Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek lesni briketi

lesni briketi

v merkurju imajo od danes naprej akcijo lesnih briketov 1,55€ za zavoj v katerem je 7,5kg briketov.
Tisti ki poznate to zadevo,me zanima kako se obnese,koliko časa zdržijo ko naložiš,koliko se jih približno pokuri na dan itd..?
rabili bi jih za v kamin,sicer kurimo drva v kaminu, od decembra naprej,pa bi želela probat še brikete,če nam slčajno zmanjka drv.

Drugače imamo centralno na kurilno olje že vsa leta,zato nimam pojma o briketih ipdb.

hvala

Mi smo kupili 3 tone briketov za centralno in to v jagru, cena 170 eur tona.

V tej kurilni sezoni, še nismo kurili nič na olje in smo porabili polovico briketov.

Ogrevamo eno etažo okrog 100 kvadratov, zelo poceni 3 mesece 250 eur za kurjavo, za kurilno olje bi ziher porabili prek 1000 eur do sedaj..

Predlagam manjši nakup cc100. kg za probo. Potem se pa odloči. Naletel boš na različna mnenja. Meni so včasih odgovarjali, z novo pečjo, pa ne več.

mi imamo brikete in porabimo malo.

Moj je ravno vceraj narocil tono in placa 135 eur za tono, pred sezono je bila tona pa 120 eur. Mi smo zelo zadovoljni, meni je fajn, ker imamo kamin in je veliko manj pepela, toplota pa ni razlike med briketami in drvami.

Kje ste naročili brikete (kamin) po takšni ceni? To je res ugodno. Bi delila ta podatek z ostalimi? Hvala in lp

Ne vem kje je na koncu narocal, mislim pa, da je narocil v Avstriji, ker smo blizu meje in je vseeno kje kupimo. Bo pa sel jih sam iskat, prevoz v to zdajsnjo ceno ni vkljucen, v tisto prejsnjo je pa bil.

Ali pri kurjenju z briketi uporabljate tudi razsekana polena, ali samo brikete? Ali vam zagori ogenj samo z briketi, oziroma kako kurite? Vem, da se sliši nerodno, toda prijatelj je dejal, da kuri samo z briketi, nam pa brez drobnih trstk ne uspe.

lp

Dajmo si malo pomagati med sabo in si povejmo kje kopujemo brikete in po kakšni ceni.

LP

New Report

Close