Lepa albanska ženska imena za hči?
Meni niso …
samo, da je dete srečno, zdravo in ljubljeno… Ime je pač ime…
Behind the name poglej (ena sicer angleško govoreča), kjer imajo tudi pomen, izvor, itd. Če Linka ne prilepi. 39 jih je našlo.
Lp in čestitke za naraščaj…
https://www.behindthename.com/names/gender/feminine/usage/albanian
Tukajle še daljši seznam: http://www.emra.info/
A mislite čisto resno ?
Donjeta. Tako je ime moji mladi albanski podnajemnici, ki je rodila pred nekaj meseci. Njen mož je Almier, zelo pa-sta me začudila (ker sta zelo tradicionslna), da sta dala sinu ime Doal, kar sploh ni ime, ampak sestavljanka in Do-(njeta) in Al-(mier) =》DOAL.
Donjeta je le izpeljava iz Donatelle, italijanskega starodavnega imena. Tako na pamet predvidevam.
za uspešen zakon, 11.07.2022 ob 13:27
Albanke so še ene redkih pravih žensk. Imajo rade tradicijo. Ne pa možače lgbtiqbr*+ Slovenke.
O, tu pa ti ne bi dala za prav. Da so lepe, lepe so, a vsak narod ima svoje lepe ženske. Kar nekaj jih poznam, ki so se opekli, kar veliko nezadovoljnih njihovih žensk prav tako. Ampak tako kot velevajo običaji, so se morali poparčkati s svojimi. Ni pa tu neke sreče. Kot v Indiji ne in v arabskih državah. Vse za to, da navzven zgleda prav, o gnjilobi navznot se pa praviloma ne govori. O kakšni ljubezni niti da ne sanjajo. To se jim zgodaj izbije iz glave. Meni to ni ok, ampak vsak ve svoje.
Jao, 11.07.2022 ob 14:02
O, tu pa ti ne bi dala za prav. Da so lepe, lepe so, a vsak narod ima svoje lepe ženske. Kar nekaj jih poznam, ki so se opekli, kar veliko nezadovoljnih njihovih žensk prav tako. Ampak tako kot velevajo običaji, so se morali poparčkati s svojimi. Ni pa tu neke sreče. Kot v Indiji ne in v arabskih državah. Vse za to, da navzven zgleda prav, o gnjilobi navznot se pa praviloma ne govori. O kakšni ljubezni niti da ne sanjajo. To se jim zgodaj izbije iz glave. Meni to ni ok, ampak vsak ve svoje.
Ne posplošuj!!!Poznam kar nekaj res radostno srečnih mladih albanski parov v našem mestu in prekipevajo od sreče!!!
enako922, 11.07.2022 ob 14:12
Pa saj imaš ekvivalent v slovenščini- Vesna.
Saj je Vesna tudi lepo ime, samo nimam hčerke da bi jo tako poimenovala.
@krena ja saj jaz tudi, a poznam tudi veliko nezadovoljnih. Tako kot povsod pač.