let z Ryanairom v London – kekšne izkušnje?
Na internetu sem na strani Ryanaira našla ugodno varianto za let v London. Ker nimam nobenih izkušenj z njimi in nakupom kart preko spleta, me zanima, če ima kdo kakšne izkušnje, kje dobiš karte, kako je s prtljago. Let je iz Gradca. Karto moraš namreč plačat preko kreditne kartice, pa me skrbi, da ne bi bilo potem kaj narobe.
Poleg tega rabim kakšen namig za kak ugoden in preizkušen hotel v Londonu, ki bi nam skupaj z otrokoma omogočal čimveč individualnih ogledov.
Za vsako informacijo stokrat hvala.
Ne spomnim se najbolje, ker vsega nisem organizirala jaz, vem pa, da s plačilom s kreditno ni bilo nobenih problemov. Mislim, da je bilo potrebno nekaj natisniti, potem pa s tistim iti na letališče, nisem sigurna. Me bo kdo popravil, če ni tako.
Pa še eno opozorilo. Ko sem šla jaz, so takoj po prihodu v London hoteli vedeti, kje, za koliko časa, kako bom prebivala. Mogoče bi bilo dobro, da naslov, kjer boš, veš vnaprej.
Priporočam katerega od hotelov mreže Ibis (najdeš na netu in tudi rezerviraš) – preizkušeno dobri in cenovno okej (ker imajo kot mreža svoj standard). Sicer se v Londonu zelo hitro “nategneš s hotelom…ponujajo svašta za različne cene, zgodi se tudi, da imaš rezervirano pa prideš tja in je vse polno (manjši družinski hoteli…). No, Ibis je pa okej. Imaš ga v centru LOndona ali malo ven – ampak dostopno s podzemno.
Nikar se ne boj – res še nisem slišala za konkretno zlorabo kartice, sja imajo ta podjetja zaščito podatkov poštimano. Skratka, izpolniš tisti obrazec na netu in ko vse potrdiš, ti odpre stran,ki jo moraš sprintat in to neseš s sabo na letališče (na check-in okence Ryanaira), kjer potem tik pred poletom dobiš karto. Zadostuje tudi, če samo tisto šifro (nekaj takega: UHR2784-JU) zapišeš, ma najbolj gvišno ja seveda vse skupaj sprintat. Mislim, da ti potrditev pošljejo tudi na mail.
Za vsak kos prtljage moraš plačat, zato je fajn, da se zorganizirate tako, da imate čim manj kosov, en kos (pa ne ravno kakega velikega kovčka) pa lahko vzame vsak na letalo.
Ko bom imela več časa, ti pošljem še kakšen naslov za hotele. Sicer pa naju nihče ni vprašal, kje bova bivala.
Ne vem od kod si – blizu sta še dve letališči, s katerih tudi letijo nizkocenovci v London, za Ryanair preverjeno z letališča Ronchi pri Trstu (slabo uro vožnje iz Postojne), za Marco Polo (dve uri iz Postojne) pa res ne vem na pamet.
jaz sem vedno našla dober hotel tukaj: http://www.hostelworld.com
aja, pa da bi na veliko prebukirali hotele, kot piše tufifif, še nisem slišala. za nikogar.
mama2831, pa še kako jih prebukirajo. Si imela pač srečo. Posebej nevarni za prebukiranje so razni mini hoteli v lasti indijskih ipd družin….
Lahko ti povem konkreten hotel s katerim sva imela midva z možem tako izkušnjo: Chelsea House v Earls Courtu…pa nisva bila edina…niti ni to edini hotel. Se mi je pa to zgodilo prvič od vseh desetih obiskov v londonu.