Lepotne operacije, oddaja Popolna preobrazba
Saj so obe res lepo “popravili” ampak skoraj do nerazpoznavnosti. Vse lepo in prav, ampak se mi zdi, da se potem tudi karakter spremeni. Da ne omenjam vseh bolečin, ki po moje niso s porodom niti malo primerljive. Nekdo mi je pravil, da že samo operacija nosu ful boli, kaj šele prsi, pa liposukcija, pa brada … joj, avčččč …
Mogoče v primeru, da imaš res tako veliko hibo, ki jo vsak opazi ali je na splošno moteča!
Ampak v Ameriki baje res tako gledajo na lepotne operacije. Po pripovedovanju sestrične, ki je v Ameriki študirala, je veliko število njenih sošolk s faksa “dobilo” od staršev za darilo ob maturi nove prsi ali nov nos.
Baje je to nek svojevrsten statusni simbol med mladimi, tako kot so bili pred leti aparati za zobe. No, ampak od tega je bila vsaj kakšna korist. :((
Meni se pa vseeno ne zdi v redu, da z vedno bolj množičnimi oddajami sporočajo ljudem, da je naša sreča odvisna od našega zunanjega videza. Če se kdo odloči za op., se me čisto nič ne tiče, ampak zadeve prikazovati kot idealno rešitev za marsikaj???????
Vesela pa sem, da so nekateri lepotni kirurgi taki mojstri(kapo dol), da pomagajo otrokom rojenim z volčjim žrelom in zajčjo ustnico ali pa poškodovanim,….
Me je groza tega, da bi si naši otroci za diplomo ali maturo želeli nove nosove, brade, ritke ali prsi.
… in v hipu, ko so zagledali svojo novo podobo, jim je zrasla samozavest, postali so boljši… (kot v pravljici:-)
Meni se bolj smilijo otroci, ki svojih staršev ne prepoznajo.
sama se spomnim pri 6-ih letih, ko je mami prišla domov in je imela na sebi samo nova očala. Prvi moment je nisem prepoznala in sem zahtevala, da si da nazaj ta stara očala…
Ne pa ti otroci, kjer si starši ne morejo več snet novega obraza. Nekateri malčki so prav prestrašeni:-((