lesena okna
Jaz sem izbral lesena, lani ali predlani (ne vem več). Sem super zadovoljen (kolikor sem pač lahko po enem letu). Izbral sem SP polskava, ki je na spodnji Polskavi pri Slov. Bitrici. So pa seveda dražja od plastični v povprečju, odvisno spet kakšna kje vzameš. Imam troslojna stekla.
Kitty, če bi mi spraskali skupaj za lesena okna, bi jih naročili tukaj:
http://www.mizarstvo-semrl.si/
Edino takrat, ko smo naročali mi, še niso delali trislojnih. Zdaj pa preveri.
Mi smo jih vzeli pri M-Sora. Z njimi smo zelo zadovoljni (edino pri menjavi se nismo dogovorili še za popravilo “špalet”, v sami ceni pa tega ni bilo). Nihče nam ni rekel, da bi morlai barvati lesena okna na nekaj let, po enem letu so čisto intaktna, tako da si predstavljam, da bodo vsaj 10 let zdržala brez barvanja.
Saj imajo tudi že plastična okna z imitacijo lesenih.
Pri nas imamo lesena okna in so po 7 letih na vzhodni strani že čisto načeta. Očitno jih tako zelo pere tudi dež. Slabo se tudi zapirajo – vsako zimo kličem majstra, da nastavi okna, saj nam drugače precej piha in izgubljamo tudi na toploti oz. ogrevanju.
Razmislite o alternativi.
Ma meni so grda Pa še hiša ima zunaj ful lesa in bi rada, da se ujema.
Edino cena me lahko prepriča :)))[/quote]
Ok, če imate zunaj veliko lesa, čeprav tudi aluminij gre krasno na les. Seveda pa odvisno kakšen les imate. A je bolj moderna varianta ali kmečki stil.
Aluminij je itak najdražji, kombinacija aluminij-les pa sploh. Je pa zelo fino zunaj imeti aluminij ali plastiko, ker boš popizdila čez nekaj let. Vse ti bo obšlesalo in ne bo tko lepo za pogledat. Veliko dela in dodatnih stroškov boste imeli. No, kakorkoli, odločitev je tvoja.
Lenchi od katerega proizvajalca pa imate okna?
Na internetu berem, da sedaj lesenih oken ni potrebno več barvat (nekaterih) ker imajo čez nekakšen plastičen premaz. Za videt so pa 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} les.
Imitacije pa ne bi. Če bomo ozbrali plastična pol bodo bela.
ufff :))))
pri nas izdelujemo pvc okna in imamo 16 vrst folij – imitacija lesa. garancija je enaka kot za bela okna, tj. 10 let in še nihče ni rekel, da bi mu obšlesala ali se odluščila.
povprečno so dekor pvc okna zunaj /noter belo dražja za 10-15{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, obojestransko dekor pa 20 – 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} glede na bela pvc okna.
sama sem tudi premišljevala o tem, da bi dala lesena okna, pa me noben izdelovalec lesenih oken ne prepriča, da jih ni raba barvat in da po določenem času les ne bo postal ne-tesen. les vendar dela, se razteza in krči in ni variante, da padem na foro “naša okna pa ostanejo takakot jih kupite”. garancija pa npr. 2 leti. naj bod potem garancija 30 let na nespremenjeno obliko profilov. če je res, da les ne dela.
Tudi mi imamo od M-Sore (iz Medvod). Po 5. letih so kot od včeraj. Jih še nismo prebarvali. Mehanizmi super delujejo. Imamo tudi veliko panoramsko steno 3-delno in se vrata tudi super odpirajo-zapirajo. Tudi montaža je bila točna kot dogovorjeno: 2 delavca sta prišla in v 8-ih urah zmontirala vsa okna za celo hišo (pa jih ni malo).
Proizvajalec meni ni znan, saj živimo v najetem stanovanju – je pa blok zgrajen leta 2001 – ne vem, kdo je bil takrat tako pameten, da so dali vgraditi lesena okna. Mi pa mojster, ki jih hodi popravljat zagotavlja, da so okna kvalitetna?!.
Lahko ti tudi slikam kako po sedmih letih zgledajo. Precej žalostno. Po mojem mnenju bi morala okna zdržati precej dlje.
Mi smo tudi kupili lesena okna pred 3 leti na Polskavi pri Sl. Bistrici. Lahko rečem samo to, ni jih čez lesena okna (videz, kvaliteta,, barvati jih ni potrebno…).
Ne bi želela živeti v hiši s plastičnimi okni, ampak z lepimi lesenimi. Hiša izgleda fantastično, če sedaj najdem slike od hiše, ti jih lahko pošljem.
lp
Tudi moja sestra je leto dni nazaj vzela njihova okna – okna so že vredu, dve drugi stvari pa bodi pozorna, ker so jih pri njej “zašuštrali”. Namreč, vzela je okna z roletami in jo je zaposlena prepričala v tako barvo rolet, ki se z okni najlepše ne ujema. Sestra je bila že pri naročilu skeptična, pa jo je zaposlena prepričala, da bo super… Narobe so izmerili tudi en trikotni kukrli – odprtina bi omogočala dosti večje okno, kot so ga naredili (pa so izmere delali sami) – tako da so potem okoli okna morali narediti skoraj 20 cm lesne obloge, kar je res škoda, saj je zdaj v prostoru precej manj svetlobe, kot je bilo mišljeno. Drugače pa so okna ok, le pazi pri teh stvareh in se ne daj kar tako prepričati.
Uf, ne bi imela plastike nikoli. Mi imamo lepo klasična okna od Jelovice že več kot deset let in ni nobenega problema. Seveda je treba vsakih 5 let pobarvat, ampak je pa potem tudi hiša spet kot nova. Isto z balkonsko ograjo.
Mogoče res vsepovsod 100 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ne zatesni, ampak si tudi ne želim, da bi bili hermetično zaprti. Prepiha ni, je pa mogoče okoli oken kakšno stopinjo hladneje. Ker imamo kamin, to ne igra nobene vloge pri kurjavi. Pač vržeš noter kakšno poleno več.