Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Lesne ose

Lesne ose

Pod opažem so se razmnožile lesne ose. Nameravam jih našpricati s strupom ponoči, ko so vse v gnezdu. Ker so visoko, bom morala na lestev, zato me skrbi, da bi me lahko tačas, ko bom lezla po lestvi dol, napikale. Kako hitro deluje strup za ose in ali lahko tudi ponoči, ko so bolj otrple, napadejo?

tole je malo čudno ugotavljanje..
če je večer in so ose v gnezdu..
če pošpricate gnezdo, ne boste dosegli os.. ampak ose tudi ne bodo vas..
če boste pa razdrli gnezdo, potem pa ne boste uspeli pošpricat naenkrat vseh os in vas na poti dol res lahko kakšna zablodela osa najde..
je pa moja izkušnja ta, da če gnezdo ni preveliko, in ga prepojite z “pipsom”, da jih večina zihr krepne..

Mirkaj, da ti ne bodo ose, med plezanjem po lestvi, zletele pod kiklo in te opikale po riti.
Mirkej, res.

Karkoli že boš počel-a. Od kakšnega čebelarja si sposodi opremo.

Lesna osa nima gnezda ker je individualen insekt in ne leže jajčec tako kot običajna osa temveč dela posamezne kokone iz blata v katerih je zarodek skupaj s hrano, take kokone ali tulce najdemo za slikami ali v oblačilih ki dolgo nekje visijo in jih ne uporabljamo pogosto, še opomba, lesna osa nima strupenega žela tako, da je strah od nevarnega pika odveč.

Jaz sem v luknjo našpricala dozo purpena, da se je luknja zamasila. Je pomagalo.

New Report

Close