Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Letališče Marco Polo Benetke

Letališče Marco Polo Benetke

Vprašanje je za tiste, ki ste že letele s tega letališča.Vem, da je treba biti vsaj uro in pol pred poletom tam.Zanima pa me, kdaj ste šli od doma.
Štartamo iz Ljubljane in malo me skrbi, če slučajno pride do kakšne nesreče in bodo zastoji. Koliko prej naj gremo od doma, da ne zamudimo?
Let imamo ob 12.30, se pravi , da moramo bit tam ob 11.00.
A bo dovolj, če gremo iz Ljubljane ob 7.00 ? Aja, pa nedelja bo in naj ne bi bilo toliko prometa.

Do tam se voziš nekje 2,5 do 3 ure, če ne naletiš na kakšno nesrečo. Saj po avtocesti prideš hitro do Venezie, pol čez Mestre je najahujše. tako da, če greš ob 7-ih bo ok, ker ob nedeljah po Italiji kamioni ne vozijo in ne boš imela kolone v Mestrah.

Sam sem nekaj let nazaj letela iz tega letališča v španijo. Mam enake izkušnje kot erin.
Lepo potovanje želim:)

Hvala obema.Čez točno mesec dni gremo v Lizbono.

Odkar sem tekla na letalo grem raje kakšno uro prej. Ker včasih je problem, da je gužva na letališču, na check in-u ali pa potem tam, kjer ti pregledajo ročno prtljago. No jaz sem se na srečo takrat pravočasno čekirala, ampak je bila ogromna gužva tam, kjer ti pregledajo prtljago, tako da je bilo treba tekat po letališču do aviona.

Jaz bi na tvojem mestu na letališče prišla do 10.30 in iz Ljublajne štartala nekje do 8. uro. Iz Postojne do tja je dobri dve uri. V nedeljo ne bo gužve, ker ni tovornjakov. Glede zastojev pri Mestrah pa ne skrbi, podatek o gneči pri Mestrah je napačen, ker je letališče pred Benetkami, torej se ne rabiš cijazit mimo odcepa za Mestre, kjer so ponavadi najhujši zastoji, pa še teh ob nedeljah ni, ker pač ni tovornjakov.

Lepo se imejte!

Točno tako je, kot pravi mama zgoraj. Mestre pozabi, nima veze z letališčem, ker je nedelja, je prometa (v primerjavi z ostalimi dnevi) zelo malo, lahko pa naletiš na gužvo notri pri check-in, sploh okrog poldneva. Vožnje pa je iz Ljubljane 2 uri, v nedeljo še malo manj, ampak jaz si pred vsakim poletom dodam kakšno uro, saj se nikoli ne ve, kaj se lahko zgodi na poti.
Lep polet in še lepši dopust želim!!!

New Report

Close