Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Lepa zveza s fantom, a težava vedno znova v meni

Lepa zveza s fantom, a težava vedno znova v meni

Odgovor na objavo uporabnika
Lulu986, 12.04.2023 ob 07:55

Xzav, 12.04.2023 ob 06:15

E, Popay, tokrat pa bo treba pogledat zakaj v postelji ni ognja. Ni nujno, da ji ne paše in ona njemu.

Iz zapisanega bi bolj rekel, da punci manjka samozavesti (nekdo je to že lepo zapisal). Jaz bom dodal, da ji manjka samozavesti tipa: dovolj dobra sem zate. Zato stalno analizira in preverja, zato ji že njegova rahla namrščenost da vedeti – joj, kaj pa če je kaj narobe in bo šlo še tole po zlu?

Avtorica, imam dobro novico zate: to lahko rešiš, samo ni fora v partnerju. Tebe samozavesti ni naučil eden od tvojih staršev. In te se boš morala naučiti sedaj sama. Najprej v stilu: dovolj dobra sem sama zase, zadovoljna sem s sabo, ok sem (tudi kadar sem malo zoprna in so drugi zoprni).

Je pa slaba ideja, da tega partnerju ne poveš. Se sicer strinjam s tabo, da tega on namesto tebe ne more rešiti in ni njegov problem, a ne bo delovalo, če ti ne bo stal ob strani. Je pa pomembno, da mu daš vedeti: za tole ti nisi kriv.

Še to namignem: rešitev tega problema je v srcu, ne v glavi. Se pravi, te neskončne misli in analiziranje boš ustavila samo tako, da se začutiš. Verjetno bo hitreje, če greš na dva, tri komplete seans k dobremu terapevtu.

Srečno in vse dobro ti želim.

Dober zapis. Mogoče sem v uvodnem postu malo pretiravala v smislu, da moj fant ni najbolj romantičen in da najina zaljubljenost ni iz filmov. V tako razmišljanje me spravi velikokrat pripovedovanje kolegic, znank, kako jih je njihov novi lover pritisnil ob steno, vrgel na posteljo in da seksajo na vsakem mestu kjer se le da. Tudi midva seksava vsakič ko se vidiva, dotika in objema me ves čas, le da ni tako strasten kot zgoraj omenjeni tipi od kolegic. Mogoče se zdaj le tolažim, mogoče ne, pač mogoče ni toliko strasten tip človeka. Obenem pa pravi da še nobeni ni ratalo tako ga zmešati. Iz tega mislim, da pač le ni tako divji.. On mi npr. najprej skuha kavo in pripravi za jesti, potem pa sledi akcija. Ne pa pač takoj ko se zapro vrata? A je to red flag? Kot ena zgoraj piše.

Največji problem je, da ne znam ločiti med rad flagi in svojo nizko samozavestjo. Videvava se načeloma vsak dan in tudi vsak dan je akcija, ampak problem je ker samo trzam in čakam, da me “napade. In ker se to ne zgodi prvi dve minuti srečanja, se že sekiram. On uživa z mano, ima vse kar je želel, se prepusti trenutku in je spontan. Je bolj tih in včasih zasanjan, ampak naredi pa vedno tako, da nama je lepo. Obsedena sem s pripovedovanji drugih in idealnimi prizori v glavi. Hitro me kdo prizadane, ko mi pravi, kako je pa pri njem vse vroče in ognjevito in strastno.

Avtor Xzav, pomojem mi vsega tega brez psihologa ne bo uspelo rešiti. Pa ne morem biti v eni normalni realni zvezi ves čas napeta, živčna in samo čakati nanj, pobralo me bo v enem letu energijsko. To ni normalno to se zavedam 🙁

Problem pa je še to, da v strahu raje sama predlagam vnaprej vse stvari in nama nekako splaniram, namesto da bi bil predvsem on pobudnik. Ga nekako “prehitim”, da si zagotovim te svoje plane in želje, ker se bojim, kako bi bilo, če bi se malo nazaj potegnila.

Joj. Nesamozavestna si, nezrela, nemogoča,… Primerjaš se z ostalimi? En navali kot Muravec na telefon, drugi najprej kaj za pod zob, tretji se gre prej stuširat, četrti kaj pogovorit, peti … Vsak drugače, odvisno od osebnosti. Ko si želiš,  da bi skočil nate, skoči ti na njega, ko si želiš, da bi kaj pojedla najprej, skuhaj,…

Pa kaj misliš,  da drugi tvoje misli berejo, kaj se ti mota v glavi? Zberi se, vajina zveza je vajine, ne od prijateljic(e) in dan ni podoben dnevu, kaj šele odnos, dogajanje med dvema.

Ti si nezadovoljna sama s seboj, zato prenašaš tuja življenja, dogaja je v lastno.

PRENEHAJ S TEM IN BODI TI TI

Za dober odnos je potrebna dobra komunikacija. Ker se zavedaš da imaš težavo, stopi do kakega terapevta, da te primerno podpore na poti iz stari vzorcev. To početje je žal škodljivo, tako zate kot za okolico

Eh, če te moti samo to, da te ne pritisne ob steno, to pa res ni nek problem. Poveš mu in morda boš že naslednjič pritisnjena ob steno. Boš ustrezala kategoriji, ki jo imajo prijateljice. Kaj te bo motilo dalje, kar one imajo in ti ne?

Nedorasla si. Seks ni niti najmanj tako pomemben, kot ga tu kujejo v zvezde nekateri. Pomemben nastane, ko zares ne štima. Ti imaš težavo drugje.

ROCD, stvar duha

Da nisi samozavestna, da so starši krivi, da je dober seks pokazatelj stabilnega odnosa inpd so puhlice. Prav tako je vprašljiva psihološka in psihijatrična pomoč, saj izključujeta duhovno obravnavo. Mogoče je psihoterapevt še najboljša izbira in TRDO, MUČNO samostojno delo s seboj.

Relatshionship OCD je izjemno nadležna duhovna težava. Ni stvar nekih spojin v možganih, vzorci so pa samo posledica.

Sliši se kot moja bivša. Bolj kot sem se trudil, slabše je bilo. Pes ki ga je treba s priboljški spremenit, preveč seksualen, premalo seksualen… Samozavest mi je zabila do dna.

Po enem letu antidepresivov, pomirjeval in uspaval, še vedno nisem kar sem bil. Psihiater mi je na prvem obisku rekel, da nasproti njega sedi napačna oseba.

Ženske, če ste takšne, dajte najprej razrešit svoje frustracije, ne pa da frustrirate še zadnje dobre moške, mi bi dali dušo za vas.

Zdaj več ne iščem, ne želim si zveze. Želja po družini, otrocih in ženskah je umrla. Vsak drugi dan je v glavi misel po samomoru, smislu življenja,.. ne me narobe razumet, denarja imam dovolj da mi ni potrebno nikoli več delat, zraven imam še firmo, ampak življenja nobenega, prav tako ne zaupanja v druge ljudi. Moški pač ljubimo osebo, ženske pa ljubijo kar moški investira v njih, jim pokloni,… Ali pa je bančni avtomat na dveh nogah 😒

Alex524, 13.04.2024 ob 16:10

Sliši se kot moja bivša. Bolj kot sem se trudil, slabše je bilo. Pes ki ga je treba s priboljški spremenit, preveč seksualen, premalo seksualen… Samozavest mi je zabila do dna.

Po enem letu antidepresivov, pomirjeval in uspaval, še vedno nisem kar sem bil. Psihiater mi je na prvem obisku rekel, da nasproti njega sedi napačna oseba.

Ženske, če ste takšne, dajte najprej razrešit svoje frustracije, ne pa da frustrirate še zadnje dobre moške, mi bi dali dušo za vas.

Zdaj več ne iščem, ne želim si zveze. Želja po družini, otrocih in ženskah je umrla. Vsak drugi dan je v glavi misel po samomoru, smislu življenja,.. ne me narobe razumet, denarja imam dovolj da mi ni potrebno nikoli več delat, zraven imam še firmo, ampak življenja nobenega, prav tako ne zaupanja v druge ljudi. Moški pač ljubimo osebo, ženske pa ljubijo kar moški investira v njih, jim pokloni,… Ali pa je bančni avtomat na dveh nogah 😒

Enako pri meni uspešen(služba,denar itd) drugje pri ljubezni pa poraz v teh slabih 36 letih kolikor imam.Sem imel veze ampak so ženske vedno dajale manj kot jaz sam v lagu v vezo itd. Dobre moške še zadnje tkole uničijo. Potem pa zakaj je toliko samskih itd. Ni pravila , da boš spoznal vredu žensko pa si lahko prav moški z vrednotami pa si komot lahko sam brez partnerke.Medtem, ko se kreteni plodijo. Take imate pa rade. Daš en kup zmenkov skozi pa nikjer učinka dandanes. 1001  zmenek da neki rata pa še tisto vidiš , da nisi kompatibiln .Pol se pa pejt.

Tudi sebe vidim v tvojen zapisu….

Dva tipa si že uničila pa še vedno nadaljuješ svojo turnejo. Zaradi takih psic normalni tipi nočejo več imeti posla z ženskami. Odstrani se dokler se še lahko!

alex, sam si izbral droljo in se odločil da boš zaradi nje umrl, tistih taresnih poštenih za ljubezen narejenih pa nisi opazil, hm le zakaj ne.. aja saj res, je bilo treba največje ven metalke iz ribnika vzet pa bit kvazi frajer z njo, češ lej katera mene hoče bla bla blaaah, pač to so predatorke v moškem svetu ki moške zanalašč uničujejo .. ne pa zato vseh metat v isti koš! naredi kaj s sabo, pocajtaj se, to je izključno samo v tvojih rokah, drolje pa enkrat za vselej brcni na odpad vesolja 👍

sploh pa antidepresive jemat zaradi prasic, pa kaj je z vami.. res imate čisto narobe naštelane senzorje za ženske.. če ti umre dobra ženska potem jemlješ antidepresive itd, to je razumljivo ane.. če vas pa prasica izrabi pa lahko samo plešete od veselja da ste se jo znebili ne pa se dodatno uničevat .. fak, vsi nazaj se učit o ženskah in prasicah alo gremo! 😁☝

Imam občutek, da si tipičen primer človeka, ki si ustvarja probleme tam, kjer jih ni. Namesto, da bi bila srečna in hvaležna za takega fanta, delaš samo sebe nesrečno.

Vprašaj se, kaj v življenju bi sploh rada imela? Pregovor pravi, da kdor z malim ni zadovoljen, velikega ni vreden.

V življenju sem dala nekaj skozi. Tudi par zelo hudih razočaranj. Sploh si ne predstavljam, kako sem lahko šla naprej.

Morda pa si anksiozna in te daje tesnoba? Morda bi bilo dobro se pogovoriti s kakšno strokovno osebo. Srečno.

Sklepam da imaš nerazrešene odnose z očetom?

Zakaj zopet rineš v razmerje, najprej si vxami čas, pregledaj kaj se je zgodilo v preteklosti in razreši to. Poskusi se opravičiti za bolečine ki si jih povzročila drugim, da potrdis pripravljenost iti naprej. Samo to te bo prisililo, da tega ne ponoviš, vse ostalo je metanje peska v oči. Nova zveza ti ne bo prinesla rešitve, kvečjemu probleme.

Ne rabiš psihologa. Beri knjige. Sem imel podobne probleme. Meni je to ful pomagalo, ko razumeš mehanizme tvojega mišljenja jih opaziš, ko jih opaziš začneš misli popravljati, ko jih popravljaš ti postanejo nova navada. Ko imaš novo navado imaš druge misli v glavi in drugače živiš.

Zapomni si, v knjigah je rešitev za vse težave kar so jih ljudje kdaj imeli že opisana.

Začni s knjigami za osebnostno rast ali življenjepisi oseb, ki so nekaj naredili na tem svetu. Z Robinom Sharmo, Normanom V Peale, Napoleonom Hillom,.. Za realnost v ljubezni je zelo dober Zoran Milivojević.

Ps: spletne strani in hitri članki (Sensa…) naredijo večkrat več slabega kot dobrega.

Uspelo ti bo.

ni rečeno da si ti, 12.04.2023 ob 11:27

Morda pa preprosto ni pravi in podzavestno to veš in se preprečuješ, da je. A vseeno te toliko stvari moti in vznemirja, tega je vedno več in več in daš ven.

Sama, ko sem bila v vezah z napačnimi, je bilo isto. Meni je enkrat mama rekla, da sem se s kruhom stepla, ker je mislila, kako super moškega imam, jaz pa skoz nekaj nergam in iščem probleme. A dejstvo je bilo, da me je nekaj notranje v tisti zvezi zelo morilo, skušala sem to preslišat, a nekako ni šlo. Postajala sem vedno bolj tečna in nergava, dokler ni po kakšnem letu končno na dan prišel vzrok, zakaj to delam. Tip preprosto ni bil to za kar se je kazal, ampak skoz nekaj prikrival in mi lagal, že od 1. dneva. Jaz pa notranje čutila nek nemir in šele po toliko časa je počil njegov mehurček prikrivanj in se je meni razjasnilo, zakaj sem bila takšna kot sem bila.

Zato pa smo lahko ljudje v zvezi z nepravim/nepravo lahko grozni, tečni, nergavi in vse nam gre na živce. Ko pa si skupaj s tistim pravim/pravo, si pa čisto drugačen, miren, zadovoljen.

Se strinjam. Res se tudi meni zdi,  da on ni tisti pravi , tebe bremza notranji strah, ker si skoz na preži, ali te ima rad . Prehitro se tole dogaja, vidva bi morala biti v devetih nebesih. Nekaj ne štima. On ti ne da tistih jasnih znakov čustvene varnosti, zato skoz preverjaš. Primer.Ti si ljubosumna, on ti reče, Ah daj ljubica, preveri mi telefon če se boš bolje počutila, jaz imam samo tebe rad. Tako boš umirjena. Drug odgovor ki te ne bo pomiril: pa kaj je s teboj,ne pretiravaj. Ti boš  v sebi zmerja bolj glodala , bila nemirna. In to se potem poglablja . Razmisli malo o vajini vezi.

Lahko si pomagaš sama, 15.04.2024 ob 15:27

Ne rabiš psihologa. Beri knjige. Sem imel podobne probleme. Meni je to ful pomagalo, ko razumeš mehanizme tvojega mišljenja jih opaziš, ko jih opaziš začneš misli popravljati, ko jih popravljaš ti postanejo nova navada. Ko imaš novo navado imaš druge misli v glavi in drugače živiš.

Zapomni si, v knjigah je rešitev za vse težave kar so jih ljudje kdaj imeli že opisana.

Začni s knjigami za osebnostno rast ali življenjepisi oseb, ki so nekaj naredili na tem svetu. Z Robinom Sharmo, Normanom V Peale, Napoleonom Hillom,.. Za realnost v ljubezni je zelo dober Zoran Milivojević.

Ps: spletne strani in hitri članki (Sensa…) naredijo večkrat več slabega kot dobrega.

Uspelo ti bo.

Se strinjam . Knjige imajo več  modrosti kot mislimo . Tudi jaz sem marsikateri odgovor našla v knjigah Ampak seznam avtorjev ki ga navajas , je pa meni adijo pamet. To je šund, taki romani za branje na plaži.. Robin Sharma je populistični pisatelj , ampak precej plehek.  Naj raje prebere knjigo dr. Veronika Podgoršek. Razlaga s primeri, kako se nezavedno odzivamo in kje so razlogi in kako to odpravimo.  Tudi dr. Sanja Rozman je dobra.

Preveč si vase obrnjena. S prijatelji se pogovarjamo o različnih vsebinah in v partnerskih odnosih ni prepovedanih vsebin.

Imam obcutek kot da sem jaz nastopal v tem filmu. Več truda kot sem vložil slabše je bilo. Vse kar sem dal je bilo od srca, v zameno pa sem dobil v primerjavo kaj vse bi bivsi naredil. Vsak dan je bil nov problem, premalo piješ, prevec pijes, prevec seksualen, premalo seksualen. Po skoraj dveh letih na pomirjevalih in antidepresivih, raznih delavnicah, psihologinj in psihiatrov še vedno nisem predelal zadev. Ubil sem željo po ženskah, družini in otrocih. Sem pa srečal še dva, z enakimi zgodbami. In potem se ženske sprašujejo kje smo tisti moški ki smo skrbni, se trudimo,… Iskreno? Pasivno čakamo na unicorna, ki se bo trudil vsaj 2% toliko kot mi. No more red or green flag, i have white one -i gave up 2y ago 😉

Ps.

Ste se drage zenske/dame kdaj vprašale, kako se pa vas moški počuti? Pri veliki vecini vidim, da vam je v 99% vazno samo kako je vam. Kdaj ste mu namenile kaksno pozitivno besedo, iskrenost, potrditev? Brez stresa in drame?

Upam si trditi, da je tvoj problem v tem, da ta fant daje prevec varnosti. Varnosti, ki si jo sama ne zasluzis. Na ta nacin ga izkoriscas, saj kot zenska njemu nimas cesa nuditi. On bi te moral bolj pustiti samo in ta cas imeti svoj lajf s svojimi hobijimi, druzenjem tudi z zenskami. On bi moral v tem uzivati. Na ta nacin bi ti tudi imela vec casa in mocno bi ga pogresala. Tudi taskne 100% sigurnosti ne bi imela in zato bi bila privlcnost in strast iz tvoje strani vecja. Posledicno kasneje tudi iz njegove. Tako to gre…Dokler pa je on tvoj cucek, ti pa razvajena in nergava princeska, ga ti le izkoriscas. Pac on ti nudi varnost ti pa ga obravnavas kot smet, kjer je on tvoj custveni tampon. Sveda gre za negativna custva. V kolikor bi bil tvoj custveni tampon za tvoje veselje, strast itd..potem bi lahko rekli, da je odnost v ravnotezju. Tako pa….

New Report

Close