Lepljive barve
Pozdravljene!
Ali mogoče katera od vas uporablja lepljive barve za na steklo ali pa ploščice … ?
Jaz jih imam in zelo rada izdelujem različne motive. Težava se pojavi, ko želim sliko spraviti iz folije (hitro se mi sprime) ali pa takrat, ko sliko želim spraviti dol s površine kjer je bila nekaj časa. Na tistem mestu ostane madež, ne odlepim je v enem kosu (v navodilih pa piše, da jo lahko odlepimo in prilepimo, kolikokrat želimo).
Ali ima katera rešitev za to?
LP
Jaz sem zadnji čas veliko delala s temi barvami pa nisem imela nobenih težav. Odlepila, prilepila, shranila, ponovno prilepila….skratka – nobenih madežev. Ne vem, mogoče so barve slabe (stare??), vprašaj v Prometeju oz. podobnih prodajalnah.
Jaz uporabljam barve znamke Fun&fancy, Malmit, Window color, Arti’stick in moram rečt da imam nekaj boljših izkušenj z najdražjimi barvami, ki jih dobim.
Katere pa imajo v prometeju?
Kar se tiče folije – najlepše se odlepi s tiste ne preveč gladke,najbolje z mape s hrapavo površino.Sliko je zelo težko spraviti dol, če je bila nekaj časa na oknu in je nanjo sijalo sonce, predvsem poletno.Takrat je ne moreš dobiti dol v enem kosu.Tudi barve so po moje različnih kvalitet,saj so tudi cenovno zelo različne.
Moje izkušnje so, da se barve, če je bila slika nekje res dolgo, preveč izsušijo in zato ne moreš slike odlepiti v enem kosu. Mi tako slike nalepimo, ko pa se jih naveličamo, jih odlepino in vržemo stran. KOnec koncev lahko isti motiv narediš še enkrat, pobarvaš malo drugače, pa je.
Naj vam zaupam še moje izkušnje. Če sem motiv narisala pretanko, da sem uporabila premajhen nanos barve, se mi je slika strgala, če pa nisem “šparala” z barvo je bilo pa vse OK.
Uporabljala sem že različne barve in imam občutek, da so kar vse dobre.
lp
Ce kupis res kvalitene barve od konture dalje in potem tudi pravilno izdelas sliko, vazna je debelina, gre vse lepo gor in dol tudi po veckratnem popanju na zeljeno povrsino. Ce pa so barve une, ki jih prodajajo po zelo nizkih cenah, pa se dogaja tudi to. Takrat jaz izrezem sliko kar z folijo vred, ali pa se zavedam, da bo to le enkratni izdelek in ko bom to dala dol, bo za v smeti.Saj govorimo to o “Window color” barvah??? No jaz sem te imela u mislih.
Se zgodi, da po daljšem času tudi debela plast barve ne pomaga, da se slika pri snemanju z okna ne bi strgala. Včasih gre lažje, če motiv navlažiš. Lahko kar našpricaš s pršilko za rože, pa malo počakaš, po potrebi še malo namočiš… Za odstranjevanje madeža pa uporabim hrapavo gobico (kot za posodo) in čistilo za okna.
Pomaga če sliko malo omočiš z vodo, da se barve navlažijo in potem jih brez problema odstraniš.
Forum je zaprt za komentiranje.