Letalo in prtljaga
Z mulckom greva na dopust z letalom, pa sem mislila vse spakirat v en kufer, da mi ni treba vlacit dveh. Zdaj se mi pa zdi, da bova prekoracila tistih dovoljenih 20kg. Ali naj spakiram v dva kufra ali na letaliscu upostevajo, da je v enem prtljaga za dve osebi? A ve kdo to?
Kilaža velja za dva (če je infant, brez sedeža, ima le 10 kg) in ni važno v enem ali dveh kosih prtljage. Pazi pa, da ne prekoračiš 35 kg v enem kosu, ker ti znajo komplicirati.
Srečno pot.
Vladka
Ni res. Omejitve so glede na št. kosov prtljage – en kos ima lahko do 20 kg.
Vir :
Na letalo lahko vzamete en kos prtljage, ki se mora prilegati omarici v potniški kabini. Ostala prtljaga se prevaža v prtljažniku letala. Omejitve se nanašajo na število kosov prtljage, njihovo težo in dimenzije.
Odrasli in otroci, starejši od dveh let, imajo običajno lahko na rednih letih v ekonomskem razredu do 20 kg in v poslovnem do 30 kg prtljage.
Če vaša prtljaga presega katero od naštetih omejitev, so običajno potrebna doplačila.
Za podrobne informacije glede količine in dimenzije prtljage povprašajte svojega prevoznika ali pooblaščenega agenta.
V KABINI letala je dovoljen EN kos prtljage, sicer pa velja od 20 do 30 kg prtljage (odvisno od prevoznika in destinacije). Mi že 6 let prevažamo okoli kovček, ki ima vedno okoli 30 kg oz. največkrat več!!
In kabinska prtljaga ne sme presegati določenih mer… pri tem pa so vedno bolj striktni.
Vladka