vrsti probleme z delovnimi navadami, nič se jim ne da, vse je brez veze, zanemarjenost se prične počasi kazati tudi v osebnem izgledu, vse so drugi krivi in so fulll nevoščljivi! Branijo se z stavki, ja saj boš še že videla, ja tudi tebi se bo to zgodilo, nikoli ne reci nikoli….

Ne mignejo s prstom in se smilijo sami sebi.

Torej lenoba in neorganiziranost vodita do problemov s psiho, kaj vi mislite?

Ne.

Anksioznost in depresija pride zaradi tega, ker delaš za minimalca, to ti pa prinese samo, da preživiš iz meseca v pesec. In pol se vprašaš, a se ti sploh splača delat za to, da samo vzdržuješ sebe pri življenju. In ja počasi se ti zdi nesmiselno in tudi brez dela pride anksioznost in depresija. Ker je to začaran krog. Delaš cel mesec samo zato, da preživiš. Kdo ne bi padel v anksioznost in depresijo. Sj je praktično vseen, al delaš al ne. Živ si, to je pa tut vse.

Avtorica, že včeraj si odprla isto temo. Morda si jo ti. Če si v hudi stiski in so te tvoje besede namenjene zate, imaš nekaj telefonskih številk dežurnih ambulant in se najavi. Prazniki znajo bit hudič za osamljene in samske. Lahko pa greš malo v naravo in poslušaš ptičje petje in opazuješ res lepo zeleno naravo. To kar pišeš je nekdo pisal že včeraj, se pravi, depresija ni več tabu tema in ni lenoba, se o tem lahko pogovarjamo, brez da nekoga zmerjamo da smrdi in je zanemarjen. Ne veš, kako ljudje živijo v kakšnih hudih razmerah in ni na nas da jih obsojamo in se zgražamo o njihovi čistoči. Treba je ljudem pomagati, jih razumeti, znati poslušati, jim omogočiti službo in dostojno življenje. Ni vsem življenje dano z rožicami. Nobena služba kjer je plača 800 ali manj ni dovolj za dostojno življenje in s takim načinom država sama mori ljudi. Zato je s prstom treba najprej pokazati na državo in nečloveške zakone.

Zunaj je sonce in to je prvi znak, da se odžene slaba volja in tesnoba.☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️

Ne, imam možgane.

Izgorelost posledica neorganiziranosti? Večje bedarije pa še ne. Običajno se to zgodi perfekcionistom. Moji kolegici se je recimo. Vedno urejena, fit, športa, doma vse tiptop, otroci tiptop, skrbela za svojo mamo še, pazila da sta z možem bila kdaj sama in je bilo to ok, v službi zelo ambiciozna, dodatna izobraževanja….več kot desetletje je to furala. Toliko kot je bila ona organizirana 99,9% ljudi ni. Toliko kot je ona v en dan spravila…. In ja pri 45ih jo je zvilo. Zdravje izdalo. Ker telo in um ne prenese takšnih obremenitev.

Anksioznost je pa pri ljudeh, ki so zelo občutljivi običajno in živijo v svoji glavi. In ne narediš si to sam. Lahko premagaš če se zavedaš, ampak ni da se nekdo odloči da bo to. In nima nobene veze z lenobo.

Veš kaj je lenoba? Tvoj način razmišljanja. Obsojanje ljudi o katerih ne veš nič. Sklepanje po sebi. To je lenoba. Najhujša vrsta lenobe. Mentalna lenoba.

Zakaj že mene napadate? Nism avtorica od včeraj, ker me sploh ni bilo tu gor, pač pa sem bila v hribih. In ja dovolj imam jamranja o tem kako zelo jim je hudo, ampak niso pa pripravljeni nič narediti, da ne bi bilo!  In potem bolniške in napol narejeno delo, pa šimfanje čez sposobne, pa ne vem kaj še vse!

Zakaj, možnosti imate enake kot jaz, ampak jih ne izkoristite, raje se zatekate v samopomilovanje!

lenoba je potuha, iz nje lahko pride marsikaj slabega..

sem kar malo jezna nase, ker sem spet pokazala svojo sposobnost hitrega dojemanja stvari, hitrega učenja in me prefitro obravnavajo kot nekoga, ki je tam leta in leta.. medtem ko druga zelo nesposobna, nič ji ni jasno, veliko napak dela, ji pa v rit lezejo in njeno delo tako delajo trije namesto en.

se splača bit neumen, brihtni itak skoz najebemo. mogoče pa to izkoristim kot razlog za izgorelost 😁.

skratka, naučila sem se, da nikoli več ne pokažem svoje sposobnosti hitrega dojemanja in učenja, vidim da nesposobni bolje pridejo čez, ko še drugi delamo za njih..

Odgovor na objavo uporabnika
opažam, 02.05.2025 ob 11:44

Zakaj že mene napadate? Nism avtorica od včeraj, ker me sploh ni bilo tu gor, pač pa sem bila v hribih. In ja dovolj imam jamranja o tem kako zelo jim je hudo, ampak niso pa pripravljeni nič narediti, da ne bi bilo!  In potem bolniške in napol narejeno delo, pa šimfanje čez sposobne, pa ne vem kaj še vse!

Zakaj, možnosti imate enake kot jaz, ampak jih ne izkoristite, raje se zatekate v samopomilovanje!

Včeraj je ena z istimi besedami odprla temo, torej sem prepričana da si ti. Hribi ja…

Preden obsojate depresivne in socialne ljudi, se zamislite, kako drugi živijo in NE, nimajo vsi enakih pogojih. V zadnjih 3 mesecih sem spoznala take babje zlobe, kot v celem življenje ne, in ki so skoraj identično govorile kot ti. Mirne, pravične in poštene ta država sovraži in jim reže krila. Tudi tebi se verjetno kdaj ne da stuširat in se spodaj ne umiješ, da ne pišem o tem, da ob švicu vsaki lasje smrdijo, pa če jih peres 10 ur na dan. Tudi moški, sploh če so gradbinci.

Slovenci nimajo kančka dobrote v sebi, ne pomilovanja, ne razumevanja, ne božjega. Morda 1 promil, pa še teh jaz ne poznam. Opisuješ razmere v službi, tako je, v službi se rodi največ ljudi s tesnobo in mislimi na samomor, zaradi babje zavisti in zlobe!!

Ne napadam, nič osebnega, samo mnenje sem napisala. Kako ste lahko tako sovražni in nestrpni?

Možnosti imajo enake kot ti? Ja? Vsi imajo isto življenje kot ti? Vsi si lahko privoščijo it v hribe? Tudi bolani, tisti ki za bolane skrbijo, tisti ki te dni delajo, tisti ki so ravnokar rodili, invalidi….vsi imajo enake možnosti kot ti? Te ni sram kaj takšnega napisat? Si res tako vase zaverovano prepotentno bitje, da sploh ne opaziš sveta okoli sebe in preveč butasto, da bi dojelo da nimajo vsi ljudi istega življenja kot ti? In ti očitaš ljudem lenobo? Se ti ne zdi da je tvoje razmišljanje višek lenobe v glavi?

Izgorelost ni posledica neorganiziranosti. Bolj to, kot tudi piše že zgoraj nekdo, da je vsega preveč za narediti v enem dnevu. O izgorelosti je ogromno napisanega, poišči, beri. Depresija je menda za moške posledica življenja brez izzivov, za ženske pa posledica preobremenjenosti.

Ok, 3xrodila, oskrbovala taščo 3 leta, izgubila dragega moža, izgubila službo v najhujšem času, pa nikoli nisem niti pomislila, da bi se predala nekim mračnim mislim in tesnobi. Imela sem 3 otroke, ki so me potrebovali, tukaj sta še moja starša, ki me mogoče še bosta in to je to! Ni časa za depro in izgorelost, ki ni nič drugega ot neorganiziranost, ker organiziranost pomeni, da si naložiš toliko kot zmoreš, kar pa ne pomeni, da se lahko zatečeš k lenobi.

opažam, 02.05.2025 ob 12:29

Ok, 3xrodila, oskrbovala taščo 3 leta, izgubila dragega moža, izgubila službo v najhujšem času, pa nikoli nisem niti pomislila, da bi se predala nekim mračnim mislim in tesnobi. Imela sem 3 otroke, ki so me potrebovali, tukaj sta še moja starša, ki me mogoče še bosta in to je to! Ni časa za depro in izgorelost, ki ni nič drugega ot neorganiziranost, ker organiziranost pomeni, da si naložiš toliko kot zmoreš, kar pa ne pomeni, da se lahko zatečeš k lenobi.

Ti bodo spomenik postavili. Si bog, najboljša, najmočnejša. Ne vem kako ti sploh uspe živetu v svetu ljudi, ki niso tako nadnaravno sposobni in mrtvi v sebi. Mogoče bi ti morali odškodnino plačevat, da prenašaš te reveže ki jim telo ali um včasih zablokira.

pa čestitke, 02.05.2025 ob 12:41

Ti bodo spomenik postavili. Si bog, najboljša, najmočnejša. Ne vem kako ti sploh uspe živetu v svetu ljudi, ki niso tako nadnaravno sposobni in mrtvi v sebi. Mogoče bi ti morali odškodnino plačevat, da prenašaš te reveže ki jim telo ali um včasih zablokira.

Nobenega spomenika,  samo sebe preživljajte in skrbite zase in za svoje, da ne bo družba obremenjena še z vašimi napačnimi odločitvami.

Nedelo na splošno slabo vpliva na psiho. Ljudje se morajo počutiti kreativni, to je prvi pogoj za zadovoljstvo. Sem pa jaz kot zelo deloven človek tudi dobila za kakšno leto  depresijo, pretežke stvari so se nakopičile. Res pa je da sem to rešila najprej z Asentro in nato z delom. Menjava službe, okolja je zelo dobro vplivalo name.

opažam, 02.05.2025 ob 10:40

Se tudi vam zdi, da sta anksioznost in depresija posledica lenobe, izgorelost, pa posledica neorganiziranosti?

Kaj opažam, da imajo ti ljudje vsi po vrsti probleme z delovnimi navadami, nič se jim ne da, vse je brez veze, zanemarjenost se prične počasi kazati tudi v osebnem izgledu, vse so drugi krivi in so fulll nevoščljivi! Branijo se z stavki, ja saj boš še že videla, ja tudi tebi se bo to zgodilo, nikoli ne reci nikoli….

Ne mignejo s prstom in se smilijo sami sebi.

Torej lenoba in neorganiziranost vodita do problemov s psiho, kaj vi mislite?

Tole kar ste napisali je čista desetka! Čestitke za zapis.

Tomaž Gorec http://www.tomazgorec.si http://www.zasluzek.org https://www.facebook.com/Potovanja.Podjetnistvo/

what, 02.05.2025 ob 12:15

Možnosti imajo enake kot ti? Ja? Vsi imajo isto življenje kot ti? Vsi si lahko privoščijo it v hribe? Tudi bolani, tisti ki za bolane skrbijo, tisti ki te dni delajo, tisti ki so ravnokar rodili, invalidi….vsi imajo enake možnosti kot ti? Te ni sram kaj takšnega napisat? Si res tako vase zaverovano prepotentno bitje, da sploh ne opaziš sveta okoli sebe in preveč butasto, da bi dojelo da nimajo vsi ljudi istega življenja kot ti? In ti očitaš ljudem lenobo? Se ti ne zdi da je tvoje razmišljanje višek lenobe v glavi?

Točno tako! Nimajo vsi istih možnosti. Iti v hrib! Imajo vsi iste možnosti!? Bolni, invalidi. Največ šteje dobrota. Bolan se bo pozdravil oz se lahko stanje izboljša s pomočjo soljudi, prijaznostjo, ne pa it v hribe. Jaz sem hudo zbolela ravno takrat, ko sem največ delala, doživljala mobing. Ne dobijo anksioznosti in depresije uživači. Bolezni, predvsem psihične izvirajo od škodoželjnih ljudi, tak človek povzroči bolezni normalnim, delovnim ljudem. Delo pa ni vedno samo služba. Tudi brezposelni delajo – na sebi, prostovoljstvo, pišejo knjige. Koliko umetnikov ( glasbeniki, igralci…) mislite, da ima običajno službo? Zelo malo. Nekateri so jo imeli pa pustili.

Res, pogosto je fokus ljudi zelo ozkogleden. Poslušam koga, ki govori o ljudeh, ki jih srečuje, se z njimi pogovarja. Kot da živiva vsak na svoji celini in ne v isti državi.

Bi rekla, da največkrat to drži, ampak vedno pa ne.

Avtorka, drži in je res, jaz sem živ dokaz za to! Lenoba od lenobe, ampak staradva sta me takega hotela, ker sem baje bil rojen za intelektualca, šolanega s kariero pravnika, ker mat je bla učiteljca, foter pa plicaj in logično sem jaz pol advokat, ampak no gooo, sem luzzzer na njunih penzijah.

Avtorica prav imaš. Tebe, ki nisi nič od naštetega, pa tudi nič od tega kar misliš in kar si želiš, da bi folk o tebi mislil, te tegobe ne bodo zvile. Take kot si ti vedno napade rak, ta pride od obsojanja, foušije, obrekovanja in podobnih nadstandardnih lastnosti. Javi se, ko te stisnilo.

Samk poglejte koliko anksioznost je že pri otrokih v OŠ pa še vejo ne kaj je življenje. Zaradi nadlegovanja, nasilja. Tudi mene so v Oš nadlegovali fizično in psihično in imam zdaj težave z anksioznostjo. Ne nastane anksioznost zaradi lenobe ampak zaradi pritiskov, mobingov, tudi zato, ker starši otroke zapostavljajo, zavijajo v vato, zanemarjajo. Dostikrat se anksioznost začne kazati že v otroštvu, mladosti.

Jaz pa lahko verjamem da je okoli tebe veliko ljudi z problemi in depresivnih. Jaz bi bila tudi če bi morala biti ob takem človeku.

Kvečjemu obratno…Ko so bili znanci depresevni so se kvečjemu zatekli v delo…Po 12 ur+ na dan…In to ne takšno delo, kot ga ti opravljaš, kjer prideš v pisarno in nato 6 uro od osmih čeblajš o tem kdo je kaj in zakaj…jebeno zajebeno umsko delo..

Je pa res, da so vsi kar precej pametni…verjetno tebi nekaj poplnoma neznanega…

Kakorkoli, oni so se depresije rešili slej kot prej…se boš ti neumnosti pri teh letih? Ja, ja, ja, ne vem, teško bo, teško bo..😁

O izgorelosti ne govorite tisti, ki je niste doživeli. Izgorelost je točno to, kar pravi samo ime: preveč časa trajajoče prevelike obremenitve za eno osebo. Posebej od žensk se danes veliko pričakuje, no, nič ne bom rekla, tudi od moških, sploh zaradi mentalitete slovencev. Prevelika težja, da je vse urejeno, popolno, najboljše – perfekcionistično. Enkrat te telo ustavi. In je boleče, okrevanje pa ni enostavno, ker gre za prepoznavanje procesov in soočanje, da tako ne bo šlo več naprej.

”nadstandardne lastnosti: obsojanja, foušije, obrekovanja in podobnih” Dobra.

Anonimno 3639, piše se težko. Izhaja iz teža in ne teša. Intelekt od marsikoga ni močna točka.

New Report

Close