Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek lesena okna – izkušnje

lesena okna – izkušnje

Pozdravljeni!

Najprej se opravičujem, ker pišem na ta forum in ne na forum gradimo. To pa zato, ker me zanimajo vaše večletne izkušnje, na forumu gradimo, pa so verjetno bolj sveži graditelji in uporabniki.

Odločamo se za nakup lesenih oken. Zanima me, kako izgledajo okna po npr. 10 letih, kdaj so bila potreba prva vzdrževalna dela pri vas in v kakšnem obsegu?

Vem, da če nočem imeti stroškov in dela z vzdrževanjem, obstajajo tudi lesena okna z aluminijem na zunanji strani, vendra sem ugotovila, da so taka okna tudi za 60{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} dražja od samo lesenih in me zanima, ali teh 60{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} pomeni res tako zelooooo boljše okno.

Torej če sklenem, ali mi lahko poveste, katera lesena okna imate, koliko časa jih imate in ali bi še enkrat taka vgradili, ali bi če bi se lahako vrnili nazaj, vzeli kombinacijo les/alu?

V ožjem izboru imamo okna KLI LOGATEC in INLES.

Hvala že vnaprej za vaše odgovore in izkušnje.

kli logatec, lesena so, draga pa odlična kvaliteta. Po 13 letih so kot nova, res pa je, da so jih na začetku vzeli v roke odlični mojstri malarije in nam pobarvali vse tako, od fabijona, fasade oken, da nam tudi letos še ne bo treba štrihat..torej niso šparali z baravmi, mislim, da so jih prebarvali ene 4, če ne še več na začetku.

Prijateljica je okna od Kli Logatca, barvala po štirih letih, saj so dobesedno razpadala. Pa so bila že v osnovi dobro zaščitena. Hišo pa ima na zelo sončni legi.

Živi in pusti živeti

Imamo lesena okna, stara deset let. Mizar iz savinjske doline.
Jih še nismo barvali, samo enkrat premazali s posebnim mlekom.
Kot nova.

Imamo ogromno izbire, kaj lahko kupimo. Pa vendar. Ko se začnemo odločat za višji nivo kvalitete ali nadstandard, kar kombinacija les in alu zagotovo je, moramo razčistit par stvari. Če denar res ni problem, potem hop na najvišji standard. Če pa je denar omejen, je pa potrebno naredit preprost preračun.

Razlika v ceni brez ali z aluminijem (date naredit predračun pri istem podjetju). Pozanimajte se, koliko stane pri pleskarju ena taka osvežitev oknov. Pa še to!! Na severni strani okna manj trpijo, zato lahko brez problema izpustite vsako drugo barvanje….Potem pa preprosto razliko v ceni delite s pleskarsko ceno. In to je to. Ker je pleskanje oken zoprno delo in se ga vsi bojijo, naj to naredi pleskar.

Za primer, če bi bila nabavna cena cena oknov 1 600 000 in 2 500 000 je razlika 900 000 (nekaj podobnega je bilo v našem primeru). Takole na pamet bi rekla, da barvanje teh oken stane pri pleskarju največ 220 000 (pa mislim, da je to preveč), pa naslednjič pol manj 150 000. Če prvič barvate po 10 letih, potem pa na pet let, imate za ene 35 let denarja.

Potem pa je že hiša prepotrebna orenk obnove, ki vključuje tudi menjavo oken in novo fasado.

Torej dodaten komentar ni potreben.

Se pa hitreje povrne investicija v kakšno dvojno tesnenje in aluminjast odkapni profil.

In podobno je potrebno preračunat za debelino izolacije, način gretja, ……..

Živjo!

Imamo lesena – alu mi poleg cene tudi ne da tako domačega občutka…
Kli Logatec – na hiši slabi 2 leti. Smo zelo zadovoljni. Trenutno ni videti še ničesar. Zapirajo se še vedno zelo lepo… Meni so še vedno najlepša.
Sva tudi midva razmišljala med Inles in KLi… Je bil KLi veliko ugodnejši, pa še gospod, ki jih montira nama je bil prikupnješi od gospoda, ki je prišel po mere za Inles 🙂

Hvala vam za te vaše izkušnje!

Pri KLI Logatec je cena višja za 60{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} pri kombinaciji les/alu.

Če bi mi povedali, da je potrebno pleskati vsake 2 leti, potem bi se “pomatrali” vzeli kredit in zbrali še dodatni milijonček (ker se vsaki dve leti ne mislim ukvarajti z okni), če pa ni tako (in če imaš delo vsakih 10 let), pa 200 tisoč čez deset let res ni tako zelo velik strošek, je že za pol obresti in stroškov odobritve kredita.

Problem je, da ti prodajalci zatrjujejeo da prvih deset let ni nič dela, pa ne vem, če jim lahko verjamem. Zato sem se obrnila na vas, da mi še vi poveste, kaj se dogaja z vašimi okni, vam namreč bolj zaupam, kot pa prodajalcem. Čeprav vem, da jim mogoče s tem delam krivico.

Hvala še enkrat!

Sem videla osem let stara lesena okna iz ene obrtne delavnice, na južni strani, pa bi lahko rekla, da razen umazanije, je vse tako, kot mora biti. Resda so imeli na najbolj kritičnem delu alu odkapni profil, pa vseeno. So se pa pri sosedih jelovočina po štirih letih na jugu že prav lepo luščila. In to točno na mestu, kjer imaš lahko odkapni profil. Ampak bila so načeta že tudi višje.

Je zelo res, da je odvisno od proizvajalca. Upam, da boste imeli tu srečo in našli prava. Se splača malo preverit, kolikokrat in s čem jih prebarvajo.

Je pa v splošnem, da so se premazi v zadnjih 20 letih izboljšali, pa tudi število premazov je večje kot včasih…

Pri nas ga res ni, ampak ni vsako okno dobro okno, torej eni kupijo kli okna poceni in sranje, eni najdrazje in v tem je tudi dejansko kvaliteta, pravi les, macesen je pri nas, kar pa je itak večno…torej smreka pa je cenejsa in …mal dnarja, mal muske

New Report

Close