Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Lešnikov namaz

Lešnikov namaz

Kateri čokoladno lešnikov namaz je res dober, da ima res okus po lešnikih?

Nutella made in Italy.

Tale je vredna vsakega centa in vseh žličk ;))

https://www.eataly.net/eu_en/gianduja-cream-380g-maison-nocciola-piemonte

Najboljši:

1.samo tri sestavine: lešniki, kakav, kokos sladkor.
https://www.spar.si/online/lesnikov-namaz-20-chocolate-200g/p/533832

2. 60{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} lešnikov
https://coolhouse.si/spletna_trgovina/sladice/kreme_in_namazi/443/lesnikova_krema_nocciola_d_elite_250g/

Samo tri sestavine je tudi meni dober (ostalih na linkih ne poznam, imajo pa dodatke, prvi je pa čisto brez).
Jaz namaz delam sama doma, ampak žal nimam profi blenderja, da bi lešnike lahko zmlela v gladko pasto, tako da ostane rahlo zrnat. Vseeno je pa zelo dober, in ima izrazit okus ter vonj po lešnikih. Razmerje prilagajaš svojemu okusu. Jaz sicer dodam še malo lešnikovega olja in vodo, da je bolj mazav. Sladkam pa z enim od sirupov ali kokosovim sladkorjem.

Kaj samo tri sestavine je del Štartaj Slovenija?

Daj napiši malo razmerja, bi prav poskusila doma naredit.

Je.
Noben kuponček ali popust ne pride v poštev.

[/quote]

Uh, težko. V glavnem, polovica mase vsaj so lešniki. Sladkorja dam čim manj (ne maram sladkega okusa). Žlica lešnikovega olja (lahko izpustiš ali daš navadno olje) in toliko vode, da je lepo mazavo. V hladilniku zdrži par dni (tri dni, več še nisem pustila).

po moje tisti od lindta ne more biti slab. ga mam doma samo sprobal ga pa še nisem

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Uh, težko. V glavnem, polovica mase vsaj so lešniki. Sladkorja dam čim manj (ne maram sladkega okusa). Žlica lešnikovega olja (lahko izpustiš ali daš navadno olje) in toliko vode, da je lepo mazavo. V hladilniku zdrži par dni (tri dni, več še nisem pustila).
[/quote]

Aja, kakav – hm, mogoče dve ali tri žlice. Tudi to dodaš po okusu, odvisno, koliko čokoladnega okusa želiš.

Saj ne moreš falit: dodajaš postopno, sproti popravljaš. Jaz zmešam z mešalnikom, da je čim lepša in čim rahlejša masa.

Nam je tale zelo dober
https://cebelarna-novak.si/ponudba/lesnik-in-med
Prodajajo na stojnicah po trgovskih centrih.

[/quote]
Potrebuješ res dober mikser. Po istem receptu lahko narediš namaz iz mandljev, orehov, indijskih oreščkov, sončničnih semen, arašidov.
https://www.youtube.com/watch?v=8MFW5d5Qek8

Potrebuješ res dober mikser. Po istem receptu lahko narediš namaz iz mandljev, orehov, indijskih oreščkov, sončničnih semen, arašidov.
https://www.youtube.com/watch?v=8MFW5d5Qek8
[/quote]

Za silo se da mleti tudi v kavnem mlinčku … drugače pa ja, pogrešam res dober blender, tudi za datlje, da bi naredila res gladko pasto.

[/quote]

Ja, se strinjam – domač je najboljši. Nimam nekega profi blenderja, a če “ujamem” količino zmiksa v pasto. Sicer pa večkrat, postopoma zmeljem. Res pa je, da je moj povsem brez vode, samo nekoliko sladkorja. To je moj pristen okus, saj hrepenim po lešnikih – bolj kot namaz ga uporabljam za “roše kroglice” – pasti nato dodam samo “normalno” zmlete lešnike, povaljam v nadrobljenih, še prej pa seevda v tekočo čokolado.

A ne dela najboljši lešnikov namaz Sanči – za njen namaz so čakali v dolgih vrstah ?

Ja, se strinjam – domač je najboljši. Nimam nekega profi blenderja, a če “ujamem” količino zmiksa v pasto. Sicer pa večkrat, postopoma zmeljem. Res pa je, da je moj povsem brez vode, samo nekoliko sladkorja. To je moj pristen okus, saj hrepenim po lešnikih – bolj kot namaz ga uporabljam za “roše kroglice” – pasti nato dodam samo “normalno” zmlete lešnike, povaljam v nadrobljenih, še prej pa seevda v tekočo čokolado.
[/quote]

Oh yeah.
V mlinčku za kavo sicer kar dobro zmelje, ampak ko začne nastajati pasta, pa obupa oziroma bi ga skurilo. Blender imam pa žal čisto preubogi, mislim, da je celo tisti nastavek, ki ga imajo nekateri palični za sekljanje čebule itd, boljši.
Običajno naredim majhno količino namaza, za par palačink pa kako žlico na šverc :). Razen ko delam torto. Moram enkrat reskirati pa narediti tudi kroglice.
Drugače delam tudi domačo čokolado. Ne maram namreč preveč sladkega okusa …

Oh yeah.
V mlinčku za kavo sicer kar dobro zmelje, ampak ko začne nastajati pasta, pa obupa oziroma bi ga skurilo. Blender imam pa žal čisto preubogi, mislim, da je celo tisti nastavek, ki ga imajo nekateri palični za sekljanje čebule itd, boljši.
Običajno naredim majhno količino namaza, za par palačink pa kako žlico na šverc :). Razen ko delam torto. Moram enkrat reskirati pa narediti tudi kroglice.
Drugače delam tudi domačo čokolado. Ne maram namreč preveč sladkega okusa …
[/quote]

čimmanj jih naredi, oz. naj ti kdo pomaga pri sladkanju 🙂 … bližnjica je pa tista, ko se naredi domača bajadera: pasta lešnikov, pasta mandljev, čoko čez .. 🙂
Saj ni panike, imam celo dneve, ko me zaloge sladkarij ne premamijo, ko pa pride obdobje sladkosnednosti ni pa nobena ura prepozna za akcijo …

čimmanj jih naredi, oz. naj ti kdo pomaga pri sladkanju 🙂 … bližnjica je pa tista, ko se naredi domača bajadera: pasta lešnikov, pasta mandljev, čoko čez .. 🙂
Saj ni panike, imam celo dneve, ko me zaloge sladkarij ne premamijo, ko pa pride obdobje sladkosnednosti ni pa nobena ura prepozna za akcijo …
[/quote]

Za pomoč se ni bati. Sem pa vmes naredila čokolado, zdaj se hladi … si me morala zdrmati, a.

Za pomoč se ni bati. Sem pa vmes naredila čokolado, zdaj se hladi … si me morala zdrmati, a.
[/quote]

🙂 vidiš, ko ni mus, lahko berem/pišem o sladkarijah, pa ne bo napada sladkosti, …. 🙂

Recept za tvojo umetnijo je kakšen? JAz zmešam kakav, kakavovo maslo in majhno dozo sladkorja, najpogosteje vanilin, nato stopljeno emulzijo na pol milimetra debelo razlijem in potunkam vanjo pražene lešnike (ravno to mi je for a, da je lešnikova čokolada z gosto posejanimi lešniki in da slednji molijo iz čokolade) …

🙂 vidiš, ko ni mus, lahko berem/pišem o sladkarijah, pa ne bo napada sladkosti, …. 🙂

Recept za tvojo umetnijo je kakšen? JAz zmešam kakav, kakavovo maslo in majhno dozo sladkorja, najpogosteje vanilin, nato stopljeno emulzijo na pol milimetra debelo razlijem in potunkam vanjo pražene lešnike (ravno to mi je for a, da je lešnikova čokolada z gosto posejanimi lešniki in da slednji molijo iz čokolade) …
[/quote]

Jaz celih oz. drobljenih lešnikov ne maram, imam raje nugat.
Torej kakavovo maslo, ker je tako drago, malo pogoljufam in dodam še malo kokosovega, pražene lešnike olupim in zmeljem čim bolj drobno, malo kakava in malo kokosovega sladkorja v prahu (prav tako zmeljem v mlinčku za kavo). Danes sem naredila mlečno varianto in dodala smetano … načeloma pa ne dodam. Zmiksam tudi z ročnim mešalnikom, da (verjetno optimistično razmišljam) dodam še malo zraka za večjo rahlost.
Jaz ali razlijem na pladnju kar na peki papir, da se ne prijema, ali prelijem v silikonski modelček, da dobim praline 🙂 Danes so bile na vrsti praline.

Jaz celih oz. drobljenih lešnikov ne maram, imam raje nugat.
Torej kakavovo maslo, ker je tako drago, malo pogoljufam in dodam še malo kokosovega, pražene lešnike olupim in zmeljem čim bolj drobno, malo kakava in malo kokosovega sladkorja v prahu (prav tako zmeljem v mlinčku za kavo). Danes sem naredila mlečno varianto in dodala smetano … načeloma pa ne dodam. Zmiksam tudi z ročnim mešalnikom, da (verjetno optimistično razmišljam) dodam še malo zraka za večjo rahlost.
Jaz ali razlijem na pladnju kar na peki papir, da se ne prijema, ali prelijem v silikonski modelček, da dobim praline 🙂 Danes so bile na vrsti praline.
[/quote]

Super.
POSKUSI s kokosom – kokos pasta v maso ali pa povrhu. Tudi božansko.
Meni je fajn predvsem to, ker si na hitro, po svojem okusu, pričaraš dobroto. Ok, cena je druga tema … a meni ni škoda za nekaj, kar mi je top, odšteti več.

New Report

Close