Lepe sanje o moji umrli botrci
Joj kako lepo pises. Jaz sem tudi botrca eni lepi puncki, botrstvo sem sprejela z vso odgovornostjo, a kaj ko so me starsi izbrali za botro samo zato, da so ponagajali druzini. Tamalo vidim zelo poredko. Sama sem kako leto skozi rinila k njim, a kaj ko starsi ne zelijo stikov. Saj tako se mi zdi – predvsem tata je tak – odrezav in nergac. Zato sem se sprijaznila in ne rinem vec v njih. Ko bo tamala velika bo mogoce kaj drugace. Sama pa imam tudi botro – zivi v drugi drzavi, tako da je zelo zelo poredko vidim
Tvoje pomeni tole:
MRTVEC
Videti mrtveca – sanje samskim obetajo skorajšnjo poroko, poročenim pa prepir z zakoncem. Če ste v sanjah sebe videli mrtvega je to napoved dobrega zdravja in precejšnjih denarnih izdatkov. Srečo v nadaljnjem življenju vam prinaša pogovor z mrtvecem v sanjah. Sanje o tem da je mrtvec oživel in vstal – obetajo se vam veseli in prijetni dogodki. Nositi mrtveca – sanje vam svetujejo, da z začetim poslom ne nadaljujete. Pokopavati mrtveca – trenutne težave in probleme boste uspešno prebrodili.
lp
Tip sanj, ki ga opisuješ, je precej pogost. Lahko bi se reklo, da se preko sanj (ki so govorica podzavesti) želiš potolažiti. A vendar – samo v razmislek: na tak ali drugačen način smo ljudje med drugim tudi energetska bitja. Nekatere energije v nas so celo merljive (EEG, EKG). Marsičesa o nas samih in o vsem, kar nas obdaja, pa (še) ne vemo. Tudi ne o vsem, kar se zgodi z nami po koncu, še ne vemo. Zdi se mi, da boš na podlagi občutij iz teh sanj in njihove sporočilnosti, nekoliko spremenila pogled na svet in dobila odgovor na vprašanje, ki te je mučilo pred kratkim.
umrla mama, sem vsak večer, ko sem se vlegla v posteljo in zaprla oči, videla slike, ki so se dogajale po njeni smrti: ljudje, ki so prihajali, krsta, pogreb,…
Potem pa se mi je čez kaka dva meseca sanjalo, da me je mama po telefonu poklicala in me spraševala, kako smo, kaj delamo, kako je hčera … jaz sem njo vprašala, kako je… Sva se lepo vse zmenile od takrat dalje sem zvečer lažje zaspala brez, da bi ‘letale’ slikice.
Jaz sem to vzela kot tisto zadnje dejanje, ki sva ga lahko z mamo skupaj opravili – in s tistim pogovorom sem se nekako sprijaznila, da mame ni več, da je to obdobje mimo … seveda se spomnim velikokrat nanjo, na pogovore, na skupne trenutke, … vendar pa, kakor sem rekla, zvčer pred spanjem ne mučijo več prikazi iz tistih nekaj dni po njeni smrti.
Lp,d.