lesena okna…barvanje
kolk so pa stara okna? ker novejši se ne barva, ampak samo 2x letno voska. Če jih pa rukneš pa kupiš barvo pri njih in poškovan del prebarvaš
če pa maš mehansko poškodbo (vdrtino in podobno) pa pokličeš njihovo servisno službo, pa luknjo poflikajo z nekakšnim plastelinom
Tega pa ne štekam: ti bi prebarvala tako, da se ne bi opazilo, da so barvana doma, potem pa vprašaš, če bi to naredili v Jelovici?
Kaj torej, doma ali v Jelovici?
V Jelovici sicer bolj težko, ker okvirjev nekako ne moreš več odpeljati tja a ne, še krila verjetno zelo težko.
Jaz bi to dala delat mojstrom, pa da je narejeno, kot je treba (prebrušeno, očiščeno, zaščita, primeren premaz, natančno narejeno in seveda estetsko).
Mi imamo tudi lesena okna, pa po 14 letih ne kažejo niti najmanjšega znaka obrabe. Smo očitno res dobro izbrali.
Tega pa ne štekam: ti bi prebarvala tako, da se ne bi opazilo, da so barvana doma, potem pa vprašaš, če bi to naredili v Jelovici?
V Jelovici sicer bolj težko, ker okvirjev nekako ne moreš več odpeljati tja a ne, še krila verjetno zelo težko.
Jaz bi to dala delat mojstrom, pa da je narejeno, kot je treba (prebrušeno, očiščeno, zaščita, primeren premaz, natančno narejeno in seveda estetsko).
Mi imamo tudi lesena okna, pa po 14 letih ne kažejo niti najmanjšega znaka obrabe. Smo očitno res dobro izbrali.[/quote]
V 14 letih niste oken niti 1x prebarvali in ne kažejo niti najmanjšega znaka obrabe? Tega pa ne verjamem.
V toliko letih bi barva že samo obledela, če drugega ne, zaradi dežja, sonca in vročine.
Mi imamo tudi lesena okna, pa po 14 letih ne kažejo niti najmanjšega znaka obrabe. Smo očitno res dobro izbrali.[/quote]
V 14 letih niste oken niti 1x prebarvali in ne kažejo niti najmanjšega znaka obrabe? Tega pa ne verjamem.
V toliko letih bi barva že samo obledela, če drugega ne, zaradi dežja, sonca in vročine.[/quote]
Kar verjemi, tudi jaz imam taka. Menjana 10 let nazaj, nikjer sledu obrabe, razen na enem oknu, ki ni pod napuščem, pa še tam minimalno. So pa barvana z neko barvo, ki zgleda kot bi bila plastificirana, ni šans da lepo zbrusiš ali prebarvaš.
Pokliči Jelovico http://www.jelovica-okna.si/lesena-okna-vzdrzevanje.html , prodajajo komplete za vzdrževanje lesenih oken, kar lahko potem narediš sama.
to ni isto..notri dobiš barve glih za poflikat kake fleke (torej manjša področja, kjer je barva že bolj uboga), kita (to je tista stvar k zgleda kt plastelin, in se ga rabi za polnjenje poškodovanih predelov) pa v prosti prodaji ni
vem kaj pišem ker mam doma njihova okna
kot smo ti napisali, pokliči njihovo službo in povprašaj kaj in kako..bo najbolj zihr
to ni isto..notri dobiš barve glih za poflikat kake fleke (torej manjša področja, kjer je barva že bolj uboga), kita (to je tista stvar k zgleda kt plastelin, in se ga rabi za polnjenje poškodovanih predelov) pa v prosti prodaji ni
TO kar ti omenjaš je t.i. mali servisni paket. notri je pa še (poleg barve, maziva za mehanizme penzlna in gobice) mleko/vosek za premazovanje oken (ga je bolj za vzorec, litrska pakunga ki pride človeku nekoliko bolj prav pa stane cca 15 €).
kot smo ti napisali, pokliči njihovo službo in povprašaj kaj in kako..bo najbolj zihr[/quote]
kot smo ti napisali, pokliči njihovo službo in povprašaj kaj in kako..bo najbolj zihr[/quote]
:))
In kaj sem jaz napisala?
Naj pokliče, ker prodajajo vse za njihova okna
Set za vzdrževanje oken
V Jelovici za vzdrževanje lesenih oken strankam nudimo zelo uporaben set za vzdrževanje, ki vsebuje vse potrebne materiale in navodila za uporabo pri negi ali ponovnem premazovanju. Poleg gobice, čopiča in krpice, v njem najdete tudi negovalno mleko za les, temeljni in zaščitni premaz ter mazila za pregibne dele okovja ter orodje za manjše nastavitve okna. Set, ki bo vseboval vaše izbrane barve in premaze, si lahko naročite pri svojem prodajalcu za okna ali v naših prodajno servisnih centrih po Sloveniji.
:))
In kaj sem jaz napisala?
Naj pokliče, ker prodajajo vse za njihova okna
Set za vzdrževanje oken
V Jelovici za vzdrževanje lesenih oken strankam nudimo zelo uporaben set za vzdrževanje, ki vsebuje vse potrebne materiale in navodila za uporabo pri negi ali ponovnem premazovanju. Poleg gobice, čopiča in krpice, v njem najdete tudi negovalno mleko za les, temeljni in zaščitni premaz ter mazila za pregibne dele okovja ter orodje za manjše nastavitve okna. Set, ki bo vseboval vaše izbrane barve in premaze, si lahko naročite pri svojem prodajalcu za okna ali v naših prodajno servisnih centrih po Sloveniji.[/quote]
ta set se ne rabi za brušenje in barvanje kar avtorica sprašuje (sploh je potrebno prvo vprašat, ali se ta okna sploh sme brusiti in na novo prebarvati), ampak samo za tekoče vzdrževanje oken. Če rabš večji servisni paket, pa pošljejo svojo servisno službo, ki okna po potrebio tudi poflika/zapolni poškodovane predle z onim voskom ki j ekot plastelin, tega v prosti prodaji ni.
poleg tega če se okna res lahko brusi in s temi barvami potem na novo polakira, rabi gospa nekoliko večjo količino barve kot je tista ki pride s servisnim paketom