lenoba vseh grdob grdoba
opažam, 02.05.2025 ob 12:29
Ok, 3xrodila, oskrbovala taščo 3 leta, izgubila dragega moža, izgubila službo v najhujšem času, pa nikoli nisem niti pomislila, da bi se predala nekim mračnim mislim in tesnobi. Imela sem 3 otroke, ki so me potrebovali, tukaj sta še moja starša, ki me mogoče še bosta in to je to! Ni časa za depro in izgorelost, ki ni nič drugega ot neorganiziranost, ker organiziranost pomeni, da si naložiš toliko kot zmoreš, kar pa ne pomeni, da se lahko zatečeš k lenobi.
Verjamem, da si močna oseba in si veliko dala skozi, zato pa res ne rabiš biti ošabna in gledati zviška na druge ljudi, ki zbolijo. Bodi hvaležna Bogu, ali Naravi, da si taka.
A misliš, da tisti, ki jih je doletela depresija in anksioznost, da so si sami krivi, ker so bolni? A misliš, da je depresija posledica lenobe? Tako razmišljajo nerazgledani ljudi, ki pojma nimajo, kaj je depresija! A misliš, da so si ljudje, ki jih tišči v prsih, ki ne morejo spati, ki jih je strah iti v družbo, sami krivi?
Bodi bolj ponižna in prosi Boga, da nikoli ne zboliš za depresijo. Nikoli namreč ne vemo, kaj nas bo v življenju doletelo. Zarečenega kruha se namreč največ poje!
pa čestitke, 02.05.2025 ob 12:41
Ti bodo spomenik postavili. Si bog, najboljša, najmočnejša. Ne vem kako ti sploh uspe živetu v svetu ljudi, ki niso tako nadnaravno sposobni in mrtvi v sebi. Mogoče bi ti morali odškodnino plačevat, da prenašaš te reveže ki jim telo ali um včasih zablokira.
Za opažam: Čestitke tudi z moje strani, da si vse to vzdržala in šla z dvignjeno glavo naprej. Mogoče bi se v svoji zaverovanosti vase le malce ustavila in pomislila, da ne moremo sebe postaviti za merilo vsemu svetu. Da sta depresija in anksioznost bolezni psihe, ki lahko prizadeneta vsakogar. Ob vsem delu, ki si ga imela, razumem, da nisi imela časa prebrati kakšen strokovni članek na to temo, ker potem ne bi nikoli enačila lenobe in neorganiziranosti pa še tarnanja nad krivičnostjo življenja z boleznijo. Ker obstajajo leni in bolni ljudje. Me prav zanima, kaj si po izobrazbi, da si dovoljuješ tako razsojati. Pa nisem imela ne depresije na izgorelosti, da se razumemo. Veliko dela z otroki, službo, ostarelimi starši…nisi edina, veš. Pa si vseeno ne upam takole obsojati. Premisli!
Tomaz.Gorec, 02.05.2025 ob 15:32
opažam, 02.05.2025 ob 10:40
Se tudi vam zdi, da sta anksioznost in depresija posledica lenobe, izgorelost, pa posledica neorganiziranosti?
Kaj opažam, da imajo ti ljudje vsi po vrsti probleme z delovnimi navadami, nič se jim ne da, vse je brez veze, zanemarjenost se prične počasi kazati tudi v osebnem izgledu, vse so drugi krivi in so fulll nevoščljivi! Branijo se z stavki, ja saj boš še že videla, ja tudi tebi se bo to zgodilo, nikoli ne reci nikoli….
Ne mignejo s prstom in se smilijo sami sebi.
Torej lenoba in neorganiziranost vodita do problemov s psiho, kaj vi mislite?
Tole kar ste napisali je čista desetka! Čestitke za zapis.
A lahko argumentiras, zakaj ta zapis zasluzi bravo in desetko?
opažam, 02.05.2025 ob 11:44
Zakaj že mene napadate? Nism avtorica od včeraj, ker me sploh ni bilo tu gor, pač pa sem bila v hribih. In ja dovolj imam jamranja o tem kako zelo jim je hudo, ampak niso pa pripravljeni nič narediti, da ne bi bilo! In potem bolniške in napol narejeno delo, pa šimfanje čez sposobne, pa ne vem kaj še vse!
Zakaj, možnosti imate enake kot jaz, ampak jih ne izkoristite, raje se zatekate v samopomilovanje!
Dokazano je, da ljudje z nizko inteligenco skoraj ne poznajo depresije, ne tesnobnosti, ker se ne zavedajo sveta okoli sebe, so pač taki bolj ubogi tja v glavo. Depresivnost in anksioznost sta domeni zelo inteligentnih ljudi, ki žal vedno zajamejo široko sliko, kar jih seveda dolgoročno uničuje. Izgorelost pa je res domena perfekcionistov, ki so si naložili preveč oziroma stopili v prevelike čevlje.
Torej avtorica, zdaj veš kam sodiš.
V Sloveniji se je razvila mentaliteta samopomilovanja in kompleksa zrtve, bolehanja za depresijo, anksioznostjo, itd., ker sistem to omogoca z neomejenimi bolniskami. Verjamem, da kaksnih 5% od tovrstnih bolnic resnicno potrebuje pomoc, a 95% vas nima tezav. Je pa lustno izkoriscati sistem, ki vam nudi neomejene bolniske za namisljene probleme in ker je bolj lustno ostati doma. Ce bi to ukinili, kakor tudi tablete, od katerih ste odvisne, in vas namesto na tablete poslali na fizicno delo, grem stavit, da bi vecina od vas hitro in cudezno ozdravela. Sicer se tudi po vasih agresivnih komentarjih jasno vidi, da niste uboge bolne reve, ampak zenske, ki se agresivno grebejo za svoje privilegije. Tu vas depresija prav nic ne ovira, da ne bi bile glasne. Tudi anksioznosti prav nic ne kazete, ste kar lepo agresivne.