Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek lestvica top 20 naj domačih peciv

lestvica top 20 naj domačih peciv

Najprej naberimo naj domača peciva, nato bom izdelala anketo naj domačih peciv.
Ali ste za?

moji predlogi:
orehova potica, tiramisu,jabolčni zavitek

šamrole (baje so to beljakovi zvitki)
breskvice
kokosove kocke

Jabolčna pita, kvašeni buhteljni, tiramisu, slivov zavitek, kvasenica, prleška gibanica,
jabolčni štruklji, maffini takšni ali drugačni, šarlota (ne morem več, ker se mi preveč
sline cedijo, njami)

Prekmurska gibanica, kremšnite, mufini, praznični piškoti, polnozrnate palačinke, sacher ali swarzwaldska torta

prekmurska gibanica
zavitki raznih vrst
torta
muffini
kocke
makovo pecivo
rožičevo…itd

Za večja praznovanja so pri nas “obvezni” potica, rženi kruhki, kokosove kocke, rumove lunice, orehovo pecivo, skutne kroglice, marcipanovi krompirčki, beljakovi poljubčki, čokoladna rolada … nekako se nikoli ne znam ustavit pri peki in jih je vsaj 10 sort… pite in zavitki so kar pogosto, kar tako za kosilo ob kaki zelenjavni juhi.

Saher torta
Limonina pita
Linške oči
Orehovi ali vanilijevi kifelčki
Orehova torta
Ruske kape
Skutne pitulice
Čokoladni mafini
Šarkelj s pomarnčno glazuro
Princeske z pravo vanilijevo kremo
Grmada
Pijana nevesta (s kokosom)
Razpokančki

pri nas tudi obvezno nuteline palačinke 🙂

– kokosova potica
– jabolčna pita
– marmorni kolač
– princeske
– ruske kape

marmorni kolač, tiramisu, čupavci (biskvit oblit s čokolado in posut s kokosom), čokoladna torta, raffaello in čokoladne kroglice, mafini, …

Breskviceeeeeeeee :)))))

Pa mandljevi rogljički, čokoladne kroglice, kremšnite, princeske, šarlota, sacher torta, kinder pingvi, marmorni kolač, pehtranova potica, skutini žepki, žepki od stare mame (delani s svinsko mastjo), linške oči (orehov piškot + domača borovničeva marmelada), kokosove domine, rafaello kroglice, pijana nevesta, rumovi polmesci, torta črni gozdiček (Schwarzwaldska torta), princeskino pecivo (z višnjami), pecivo z jabolčno čežano (jajčni biskvit + jabolčna čežana + vanilijev puding + smetana) ……

🙁 se mi tako cedijo sline, da mi je kar hudo :(((

New Report

Close