Lepotna operacija – mami pravi da sem neumna
Stara sem 28 let, imam partnerja ze vec let.
Imam velik kljukast nos ter popolnoma “ploh” prsi (ne zapolnim nobenega modrca, lahko nosim zgolj topke za najstnice). Kljukast nos je pac kljukast nos, dobivam kar pogosto komentarje oz. sale. Jih ignoriram, vcasih se tudi sama malo pohecam, ceprav mi je ful neprijetno. Ploh prsi pa ne samo da dobivam komentarje, tezave imam tudi cisto funkcionalne, z oblacenjem, ker mi veliko bluz in oblek sploh ne stoji prav.
Ze dolgo razmisljam da bi sla na plasticno operacijo. Partnerju je vseeno. Motivacija zakaj bi sla je predvsem, da se izognem tem bednim komentarjem ljudi oz. da pridobim nek povprecen izgled. Delam v vecjem kolektivu, delam s strankami. Ne mislim kazat umetnih joskov, ampak rada bi pac nosila normalno bluzo za zenske, ne da imam vedno luft spredaj, pa nosim sivilji.
Mami pravi da sem neumna, jaz bi pa rada izgledala normalno, povprecno…
Mama ima prav.
REs moraš biti bebast, da si zdrav, da je vse ok s tabo pa greš pod nož.
Veš se ti lahko zgodijo nujne operacije, boš potem prišla k pameti, da ne boš kar tako rinila pod nož, ker imaš premale joške.
Eni imate res luft v glavi.
Ti si dejansko ne predstavljaš kaj pomeni operacija za telo. Ena nezgoda, zlom, prometna nesreča… pa boš vedela kako je z operacijami.
Kljukast nos in ploh, 14.01.2023 ob 19:32
Stara sem 28 let, imam partnerja ze vec let.
Imam velik kljukast nos ter popolnoma “ploh” prsi (ne zapolnim nobenega modrca, lahko nosim zgolj topke za najstnice). Kljukast nos je pac kljukast nos, dobivam kar pogosto komentarje oz. sale. Jih ignoriram, vcasih se tudi sama malo pohecam, ceprav mi je ful neprijetno. Ploh prsi pa ne samo da dobivam komentarje, tezave imam tudi cisto funkcionalne, z oblacenjem, ker mi veliko bluz in oblek sploh ne stoji prav.
Ze dolgo razmisljam da bi sla na plasticno operacijo. Partnerju je vseeno. Motivacija zakaj bi sla je predvsem, da se izognem tem bednim komentarjem ljudi oz. da pridobim nek povprecen izgled. Delam v vecjem kolektivu, delam s strankami. Ne mislim kazat umetnih joskov, ampak rada bi pac nosila normalno bluzo za zenske, ne da imam vedno luft spredaj, pa nosim sivilji.
Mami pravi da sem neumna, jaz bi pa rada izgledala normalno, povprecno…
Pri 28ih ti kljub fantu in privat tvojemu življenju, živeljenje dirigira in vodi še vedno “mami”?
Smo v časih, ko je lepota žal prevelikokrat tudi odločilna pri pridobitvi boljšega delovnega mesta – lepi ljudje so bolje plačani, bolj zaželjeni, ljudje s pomanjkljivostmi so umaknjeni v zaledne pisarne. Svet je zaradi socialnih omrežij in dogajanja na njih postal “krut in neusmiljen” do telesnih pomanjkljivosti.
Če te moti izgled in oblika tvojega nosu, si ga pač operiraj. Dober in pošten plastični kirurg je pa v prvi vrsti tudi dober psiholog in bo že on precenil, ali je operacija pri tebi upravičena, ali ne.
Glede prsi – najprej odrodi otroke ( če se boš odločila za imeti seveda potomce), pa se ti morda potem kaj povečajo, ker med nosečnostno in porodi se prsi ozjemno preoblikujejo lahko in tudi spremenijo; drugače če te res psihološko tako motijo že sedaj in zavirajo tvojo samozavest, si jih pa povečaj pač že sedaj. Za začetek lahko celo samo z lastno maščobo, če jo imaš kje na zalogi na telesu, saj gre za povečanje s telesu lastnim tkivom in ne tujim tkivom, kar so vsadki – za 1-2 velikosti košarici komot se to doseže. Današnja estetika dela čudeže. Samo denarnico odpri. Pa ne se jasno kreditirat pti “mami”. Ker ti bo metala naprej celo življenje, je očitno take sorte
Predvsem pa, ne pusti se voditi svoji mami – ti si druga generacija, kot je bila ona – ona je bila mlada v drugih časih, kot si sedaj ti. Živi svoje življenje, da boš ti srečna in zadovoljan s svojim izgledom, da ne boš imela travm dodatnih iz tega razloga v življenju. Ker danes se da to popraviti in urediti, brez travm in moraliziranja.
Odločitev bo pa tvoja na koncu.
mona, sprijazni se z dejstvom, da ne morete bit vse monklje barbike.
Da ti je narava dala Darilo, cudovito sito, da locis ljudi na normalne/dobre in bedne. Potem te vrzes v kos: humabn trash in dvignjene glave nadaljujes svoje lepo zivljenje. Ne ves koliko norcev/komentarjev pritegnes sele z vecjim oprsjem, kaj sele umetnim. Mama je modra zenska. Zaupaj in opazuj. Prepricana sem, da bluze z volancki izgledajo na tebi fenomenalno, na nas z vecjim oprsjem pa ceneno in groteskno.
Jaz mislim, 14.01.2023 ob 19:51
Da ti je narava dala Darilo, cudovito sito, da locis ljudi na normalne/dobre in bedne. Potem te vrzes v kos: humabn trash in dvignjene glave nadaljujes svoje lepo zivljenje. Ne ves koliko norcev/komentarjev pritegnes sele z vecjim oprsjem, kaj sele umetnim. Mama je modra zenska. Zaupaj in opazuj. Prepricana sem, da bluze z volancki izgledajo na tebi fenomenalno, na nas z vecjim oprsjem pa ceneno in groteskno.
a boš ti rekla, da npr. nekdo, ki si popravi hudo šrleča ušesa, ali špa ženska, kiima hudo anomalijo dojk, nenormalna, samo zato, ker želitabiti “normalna”; estetsko normalna in lepa?
Pa saj ne bodorimo o tisith sikon dolina Srbija popravkih – ko so si vse podobne. Tisto je obsedenost z umetnim iznakaženjem svojega telesa.
Avtorica goroi o tem, da prsi sploh nima. A zmorete to nekateri dojeti? ja, pris so znak ženstvenosti. Pa zagotovo si jih ne bo pla povečat na DDD velikost. Ona bi samo rada imela prsi, ki jih sedaj sploh nima… A zmorete to razumet?
Zakaj mečete torej vse v isti koš, da bo zdaj tudi ona plstična napihnjena Barbi – ker imate predstav z Insta profilov tistih plastičnih iznakaženk pred svojimi očmi? Pa se ji sploh ne bo morda videlo? Ona se ne želi plastično iznakaziti.
In kot že napisano: v letu 2023 se da dojke odlično povečati, dopolniti in preoblikovati tudi z lastno maščobo – brez vsadkov. To si naredijo tudi osebe, ki so jim odstranili dojke po rakavem obolenju – ker je večja verejtnost, da bo telo zavrnilo vsadek, kot tujek – povečajo z lastno maščobo, ki je telesu poznana sestavina.
Povečanje prsi ni nobena frka, to je danes večinoma popolnoma običajna lepotna operacija.
Edino, kar ti bo kirurg, če je kaj vreden, rekel, je, da se bo prsni vsadek stoprocentno nekoč ali premaknil ali počil ali obrabil in boš potrebovala nov poseg.
To je 100%! Kdor ti bo govoril, da imaš vsadek do konca življenja, ti laže in hoče samo tvoj denar!
Operacija nosu, po drugi strani, je trajna in ne bo potrebno drugih. In operacija nosnega grebena ni tako zahtevna, kot je estetska operacija preoblikovanja nosu. Te operacije so veliko bolj kompleksne in redko uspejo. Nušo Derenda je na nosu operiral veliki Planinšek, pa Nuša kljub temu ni najbolj zadovoljna. Medtem ko nosni greben je pa samo kost za odstranit in zravnat, ni frke.
Zanimivo, da te med tema dvema izbirama bolj motijo prsi kot nos. Jaz imam tako majhne, da ima vsaka deklica večje kot jaz, pa nisem razmišljala o operaciji niti si ne tlačim umetnih modrcev. Nosim bolj zaprta oblačila in skoraj vsak dan srajce za v službo. Izogibam se le srajc z globokim izrezom, ravno tako kupujem druga oblačila, gledam da so pri vratu zaprte. Ko sem starejša, 40+, niti pomislim ne, da bi kaj spremenila, še celo všeč so mi, ker zaradi tega izgledam mlajša. Težko dobim kopalke, ampak tudi to se da preživeti. Nos pa, ne vem, skoraj raje bi popravila nos, kot prsi, če bi tako rada šla pod nož.
Jaz bi ti rekla, da stavi na lepo kožo na obrazu, da neguješ kožo obraza in svojo postavo, privošči si kakšen boljši kos oblačila in boš lepa, kakšne operacije neki, pa še fanta imaš, pa tako nesamozavestna. Naj te ta zadeva ne vleče nazaj k tlom.
le pojdi na operacijo kurca. Mali je ta tvoj lulek. Pa rit ti še naj depilirajo.
……https://forum.over.net/forum/tema/spletno-nasilje-za-viharnega-jezdeca-23084059/
Tako nekako, 14.01.2023 ob 20:30
Mama ima prav. Ko bos postimala to dvoje, te bo motila premajhna rit ali pretanke ustnice.
Ne zaradi sebe, zaradi drugih ljudi.
Mama nima nič prav. Hči pri 28ih se lahko še kako sama odloča, kaj bo naredila s svojim telesom. Njeno telo ni mamina last.
atikin, 14.01.2023 ob 20:36
Mama nima nič prav. Hči pri 28ih se lahko še kako sama odloča, kaj bo naredila s svojim telesom. Njeno telo ni mamina last.
Sem kje rekla da mora poslusat mamo? Ni potrebe, je odrasla oseba in naj naredi kot zeli.
Mama ima pa se vedno prav. Te operacije so preseravanje novodobnih zensk, ki vse to pocnejo zaradi odobravanja drugih ljudi, predvem dedcev. Ne zaradi sebe.
Pa ce si priznas ali ne, to je dejstvo.
Tako nekako, 14.01.2023 ob 20:46
Sem kje rekla da mora poslusat mamo? Ni potrebe, je odrasla oseba in naj naredi kot zeli.
Mama ima pa se vedno prav. Te operacije so preseravanje novodobnih zensk, ki vse to pocnejo zaradi odobravanja drugih ljudi, predvem dedcev. Ne zaradi sebe.
Pa ce si priznas ali ne, to je dejstvo.
primer tipičnega cankarjanskega razmišljanja v letu 2023.
Očitno so se ti izgledi res plastičnih umetnih popravljenjcev, ki jih vidiš iz žute štampe in socialnih omrežij, res tisti ekstremi, tako vkoreninili v spomin, da si ne moreš niti predstavljati, da vse žensske oz ljudje, ki se estetsko in tudi funkcionalno estetsko popravijo niso nobene tepke in tepci, niti iztopajoči. Samo naravne anomalije so si popravile. narava je včasih precej neradodarna glede vizuelne estetike in simetrije gtelesa pri nekaterih.
Mama nima vedno in nikoli prav. Mame so bile mlade v prejšnjem stoletju, ko je bilo marsikaj drugače, nedostopno in tvegano v primerjavi s temi posegi v letu 2023. Sprijaznite se, preveč ste v zaostanku.
Vdg, 14.01.2023 ob 21:08
Za nos razumem in bi si ga tudi jaz operirala. Ker kljukast nos zelo spremeni obraz, boš čisto druga. Glede prsi pa ne, to je poseg v telo, pomagaj si z modrci ki so push up.
Oboje sta posega v telo – tako popravek nosu, kot prsi
Povečanje prsi z lastno maščobo ni to povečanje z vsadki ki pa so tujki – dajte to že razumeti, no – noben bavbav ni to v tem primeru – samo prenos lastnih centrifugiranih mašč. celic z enega dela telesa na drugega, z njimi se naredi izboklina in oblikuje dojka tam, kjer ni mašč. tkiva pod areolo in prsno bradavico
Kar se tiče povečanja dojk, ni dolgo nazaj bila na tv oddaja, slovenska. Sama nimam velikih, ampak si jih ne bi umetno povečevala. Punce v tej oddaji so imele grozne zdravstvene težave. Poskušaj najti to oddajo oz se dobro informirati. Nos bi si pa dala zrihtat, če bi res mela viška denarja, ki pa ga seveda nimam.