Letališče Jožeta Pučnika
Sem proti, proti, proti!!!!!!!!!!!!!!!
Kakšne bedarije so zdaj to?? Brnik je čisto dobro živel 40 let kot samo Aerodrom, kaj je zdaj to zaeno sranje z imenom?
Nič nimam proti Pučniku ( pa tudi nič za Pučnika, politiki so vsi glih ), ampak zakaj je to dobro? Zdaj ko se je začelo, bo še Letališče eno od tistih, ki jim vsakih 5 let spremenijo ime, odvisno od tega, kdo bo na oblasti. Komu to koristi??
se strinjam
ker v trenutnem primeru imamo tveganje, da bo vsaka naslednja vlada menjala ime letališča.
za moje pojme bi bilo bolj ustrezno dati ime kakšnega umetnika. Rimsko letališče je Leonardo da Vinci, zakaj ne bi bilo brniško recimo Ivan Cankar ali pa France Prešeren.[/quote]
Pazi – Ivan Cankar je bil tudi politik!! In Jože Pučnik je bil tudi pisatelj. Če smo že tako natančni.
Sicer pa – kaj pravite na nebroj ulic v samostojni republiki Sloveniji, ki se še vedno imenujejo po bivših komunističnih voditeljih, ki z našo novo samostojno Slovenijo nimajo ampak prav NIČ oz. mi Slovenci svoje države nikoli in nikdar ne bi imeli, če bi ti ljudje še živeli.
Recimo – še vedno mrgoli po mestih naše preljube Slovenije kupe cest prvoborcev, cest revolucije, Titovih cest, Kardeljevih, Kidričevih itd., itd. itd. da ne naštevam. Zakaj ne predlagate za njihovo spremembo?
Če to ni dvoličnost našega ljudstva pa tudi nič nočem.
Bodimo ponosni na svojo novo državo, samostojno, demokratično republiko Slovenije! Me zelo zanima, če bi pisali prav take protiprispevke, če bi bila trenutna oblast LDS-ova ali DS-ova in bi le-ti predlagali, da se Brnik imenuje po Jožetu Pučniku? Kar je seveda utopija pa vendar, razmišljam kako bi reagirali vi, ki ste preživljali brezskrbno otroštvo že v novi državi Sloveniji za katero je Jože Pučnik ogromno žrtvoval? Mogoče bi bili pa zadovoljni, samo, da bi to predlagala prava politična opcija. Tako pa nekateri izkoristijo vsako priliko, da lopnejo po trenutni vladi. Ki je, mimogrede, do sedaj najboljša vlada, ki smo jo kdajkoli imeli.
Dobro bi bilo, da bi s svojimi razvajenimi prstki pritisnili na Google in vpisali Jože Pučnik in kaj o njem tudi prebrali. Pa se šele potem prijemali za glavo in primitivno vzklikali: “”a to resno al se kdo heca?” (*registrirana) in še “ojej to je pa res strel v prazno” (kitty) – in podobne cvetke.
Človek mora pa res misliti malo širše in s pametno glavo, ne pa kar tako počez in zmedeno blejati v en glas kot trop ovca.
Zelo sem ponosna na Slovenijo, pa tudi iz mlade generacije, ki ni nič doživela, nisem. In ravno zato, ker sem že marsikaj videla in doživela, sem odločno PROTI! To nima nobene zveze s Pučnikom. Bila bi in sem proti vsakemu poimenovanju letališča.
Pa če prav premislim, se mi zdi tako poimenovanje žaljivo do Pučnika. Namesto da bi poskrbeli, da bi mladi vedeli o teh dogodkih čim več, lepo poimenujejo po njem letališče in to je to. Misliš, da bo šez en mesec, ko se bo ime “uleglo” komu kaj mar, od kod ime?
Zakaj toliko ulic še nosi komunistična imena? Najbrž iz istega razloga, kot sem navedla zgoraj. Ime je za ljudi samo ime in ker nihče nikoli sploh ne pomisli, kakšen je bil človek, po katerem je ulica ali karkoli že poimenovano, tudi ni nihče podal pobude za spremembo. Z imenom je tako: večkrat ko ga slišiš, manj ti je pomembno. Če bi stanovalce ime motilo, imajo vso pravico, da zahtevajo spremembo. Ogromno ulic, šol, krajev se je že preimenovalo, pa nihče iz starejše generacije še pred kakšnimi 20 leti ni verjel, da se lahko zgodi, da bodo takrat slavljeni ljudje nekoč veljali za tagrde, katerih imen še skoraj izgovoriti ne smeš.
Nič novega pod soncem, na žalost.
Kaj pa je žrtvoval?
Včlanil se je v partijo, ko je bil mlad (kdor je hotel imeti takrat mir, ni rinil v Partijo) napisal nekaj tekstov, ki partiji niso bili všeč, presedel nekaj let v zaporu in spizdil v Nemčijo, kot še toliko Slovencev. Kar se osamosvojitve tiče, je prišel nazaj v Slovenijo k pogrnjeni mizi.
Kozla se mi od mučenikov ex komunistov a la Jambrek, Rupel in podobni.
Itak ga je Janša samo izkoristil in si sedaj pere vest.
Ti nimaš, brez zamere, niti najmanjšega pojma. Še najbolj zakrknjeni komunisti tipa Kučan in Stanovnik bi se sramovali takega prispevka o Pučniku.
Glede Janše pa … kaj je imel izkoristiti, če je bil Pučnik tisti, ki je samo “presedel nekaj let v zaporu in spizdil v Nemčijo, kot še toliko Slovencev”. Navadno govno, so te tvoje besede.
Hmm, vedno je bilo tako, da so se stavbe, parki, ulice, itd. imenovale tudi po ljudeh. Pojdi malo po svetu, letališči Charles de Gaulle in JFK, sta dva taka primera.[/quote]
Ja drži. Ampak še vedno, kaj ima Pučnik s tem letališčem?[/quote]
Ne razumem vprašanja. Kaj imajo raznorazni pomembneži z ulicami, parki, etc. ki so po njih imenovani ?[/quote]
Sicer je že več drugih odpisalo.
Ulic, parkov itd. imamo toliko, da bo praktično vsak prej ali slej prišel na vrsto.
Letališče imamo eno (no v resnici imamo 3 vendar 1 dejansko deluje druga dva pa životarita).
Ime letališča mora zato biti prepoznavno in to predvsem za tujce. Kdo je Pučnik? Mislim, da ga ne pozna praktično nihče.
Torej ali naj bo letališče Ljubjana – Brnik. Glede na majhnost Slovenije zame edina pametna izbira saj glavno mesto recimo vsi poznajo. Ali pa naj bo to ena svetovno znana slovenska osebnost, ki ima z letališčem vsaj minimalno povezavo.
No žal je pa ta tema malo nesmiselna, saj kot sem razumela je že vse odločeno. Janša ga je predlagal in izbral ostali so bili seznanjeni in imamo še en korak proti (lol) demokraciji.
Jaz pa predlagam drugo ime: letališče Janeza Janše. Zakaj? Zato, ker ima še dve leti časa, da se čisto povsod uštuli, potem itak nihče več ne bo vedel za njega. Razen, če si spomenik postavi. Torej, letališče JJ (in Urška).
In ja, priznam, posuvam se s pepelom, totalno sem bila zblojena in sem ga tudi jaz volila. NIKOLI VEČ. Zdaj spet za rdeče, kakršnikoli so že, ne morejo biti tako slabi, kot tile amaterji.
Mik. Ne gre za nestrpnost, ampak za obračanje želodca nad budalaštinami. Sova, piramida v Ajdovščini, jajcanje z Drnovškom, Strojani, popis stanovanj, operacijske mize in helikopterji, ob vsem tem pa neprestana razna laganja in laganja in laganja v ksiht (kje so reforme? kje je enotna davčna stopnja? kje so manjši davki? kje je manj korupcije?), pa tega se mora človek naveličati, če je bil prej še tko sit rdečih. Trem četrtinam volilcev te vlade, vključno z mano, je žal do zadnjega lasu. NEVER AGAIN!