Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Letalski prevoz do splita

Letalski prevoz do splita

V juliju bom potrebovala prevoz do splita. Gledala sem avtobusne prevoze in vlak. Ampak me je kar odbilo. Voznja traja z omenjenima 8 ur. Zdaj sem prisla na idejo, da bi sla z letalom. (Nazaj grem z avtom) Na internetni strani letalisca pa ne najdem relacije slovenija-split. Je mozno, da iz slovenije sploh ni letov? Ali so samo v poletnih mesecih? Sem razmisljala, da bi kupila letalsko karto ze sedaj. Verjetno bi prislo ceneje. Prosim za kaksen nasvet.
S prevozi ne grem, ker sem lani naletela na enega manijaka in je bila res grda izkusnja, ki je ne zelim vec dozivet

Iz Zagreba imaš redne lete do Splita, do Zagreba pa z goopti, flixbusom ali podobno.

ti kar povej kakšno izkušnjo si imela lani s tistim manjakom, jebeš avion, ki ga itak ni od Ljubljane do Splita.

Iz Pučnika ni, je pa, kot so napisali, redna linija Zagreb – Split, do Zagreba vlak odsvetujem, raje kaj drugega. Aja, pa splitsko letališče je nekoliko oddaljeno od Splita.

Pa sram te bodi, ker podpiraš hrvaški ‘turizem’.

Ko v Zanzibarju že sonce zahaja, pri nas je še noč. Palme, banane in kokos - otok cvetoč.

Vem, da splitsko letalisce dejansko ni v splitu ampak med trogirjem in kasteli.
Na hrvasko pa ne grem na dopust ampak v bolnico

Vem, da splitsko letalisce dejansko ni v splitu ampak med trogirjem in kasteli.
Na hrvasko pa ne grem na dopust ampak v bolnico
[/quote]

Besedo turizem imaš z namenom v narekovajih.

Ko v Zanzibarju že sonce zahaja, pri nas je še noč. Palme, banane in kokos - otok cvetoč.

Do Splita žal nimaš ravno idealnih povezav. Če bi rada letela, naj te nekdo zapelje do letališča v Zg, kjer imaš lete do Splita. Ampak vseeno ni časovno ugodno, ker moraš všteti pot do Zg, čakanje na let, cca eno uro leta in transfer iz letališča do bolnice. Morda boš malo prej, ampak cenovno te pride precej dražje. Če zmoreš, svetujem čimbolj direktno povezavo z avtobusom ali vlakom iz Lj ali Zg.

Letalo iz ZG niti ni tako drago, že od ca. 50 € v eno smer, če letiš samo z ročno prtljago. Preveri na spletni strani Croatia Airlines.

Iz letališča Split do mesta imaš 2 možnosti (poleg dragih taxijev seveda): bus od Croatia Airlines oz Pleso Prijevoz, ki pelje po vsakem prihodu letala in te odpelje do glavnega autobusnega kolodvora ali pa rumeni lokalec (firma je Promet Split), ki vozi na 20 minut, postajališče pa ima ob glavni cesti, vendar ta te pripelje na postajo Sukoišan, ne na glavno (lokacije si poglej na zemljevidu, lahko pa potem prestopiš, do bolnice mislim da vozi linija št. 3, poglej si na njihovi spletni strani).

Pa v juliju bo na splitskem letališču nepopisna gneča, tako da za nazaj bodi pravočasno tam, vsaj 2 uri prej.

Najlepsa hvala za izcrpne informacije. Mi bodo prisle zelo prav

Preglej še skyscanner in podobne strani za variante iz Lj. Za dobrih 100 eur že dobiš let s prestopanjem (npr v Beogradu). Cene in čas potovanja sta predvsem odvisna od datuma in ure potovanja.

New Report

Close