Letalske karte

Sama še nikoli nisem letela z letalom, zato sprašujem tiste z izkušnjami:
rada bi 2 sorodnikoma podarila vozovnice za nek potep. Ali je nakup preko spleta varen? Način s temi e-vozovnicami deluje ali so lahko kaki zapleti?
Če potrebujem vozovnice za začetek decembra, je bolje, da jih rezerviram sedaj ali čakam last minute – vozovnice rabim na točno določen datum, ne more bit en dan prej ali kasneje…
Ali je cena povratne vozovnice LJU-SKopje 180 eur realna cena ali se kje dobi kaj ceneje? Iščem seveda direkten let, brez kakih prestopanj ali čakanj. Jaz ceneje nisem našla, res pa, da ne znam tako dobro angleško, da bi si upala rezervirat preko tujih spletnih strani, sploh ker en bom potovala sama, ampak 2 starejša sorodnika. Lepo prosim – brez neumnih pripomb, sprašujem titste, ki imate izkušnje in se bolje znajdete. Hvala!

Iz mojih izkušenj
Tudi Adria ima občasno kak delovni dan do Skopja karte pod 50 eur v eno smer, samo je treba letet pač točno na ta dan.
Iz Trevisa so karte res cenejše, a je treba priti do tja. Do Trevisa je AC, ki je 11,80 eur v eno smer + cca 220 km vožnje, kar znese 24 eur cestnin in kar nekaj bencina + parkirnina za najmanj 1 uro. Na tako kratke relacije se Treviso ne splača, ker je potem treba ljudi tudi iti iskat tja. Se pravi plačaš 4x cestnino, 2x parkirnino in ves bencin za min 450 km + nekdo mora prevoziti vso to razdaljo. Kar se pri ceni 180 eur na povratno karto ne splača. Tisti, ki pelje tja, mora 4 x opraviti pot 3 ure v eno smer.
Resnično dobro preračunaj, ker ni samo cena karte tista, ki šteje. Če letiš v Skopje z Brnika, porabiš vse skupaj 2,5 -3 ure, če letiš iz Trevisa porabiš toliko samo samo za pot do letališča.
Pa tudi povratna vozovnica je super, ker je cenejša, ker mislim da letališko takso, ki je več kot pol cene karte, plačaš samo 1x. (Popravite me, če se motim).

Odvisno s kje v slo si. S primorske se treviso bolj splaca. Avtorica – december je visoka sezona, hitro kupi karte, cene bodo sle samo se gor.
Jaz sem pač računala, da je treba v Italiji v vsakem primeru plačati 48 eur cestnin in imeti šloferja, ki te pelje in te pride iskat – pot naredi 4x.
Saj pravim, ni samo cena karte tista, ki odloča.

Ne vozijo vsakega potnika posebej, ampak vse naenkrat za Treviso ali kam drugam. Za isto letališče v ta dan vozijo tako, da pridejo na letališče 2 uri pred prvim letom. Če imaš let zjutraj je ok, če pa popoldne se pa načakaš. Tudi za nazaj počakajo zadnji naročen let in nato domov. Zato je cena tako ugodna. Če želiš drugače, pošlješ povpraševanje po meri, potem je tudi cena drugačna.

Ja, če imaš zaščiten računalnik in kupuješ na preverjenih straneh. Pazi, da ni kakšnih dodatnih stroškov in da je prtljaga vključena, ker če ni, morda ta karta sploh ni več tako ugodna.
Včasih pa se ti jo celo izplača kupiti direktno pri prevozniku, imajo akcije. Ali pa kakšen error, tu pa lahko dobiš karte skoraj zastonj. Nekje dajo popust, če uporabiš točno določeno vrsto plačilne kartice.

Hvala vsem! Kupili pri Adrii na spletu.
Razni Trevisi in to odpade. Iz Ivančne je že do Brnika daleč, kaj šele Treviso. Smo gledali tudi za ZG, pa spet povratni let ne ustreza, tako da bo kar Brnik. Nimam srca dveh 70letnikov pošiljat po sveti z Go Opti ali kakimi avtobusi, potem raje sploh ne dam. S prtljago vred smo na koncu pristali na 200 € po osebi. Ni poceni, ampak ker ni vsako leto, bo že. Hvala vsem za trud in pomoč!