letos gremo v Albanijo na dopust
Provokatorka malo se pozanimaj kako jim cveti mamilarski, orožarski posel in trgovina s človeškimi organi. Ljudi ugrabijo, plačani zdravniki poberejo organe in mrtve pustijo kar na cesti ali zakopljejo globoko v gozdu. Da ne pišem o vpletanju glede srbske politike in pobijanju Srbov na srbskem ozemlju.
Poglej si še kak dokumentarec Velika Albanija.
Upam, da boš uživala.
Klik provokacija, 17.07.2023 ob 18:57
Provokatorka malo se pozanimaj kako jim cveti mamilarski, orožarski posel in trgovina s človeškimi organi. Ljudi ugrabijo, plačani zdravniki poberejo organe in mrtve pustijo kar na cesti ali zakopljejo globoko v gozdu. Da ne pišem o vpletanju glede srbske politike in pobijanju Srbov na srbskem ozemlju.
Poglej si še kak dokumentarec Velika Albanija.
Upam, da boš uživala.
Ne pretiravajte. Albanija se razvija v prijetno turistično destinacijo.
Smo bili nekaj let nazaj z avtom in šotorom, brez ene slabe izkušnje. Poznam tudi druge ljudi, ki so obiskali Albanijo in so se vrnili živi in zdravi. Nekateri se
celo vračajo vsako leto:).
Anonimno 7641, 17.07.2023 ob 19:15
Ne pretiravajte. Albanija se razvija v prijetno turistično destinacijo.
Smo bili nekaj let nazaj z avtom in šotorom, brez ene slabe izkušnje. Poznam tudi druge ljudi, ki so obiskali Albanijo in so se vrnili živi in zdravi. Nekateri se
celo vračajo vsako leto:).
Slovenke vleče šiptarski qurac za kepico sladoljed
Drgnejo oni in nabijajo do vratu
Albanija ni več tako poceni. Tudi morje ni tako pravljično kot prikazujejo photoshop fotografije (turkizno morje, ki ga ni).
Apartmaji so sicer cenejši kot pri Grkih ali Rvatih. Pa recimo sadje – zelenjava in hrana po lokalih je nekoliko cenejša. To je vse.
Zdaj pa slabosti:
– umazano morje, smeti vsepovsod
– če imajo REvati težave s kanalizacijo, kaj mislite kako je šele pri Šipcih
– slaba cestna infrastruktura (beri, adijo ležaji, polosi, puše, amortizerji, končniki…). Nemška mladina prihaja s 30 let starimi BMW-ji, ker jih ni škoda.
– prevelika gneča, saj je na dokaj majhni albanski obali celotna sheep-emigracija, Severna Makedonija, Kosovo – Metohija in nekaj zahodnjakov. Drač z okolico ima med sezono 1 milijon turistov. Šipac do šipca kot v čebeljnaku.
– odsotnost ustrezne zdravstvene oskrbe, če se zgodi kaj hudega (zastrupitvem nesreče…)
– lokalci so sicer prijazni, ampak, ko se razjezijo so precej divji. Nekega zahodnega nezadovoljnega gosta je lastnik lovil z nožem. Prestrašen turist ga je imel na havbi še nekaj kilometrov.
– najlepši predeli so na skrajnem jugu (Ksamil, Saranda), ampak tam so tudi cene ubijalske
– voda ni pitna, izpadi el. toka…
– na splošno ni nobenih meril in standardov. Divje, ampak se razvija v smeri španske Lorret de Mar.
Aja, pa niso vsi Šipci. Ogromno je temnih Vlahov in Grkov.
Ojej, kakšni butasti stereotipi, kar čakajo turiste, da jih nekje razrežejo in prodajo notranje organe na črnem trgu. Južnjaški oziroma bolj revni narodi, ravno slovijo po svojem gostoljubju. Albanija v primerjavi s Črno goro je lahko samo sporazumevanje problem za starejše generacije, ki ne znajo nič angleško.
I CAN’T BELIEVE THIS IS ALBANIA! (Saranda, Ksamil Beach) ALBANIA VLOG
Ob morju jih veliko govori tudi italijansko. Sem bila z malimi otroci z avtomobilom. Bila sem v Draču in prav nič se mi ni zgodilo. Dragi Slovenci govorite o mafiji in rezanju teles, a o srbski mafiji s slovensko navezo, ki je iz ljudi čevapčiče delala pozabljate. Ja tudi med našim narodom AL so dobri in slabi ljudje. Že v stari Jugoslaviji smo bili zaničevani in poniževani in se čudite, če smo zadržani in se raje med seboj družimo. Lahko bi spisala 100 knjig o tem kaj so Srbi delali s Kosovarji, a ljudem ki so prepričani v svoje sovraštvo in svoj nacizem je težko razložiti situacijo nekega zaničevanega naroda.
Lp, Albanka s Kosova !
Albanka, 18.07.2023 ob 02:43
Ob morju jih veliko govori tudi italijansko. Sem bila z malimi otroci z avtomobilom. Bila sem v Draču in prav nič se mi ni zgodilo. Dragi Slovenci govorite o mafiji in rezanju teles, a o srbski mafiji s slovensko navezo, ki je iz ljudi čevapčiče delala pozabljate. Ja tudi med našim narodom AL so dobri in slabi ljudje. Že v stari Jugoslaviji smo bili zaničevani in poniževani in se čudite, če smo zadržani in se raje med seboj družimo. Lahko bi spisala 100 knjig o tem kaj so Srbi delali s Kosovarji, a ljudem ki so prepričani v svoje sovraštvo in svoj nacizem je težko razložiti situacijo nekega zaničevanega naroda.
Lp, Albanka s Kosova !
mafija je ena izmed treh najmočnejših na svetu. Ljudstvo pa neprilagodljivo in hinavsko
Mi smo že tretje leto v predsezoni bili z motorji v tem trikotniku (Črna Gora – Albanija – Makedonija). Ceste so res malo slabše, če zaviješ na stranpoti, glede ljudi in cen pa nimam kaj rečt. Mi smo se imeli še bolje, kot prej že nekaj let na izletih po Bosni in Srbiji, pa tudi tam je bilo odlično. Krasna pokrajina, dobra hrana, prijazni ljudje, nobenih težav. Sredi divjine nam je lokalec poštimal okvaro na motorju brez problema, pa še plačila ni želel.
Ne vem no, ne smeš v svet s stereotipi v glavi, potem se pa da.