lesena tla zunaj
Zunaj ob hiši bi rada tla terase brez strehe pokrila z lesom. Rada bi nekaj res obstojnega, kar ne bi razpadlo po nekaj letih in ne bi bilo treba vedno znova premazovati. Ali ima katera kaj takega oziroma pozna koga, ki to izdeluje – na netu ne najdem nikogar. Gledala sem lesene plošče iz Baumaxa in podobnih trgovin, ki so impregnirane, ampak to še vedno ni preveč obstojno in še vedno rabim nekoga, ki bi mi naredil ogrodje. Baje cedrovina ne gnije, ampak a se kaj takega sploh dobi pri nas.
cedrovina se dobi, a je draga ko strela, zelo obstojen je macesen, predvsem pa je treba les dobro, ampak res dobro impregnirati, mislim, da z lanolinskim oljem, nisem pa prepričana. Tako preprečiš, da vpija vodo. Lahko pa vprašam sosedo, kaj so oni namazali, saj imajo po terasi lesene hlode oz. zelo debele deske, brez strehe;
T.
mi smo veliko tehtali v tej smeri … imamo ogromno teraso pol pokrito … meni je takoooo zelo všeč les po tleh … na koncu pa … ko smo preračunali stroške polaganja in materiala … smo se odločili za ploščice :))) razlika v ceni je za eno oreng potovanje :))
če te zanima res obstojna stvar … res pojdi v Trzin Kerin Povirk … obvladajo in imajo kaj za pokazat… obstaja ena vrsta lesa iz tropov (žal pozabila ime) … ki se polaga po tleh na nekih vodilih … izgleda fantastično, uporablja se za barke in je absolutno najbolša zadeva za na prostem.
B.