Lesena miza, ki se sama dviga in odgovarja (paranormalno?)
Verjetno večina že iz naslova ve, o čem gre. Že ene deset let nazaj so na Koroškem, nekje pri Prevaljah na eni domačiji, pogruntali, da se da doseči, da se miza sama dviga in tako odgovarja na vprašanja. Kasneje so ljudje prišli do tega, da je to mogoče z vsako leseno mizo, ki naj ne bi imela v sebi nič kovinskega in pod pogojem, da dovolj ljudi vanjo usmeri dovolj energije.
Skratka, imam prijateljico (smo dolgoletni sosedi in prijatelji), ki je enkrat za hec šla to mizo s kolegicami preizkusiti in ker je delovalo, si je tako mizo želela doma zase. Pred kratkim so ji jo naredili za rojstni dan in ravno prejšnji teden sva jo preizkusila tudi midva z možem.
Kdor je to preizkusil in/ali kdor verjame, da obstaja še marsikaj, kar človek še ne zmore videti oz. zaznati, bo verjetno vedel, o čem gre. Ostali, ki nimate pojma, še manj izkušnje s tem, se lepo prosim vzdržite neumnih komentarjev. Ne bom debatirala, ali je to možno ali ni, ker sem videla in čutila, pa nisem bila sama. Mize nismo sami premikali, ker smo se je komaj dotikali z dlanmi oz. včasih samo s konicami prstov, tudi nobene druge finte ni, sicer pa miza odgovarja na taka vprašanja, ki jih nihče ne ve, včasih niti tisti, ki sprašuje.
Na kratko, kako deluje miza: ljudje položijo nanjo dlani in se skoncentrirajo, mine ene 5-10 min, nakar eden vpraša, če je miza pripravljena, naj se dvigne. Ko je perajt, se na eni strani, torej z dvema nogama – to je znak, da se dogaja. Vprašanja postavljaš tako, da ona odgovori z DA ali NE. Dvig mize pomeni DA, mirovanje pa pomeni NE. V številkah odgovarja tako, da se dviguje, dokler ne pove števila. To je lahko tudi sto krat ali več. Mi smo jo spraševali o starosti starih mam, pa hišnih številkah in naših starostih. Ko je visoka številka, dobi tak zalet, da komaj šteješ dvige.
Ne bom preveč dolgovezila, rada bi samo vprašala, če ima kdo kaj več znanja o tem in morda izkušenj? Mizo smo seveda spraševala ni da ni, najbolj pa nas je presunilo, ko smo želeli izvedeti, od kod črpa odgovore. Najprej smo vprašali, ali je posredi kakšen duh in miza ni reagirala. Potem sem jo vprašala, ali mi sami sugeriramo odgovore in spet nič. Nakar jaz vprašam, ali ona dobiva odgovore iz vesolja in mizi se “zmeša”, dvignila se je ene 88 krat, jaz nisem uspela štet, so pa šteli ostali trije. Potem smo spet spraševali druge zadeve… ampak nam ni šlo v glavo, kaj je s to 88tko in potem smo jo vmes vprašali še ene 5x, ali črpa odgovore iz vesolja. Vsakič je bilo isto, dvignila se je nekje med 70 – 90 krat. Najpogosteje pa ravno 88krat! Ta številka nam zdaj ne gre iz glave. Malo sem guglala, obstajajo neke angelska števila, pomenila naj bi obilje in bogastvo, ampak dvomim, da je šlo za to. Najprej sem pomislila na simbol neskončnosti, ampak zakaj potem ne samo 8? Zakaj ravno 88?
Domači (sosedje torej, ki jo imajo) so jo spraševali že marsikaj, med drugim jo radi vprašajo, v čigavi sobi bi rada bila in potem naštevajo: kuhinja? dnevna? … Miza se edino dvigne, da hoče biti v točno določeni sobi, vedno isto odgovori.
Nekje na netu smo prebrali, da so tisto mizo s koroškega nesli celo na inštitut Jožef Štefan in nimajo pojasnila, kaj se dogaja. Jaz bi rekla, da je to pač naša energija, ki jo usmerimo, odgovori pa nekje iz univerzuma (angeli, vodniki…pojma nimam). Kot neke vrste progresija oz. napovedovanja prihodnosti. Kdor je malo poučen o teh zadevah, ve, da v drugih dimenzijah čas teče drugače oz. mi čas dojemamo drugače, kot v resnici teče, torej stvari, ki se nam kao še niso zgodile, se v resnici že so in to naj ne bi bil noben čiračara. Samo naši možgani to ne morejo dojemati drugače, kot dojemajo.
Ima kdo kakšno pametno repliko na ta fenomen, morda celo lastno izkušnjo? Gre morda za mind control, telekinezo, kaj tretjega podobnega? Čeprav miza trdi drugače – mi ne sugeriramo, pri vprašanju glede vesolja pa se ji “spuli” in začne skakati kot nora.
Kot sem napisala na začetku, kdor nima pojma oz. ne verjame, naj se vzdrži.
če so v ozadju duhovi in zna biti kaj iz tega naslova, velja nenapisano pravilo da se duhov določenih zadev ne sprašuje. Vsaj tako pisarijo po forumih blogih itd. Zato se je verjento mizi tudi “zmešalo”.
ja te zadeve so prisotne tko in drgač in to ni glih špil ko nimaš kaj delat pa se na ta račun kratkočasiš, ampak je to potrebno zelo po pameti delat. Še najboljš je če pustiš pri miru, alui pa v primeru mize res vprašaš, sprašuješ zadeve za katere veš “da so na varni strani”. Z ostalim ni pametno eksperimentirat
O tem sem brala in se mi zdi brez veze.
Zakaj rabiš mizo spraševat, koliko je stara tvoja mama. Ti ne veš koliko?
Vse ostalo pa je brez veze. Kaj bo, bomo videli, ko bo. Vnaprej se ne da nič napovedat.
In vi, ki verjamete v čira čara, sploh nimam besed. Kolk pa ste stari?!
Pa sicer verjamem v marsikaj, ampak ravno v vsako oslarijo, ki vam jo servirajo, pa ne.
Hvala, da ste toliko vljudni, da se vzdržite. Če bi imeli izkušnjo, bi bili drugačnega mnenja, pa nima veze.
Najbolj me skrbi, ali je prav, da to počnemo ali ne. Da obstajajo svetovi oz. dimenzije, o katerih se nam niti ne sanja, to je že blo tudi dokazano in kdor ne verjame, ne verjame iz razloga, ker ga je strah in noče s tem imeti nič. To razumem in spoštujem. Nekateri smo pač malo bolj radovedni.
Vseeno pa me res zanima, kdo odgovarja. Jasno mi je, da je miza samo neke vrste posrednik, lahko bi bila navadna lesena pručka, morda svinčnik ali karkoli. Po moje bi bilo dobro vedeti, kaj lahko vprašamo in kaj ne. Nekje sem brala, da ni prav, da bi se poskušali okoriščati v smislu spraševanja, katere številke bodo izžrebane na lotu ipd. Tudi za smrt ipd. baje ne odgovarja. Nisem si pa mislila, da bo narobe, če vprašam, od kod prihajajo odgovori.
Zakaj mora biti ravno miza?
Zakaj ni dobra vsaka miza, mora biti ekstra narejena?
Kaj je to ekstra, da je ta miza nekaj posebnega?
Zakaj so odgovori iz vesolja vedno tako zakomplicirani, da je treba roke
polagat, pa štet, pa ne vem kaj, zakaj vesolje kar ne pove, jasno in glasno?
Zakaj miza sploh odgovarja na neumna vprašanja?
Zakaj je omejena na “ja” in “ne”?
Vse to me zares zanima.
Da si ne boš kaj naredila.
Aja, tisti, ki ne verjamemo v eno leseno mizo, smo pa za luno, anede.
Jaz sem že pred 30 leti delala z nihalom. Zamisli si, tudi ono odgovarja. In celo prav. Ampak tega se ne sme početi, če se imaš rad. In ne vem, kdo odgovarja in me ne zanima. Vem samo, da se je teh stvari treba ogibati.
Lep pozdrav,
Ena normalna
Stvari, ki jih vemo, vprašamo zato, ker seveda kljub temu, da vidimo in smo prisotni, komaj verjamemo. pač na začetku vprašaš par nepomembnih oslarij, da se prepričaš. Sem pa vprašala tudi, ali imam angela, ali mi pomaga, ali sem na pravi poti glede poklica… nismo spraševali samo bedarij. Stari smo 27-35 let, če je to res pomembno. In vsi smo več kot pri pameti, visoko izobraženi itd. (sicer to ni noben argument, ampak toliko, da povem, da nismo neki butasti mulci).
Kaj je les??Les je element zemlje!Prav tako je kovina element zemlje,vendar kovina nadzoruje les,kar pomeni da ga ti ne moreš nadzorovat!!
Kaj je človek?Kako moč ima človek?Kaj z energijo lahko vse počne človek?
Seveda je čist lahko to dosežt.Levitacija že nekaj let ni skrivnost.Če delaš sam je težko a z vajami je nato lahko ampak to so dolgotrajne vaje.
Sam sem v enem letu dosegel premikat večjih predmetov,kovanec nad dlanjo levitiral do največ 4 cm,premikal košarkaško žogo,nato stol,dvignil stol do nekaj cm višine,dvignit sebe pa mi je uspelo do kakih nekaj milimetrov.Težava je bila ker občutek breztežnostnega stanja je sprožalo reflekse oprijema,ker je telo delovalso z strahom da bom padel in padal.Upal da mi bo v kratkem uspelo letet po zdrako.
Sodelavci so se me kar bat začeli,kasneje pa je sodelavka lagala,da me je videla nest 3 tone papirja in češ da sem letel po zraku.
Meni so pa zanimive take reči, ki jih s svojim omejenim umom nismo sposobni razumeti.
Rada berem o tem, rada berem tudi o razkrivanju sleparij na to temo, ki jih je ogromno.
Sama nimam izkušenj, razen ko sem bila tam okrog 20 let, sva se s prijateljico rahlo okajeni spravili na Ouija board – hvalabogu se ni nič zgodilo
zakaj pa potem smetiš temo?
a belo babo poznaš?[/quote]
Ne v črno ne v belo oblečena se mi ni nikoli prikazala, pa se že zelo dolgo tudi sredi noči vozim skozi Hudo luknjo.
Smetila pa nisem, ker pisanja nisem komentirala, ampak sem se vzdržala :)[/quote]
nisi glih najbolj brihtne sorte a ne?
http://www.24ur.com/ekskluziv/zanimivosti/duh-deklice-strasi-voznike.html evo anglija
http://pokukaj.si/show/9361/67/Ceste,nakaterihstrasi malce multi kulti
https://www.rtvslo.si/tureavanture/vagabund/eden-najbolj-srhljivih-otokov-na-svetu-le-streljaj-od-blisca-benetk/324106
ni sicer cesta, je pa lahko zelo zanimivo..ps komentarje mal preberi
http://med.over.net/forum5/viewtopic.php?t=4922012 evo tvojo belo babo pa še malo od dole
http://katjalenart.blog.siol.net/2007/10/31/bela-gospa/
pa veselo branje……
Ne v črno ne v belo oblečena se mi ni nikoli prikazala, pa se že zelo dolgo tudi sredi noči vozim skozi Hudo luknjo.
Smetila pa nisem, ker pisanja nisem komentirala, ampak sem se vzdržala :)[/quote]
nisi glih najbolj brihtne sorte a ne?
http://www.24ur.com/ekskluziv/zanimivosti/duh-deklice-strasi-voznike.html evo anglija
http://pokukaj.si/show/9361/67/Ceste,nakaterihstrasi malce multi kulti
https://www.rtvslo.si/tureavanture/vagabund/eden-najbolj-srhljivih-otokov-na-svetu-le-streljaj-od-blisca-benetk/324106
ni sicer cesta, je pa lahko zelo zanimivo..ps komentarje mal preberi
http://med.over.net/forum5/viewtopic.php?t=4922012 evo tvojo belo babo pa še malo od dole
http://katjalenart.blog.siol.net/2007/10/31/bela-gospa/
pa veselo branje……[/quote]
Ti šment, skozi Hudo luknjo se vozim že veliko let, včasih sem se vozila vsak petek in soboto ponoči, proti jutru, ko smo še žurali v Velenju, pa nikoli nisem imela prilike jo srečati ….
O tem, ali in koliko je nekdo brihten, ker ne verjame v duhove, pa ne bi …
Zanimivo o mizi. Take mize se nisem videla.
Kdo bi lahko odgovarjal? Pa ugibajmo vendar ne vzemite tega sila resno.
So angeli? Pomoje ne,duhovi? Tudi mislim da ne? Vesolje v smislu zvezd tudi mislim da ne. Nagibam se k dzinom saj po mitologiji obstajajo vrste ki imajo rade les saj je les lepo zdruzljiv z ognjem. Bivajo ali se navezejo na nek lesen predmet. Stevilka 6 predstavlja letalce torej uh se dobro da niso letalci,osmica ponavadi zemljske kar pomeni tiste ki hodijo to so tisti ta hitri ki se izredno hitro premikajo in osvojijo velike razdalje v kratkem casu. Dve osmici morda sta dva morda celo parcek. So dolgoziveci in lahko bivajo ali se navezejo na nek predmet tudi za celo zivljenje. Zemljski so tudi zelo komunikativni radi cutijo energijo ljudi ampak jaz se z njimi ne bi druzila tudi za miljon evrov ne hihi.
Naivnežev je vedno veliko. Ker si ljudje enostavno želimo, da bi bilo nekaj več, da je življenje pravično in zveličavno. To je naša pra želja.
Da pa so ljudje res ubrisani, pa sem bila presenečena ta vikend, ko je ena čisto normalna ženska, celo izobražena trdila, da je Zemlja ravno in da so vsi posnetki satelitov lažni. Evo, to mi je še bolj neverjetno, kot da nekdo verjame v duhove.
Btw, sem res že dolgo na svetu, izgubila sem že nekaj dragih oseb, pa se NIKOLI ni zgodilo nič nenavadnega ali čudnega.