LEP PRVOAPRILSKI ČETRTEK …
Dobro jutro gmajna, dobro jutro svet.
Včeraj sem videla na TV gospoda Borisa A.Novaka in mi je bil zelo všeč. Pojaven človek, človek, ki se ga opazi morda prav zaradi njegove želje po neopaznosti? Poslušala sem njegovo izjavo v zvezi z ustanovitvijo Kučanovega Foruma 21 in njegova izjava mi je bila povšeči.
In ker me hudo trenclja zaradi te čudovito neumne pomladi in ker hodim dva ali celo tri centimetre od tal in ker se mi zdi, da so se mi v glavi pojavili travnati fedrčki in ker vresje živo rdeče cveti in ker …. pa tudi za vse tiste, katerim je kemija začela puščati sledi na njihovi pojavi, sem si zamislila, da bi to jutro začela s pesmijo Borisa A.Novaka
VEKE
Leživa pod šumenjem smreke.
Medtem ko nežim tvoje rame,
se čas že vrača iz oseke
in raste, raste, raste vame.
Na nebu že gorijo reke.
A preden me izpije plamen,
polôži mi poljub na veke,
že težje kot poslednji kamen.
Položi mi poljub na veke,
iz mojih las odsekaj pramen
in sleci praznične obleke.
Položi mi poljub na veke.
Položi mi poljub na veke
vekov, amen.
Všeč mi je, tale pesmica, zelo všeč. Lep dan, draga gmajna, zaljubljen, čudovito prvoaprilski dan, naj vas kdo preveč ne …tegne, le toliko, da bo tudi vam všeč … in bodite dobri do sebe, ljubite se, ker boste le tako lahko ljubili tiste, ki vam to ljubezen dajejo !!!
U klicu narave je sam lulanje pa k ….je ! Sam tolk, de veš! Ostalo je pa …. ja… bemu sunca, pa če ni tut tole klic narave, a ????????????????