Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Lepo je😀

Lepo je😀

Ko ozeleni bo pa še lepše. Sem naredil oreng krog. Upam da me mon troli niso preveč pogrešali.😁☝

IMG20240224151259

IMG20240224151440

Sem grem pa jutri ribe lovit za dve uri. Al pa vsaj laboda nafutrat in divje race.

IMG20240221152016

Žvauca, vse so to dobri placi za piknike, veš?☺

Zelo lepo! Hvala, da si delil!

Lani sta laboda imela 4 mladiče, ki so do jeseni kar oreng zrasli. Sem jih dostikrat videl. Mislim da sta ista, mladi so šli pa po svoje.

Odgovor na objavo uporabnika
modrivrag, 24.02.2024 ob 16:45

Lani sta laboda imela 4 mladiče, ki so do jeseni kar oreng zrasli. Sem jih dostikrat videl. Mislim da sta ista, mladi so šli pa po svoje.

Verjetno res isti par. K nam se tudi vračajo.

To sem jih jeseni še zadnjič slikal. Jih je labodka civilizirala, jih je večkrat peljala na sprehod med ljudi že od majhnega, ko so bili še majhne puhaste kepe.😀

IMG20230829151913 BURST000 COVER

modrivrag, 24.02.2024 ob 16:59

To sem jih jeseni še zadnjič slikal. Jih je labodka civilizirala, jih je večkrat peljala na sprehod med ljudi že od majhnega, ko so bili še majhne puhaste kepe.😀

IMG20230829151913 BURST000 COVER

Brrr. Jst se pa labodov bojim ce se mi prevec probliza.

Primer. En krog je 2km, nimas kam vmes za ven it. In srecam labodko ki skusa preckat mi pot. Se ustavi in zacne pihat, da bi napadla. Stojim 30m od nje, se usede sred poti.

Jebi se, grem kontra smer, da bi prisla ven. Ta spet mi precka pot.

In tko me je zezala 7 krogov.🤣😃😅

Se nisem upala mimo da me ne ščafne za nogo, ode noga.

Se en moski mi je hotel pomagat, da grem z njim mimo…pa ni slo.

Zarad nje sem naredila 14km.🤣😃. Julija, po najvecji vrocini me je šetkala.😀😀😆😆😅😅

Šnelca_783, 24.02.2024 ob 17:08

Brrr. Jst se pa labodov bojim ce se mi prevec probliza.

Primer. En krog je 2km, nimas kam vmes za ven it. In srecam labodko ki skusa preckat mi pot. Se ustavi in zacne pihat, da bi napadla. Stojim 30m od nje, se usede sred poti.

Jebi se, grem kontra smer, da bi prisla ven. Ta spet mi precka pot.

In tko me je zezala 7 krogov.🤣😃😅

Se nisem upala mimo da me ne ščafne za nogo, ode noga.

Se en moski mi je hotel pomagat, da grem z njim mimo…pa ni slo.

Zarad nje sem naredila 14km.🤣😃. Julija, po najvecji vrocini me je šetkala.😀😀😆😆😅😅

Si se ji že zamerla in te ima na piki.☝️😁

Krasni so!

Evo ti kontra!

Lastovke

Jež

Moje domače živali…

Nekaj sem spet pozabila narediti pri nalaganju. Bom se naučila

A so vsi iz istega gnezda?mogoce ves ali je labodka koga posvojila?

Pupa Glupa, 24.02.2024 ob 17:15

Evo ti kontra!

Lastovke

Jež

Moje domače živali…

Nekaj sem spet pozabila narediti pri nalaganju. Bom se naučila

Super to.  Drugace imam tudi jaz ježe kot “domace živali”.😁 Lastovke sem pa tudi slikal pri enem tu spodaj. Je hotel za plakat. Ziher ima več kot deset gnezd na poslopju.

Labode je imela 4 od samega začetka. Take puhaste kepce so racale za njo. Ni drugih tu. Tu je samo ta par, potem naprej na Savi jih je več, pa na Krki tudi.

Če ne bo jutri tam rib, jih grem pa naslednjič sem lovit.😁

74632394 1694532900678249 8241055120100425728 o

modrivrag, 24.02.2024 ob 17:10

Si se ji že zamerla in te ima na piki.☝️😁

Sej je na vsakega pihala. Eni moski so upali it mimo nje. Jst si nisem upala ker je bilo 40cm prostora kjer je sedela in pihala pa cakala da te prime.

Pol sem klicala veterinarja in jo je on prisel iskat. Neki je bila bolna in napadalna.

Šnelca_783, 24.02.2024 ob 17:45

Sej je na vsakega pihala. Eni moski so upali it mimo nje. Jst si nisem upala ker je bilo 40cm prostora kjer je sedela in pihala pa cakala da te prime.

Pol sem klicala veterinarja in jo je on prisel iskat. Neki je bila bolna in napadalna.

Nimam teh težav😁 Običajno se na večih koncih srečujem z njimi, ko lovim ribe. Imam vedno kaj kruha tudi za labode, nekateri pridejo čisto blizu, spet drugi so bolj plašni in nezaupljivi.

Vmes je skočila moja dvojnica z vprašanjem o gnezdu.  Ko to voli, nek izvoli…

Običajno pihajo, ko branijo mladiče, sicer redkeje. So pač pravi starši.
Lastovke k nam pridejo vsako leto, vedno isti par, njihovi mladiči pa se tudi nagnezdijo v bližini. Imamo zdaj že kakih deset stalnih familij. Ko imajo jutranji zbor, je tak živžav, da je veselje. Ko najdem sliko, jo podelim.

Pupa Glupa, 24.02.2024 ob 18:03

Vmes je skočila moja dvojnica z vprašanjem o gnezdu.  Ko to voli, nek izvoli…

Običajno pihajo, ko branijo mladiče, sicer redkeje. So pač pravi starši.
Lastovke k nam pridejo vsako leto, vedno isti par, njihovi mladiči pa se tudi nagnezdijo v bližini. Imamo zdaj že kakih deset stalnih familij. Ko imajo jutranji zbor, je tak živžav, da je veselje. Ko najdem sliko, jo podelim.

To so kmečke lastovke, ne? So dvoje različne.

modrivrag, 24.02.2024 ob 18:08

To so kmečke lastovke, ne? So dvoje različne.

Jih ne ločim, povedat mi pa nočejo😄

Ja, verjamem, da ti nočejo povedat. 😁Kmečke imajo pod vratom bolj pisano rdečkasto se mi zdi. Te, ki sem jih jaz vajen so drugačne.

Lastovka 1

Lastovka

Modri vrag, ko objaviš tako lepe fotografije, se spomnim zakaj sem se zaljubila vate.

Ja, niso enake. Moje so rdečkaste. Tastara familija je čisto domača, prideta v letno kuhinjo in se ne data motit, ko kuham

Pupa Glupa, 24.02.2024 ob 18:49

Ja, niso enake. Moje so rdečkaste. Tastara familija je čisto domača, prideta v letno kuhinjo in se ne data motit, ko kuham

Prav imata. Če bomo začel pa čričke jest bosta pa kar čez zimo ostala tu. Mal gretja jima za gnezdo naštimaš pa bo.😁

modrivrag, 24.02.2024 ob 18:54

Prav imata. Če bomo začel pa čričke jest bosta pa kar čez zimo ostala tu. Mal gretja jima za gnezdo naštimaš pa bo.😁

Še to bom dodala. Spomnim se, da je žabja damica napisala, da si bo za vikend popoldne pisala s teboj, ker zjutraj med tednom nima več časa. In sedaj je ni nikjer. Lahko vsaj vidiš, katera izmed naju, te ima zares rada!

Nič, treba it malo počivat. Velja potem še ponoči kaj počet, ne celo noč zamudit zaradi spanja.☝️😁

A je to tanovi most na Borštu?

Dan smo začeli prijazno, pa zdaj želim še eno krasno lahko noč.

New Report

Close