Lenzetto NHT
jaz sem 1 leto jemala Angeliq, je bilo super, a sem imela kar fajn apetit in sem se zredila. Ta NHM terapija je za tiste, ki so že 1 leto brez menstruacije. Jaz pa sem občasno imela še menstro. Potem sem iskala nove rešitve in prišla do Lenzetta. Že v vmesnem času, ko sem prekinila z Angeliq, sem bila manj napihnena, apetit se je normaliziral. A imam res hude oblive in ponoči ne spim…zelo mi manjka estrogen. Pa sem postopno prešla na Lenzetto, to je najbolj bioidentično zdravljenje, pravijo. Razpirški in dodajanje progestagena. Žal mi 2 razprška nista pomagala, sem pod nadzorom povečala na 3 , kar je maximum, žal imam še vedno oblive. Mogoče absorpcija pri meni ni ok… Raje bi ostala pri Lanzettu, kot prešla na Trisequence, ki me sicer že čakajo. Upam, da zaradi ohladitve ozračja zdaj jeseni – po letos zares vročem vremenu – tudi valunge počasi popustijo, malo je že boljše. Zbudim se le še 3x ponoči. Pomaga pa, da ne pijem alkohola, sploh ne vina, če že, je boljše pivo. Pa ne jest začimb, ali čim manj, pa ne piti kave (če že, le dopoldne) ali močnih čajev ipd. Ima kakšna še kakšno idejo?
@de zanima me, kolikšno dozo Utrogestana jemlješ? Jaz sem začela s 2x 100mg oralno vsak dan, pa sem imela stranske učinke – refluks, napihnjenost, bolečina desno spodaj pod rebri. Zmanjšala na 100mg na dan pa ni bilo nič bolje. Sedaj mi je predpisala vaginalete 200mg, sem prvič vzela včeraj in spet kar precej večja bolečina spodaj desno pod rebri in okoli popka, zgaga pa tudi še ostaja Pa ni žolčnik, ker so mi ga zaradi žolčnega kamna odstranili. Tako, da mi ni čisto jasno, ali bo sploh kdaj bolje. pravijo, da naj bi se telo navadilo pa ne vem, ali naj zdržim, ker jemljem šele 2 tedna. In kaj je sploh alternativa. Glede na to, da so se mi simptomi menopavze – valunge, nespečnost, palpitacije, razdražljivost so se pa z uporabo 2 razprška Lenzetto spray-a po 10 dneh precej izboljšali.
Kakšne imate kaj izkušnje?
Tudi jaz jemljem Lenzetto in Utrogestan. En razpršek dnevno, ne včasih še kdaj oblije, ampak je sprejemljivo. Pred tem se mi je hotelo zmešat, na vsakih 20 minut vročinski obliv, pa ne par sekund, ampak po 3 minute, sem merila. Mene je Lenzetto rešil, ostali naravni pripravki v prosti prodaji mi niso nič pomagali.