Letošnji dopust

Oj, oj!
No, počasi bomo začeli načrtovati, kam bi šli letos poleti. Pa me zanima: kateri kamp vam je ostal v najlepšem spominu (lahko Dalmacija ali pa tudi ne Hrvaška), kaj je bilo tako dobrega. Imamo živahnega 3-letnika, pa upam, da bo do poletja na poti še eden, tako da bi bilo priporočljivo, da ni ravno preveč “divjaške mladine”.
Še naša izkušnja: najboljši do sedaj privat kamp na Korčuli,a smo bili že trikrat in bi malo zamenjali – vsekakor so nam pa bolj všeč male variante. No, ker bova oba z možem poleti dva meseca doma, bomo upam, malo tudi potovali iz kampa v kamp.
Čao, jas

ojla!
Mi imamo tudi živahno triletnico in tudi upamo, da bo do poletja še en “na šverc” v trebuhu :))))
Nekako sva se že lani z možem spogledovala s kampom Vala na Pelješcu, pa nam lani kampiranje ni uspelo. Pelješac ima tudi kar nekaj lepih kampov, morda ti meni lahko svetuješ za kampe Korčuli, tam jaz poznam le Kalac, kamor smo s starši hodili še v času Jugoslavije.
Morda se pa še kje srečamo!
lp

Ojla!
No, tudi mi trije smo se lani ustavili najprej v Vali v Orebiču. na internetu zgleda res super – sicer je pa takole, kamp je majhen, ima svojo plažo (super!), a vse grozno strmo. Je v bistvu ob plaži, amapk grozno v hrib in sem bila prepričana, da bi naš lani 2-letnik dobil kar nekaj bušk, ko bi letel dol po hribu. Poleg tega je res do mesta samo 2 km, a ta dva kilometra spet zelo v hrib: mi smo imeli s sabo kolesa in jih ne bi nič uporabljali. Oziroma bi se morali peljati najprej kam z avtom in potem kolesariti. Tako smo šli na trajekt in čez na Korčulo.
No, sicer smo bili (že midva sama tudi) trikrat v kampu Tri žale na Korčuli. Tu je pa tako: kamp je majhen, a lani smo komaj še dobili prostor. je tik ob plaži, le da plaža ni najboljša za otroke, a se navadijo (čevlji!) -pač so taki večji kamni. gazda je super in mi smo imeli velikokrat cel kamp skupaj žure in skoraj vsak dan skupno večerjo. Je pa res, da večinoma hodijo eni in isti – in meni to, da so vsi kot ena družina in potem ne spoznaš nobenih novih ljudi, ni tako zelo všeč. Kaj pa vem … Saj sicer je bilo res super, a vseeno sem rekla, da bi letos še malo raziskovali kje okoli. Mož je pa navdušen nad tem kampom, tako da ne vem, kaj bo … Če bom pa noseča, pa mislim, da tako ali tako ne bi šla na tako dolgo vožnjo. Lani se mi je noro vleklo …
No, če zveš še za kako idejo za družinske kampiste, pa kar sporoči.
Lp.

Metuljčica pripravi vso bojno opremo za boj proti komarjem. Prespali samo eno noč ( l. 90 ) V bližini je baje ( po pripovedovanju ) namreč sladko jezero in leglo komarjev – lahko da je po toliko letih drugače.
Celo noč nismo spali in zjutraj definitivno spakirali. Samo na desni roki od zapestja dol – to je del, ki ni bil v spalki ( z to izpostavljeno roko sem namreč tesno tiščala k glavi spalko, da mi komarji niso brenčali okoli uh )
Za plaže pa ne vem, ker smo šele v Zadru šli na jutranjo kavo.

Mislim, da se motiš. V bližini ni jezera. Vi ste verjetno prespali v Pakoštanah.
Kamp je precej velik, vendar čist in urejen. Plaža je mešana, največ je skalnate, nekaj malega je peščene, nekaj je betonirane. Do Biograda je 10minu sprehoda ob rivi.
Sam sem bil v kampu nekajkrat na obisku in v tistem času ni bilo komarjev. Znanci so bili v tem kampu lanu 10 dni in tudi ni nihče omenjal komarjev.
Eden lepših večjih kampov, kar sem jih videl na Hrvaškem.

Prav komot se lahko motim. Prespali v v kampu v BNM leta 90 – prišli zvečer in šli zgodaj zjutraj. Komarjev je bilo pa res ogromno – lahko so jezero zasuli, ali pa se kako drugače znebili nadloge.
Sploh pa se v 15 letih lahko kaj spremeni…..
Sem pa bila zelo navdušena nad Zadrom – mestom – zelo priporočam ogled.

V kampu Soline sem bila 2 leti nazaj.
Lušten kamp, ni velik tako kot je rekel Mr Zloba, celega prehodiš v 10 min.
Do mesta je približno 20 min( peš), v kampu je trgovina, drugače pa imaš v mestu tržnico, mesarje, pekarne…
Je pa problem, ker so v tem kampu večinoma samo pavšalisti, ostalega prostora za slučajne kamperje je bolj malo.
Midva sva imela srečo in sva našla en prostor ki ga prej ni imel še nihče, in sva se matrala sigurno kakšno uro da sva ga spucala ampak potem je bilo pa super.Bila sva pa prvi teden julija.
Imajo pa del kampa postavljene šotore ki jih lahko najameš.
Komarjev ni, plaža je tko tko, imaš tudi zaliv z mivko, pa večje kamne pa mal proda, so pa kamni ful kosmati in kar dosti alg je v vodi tako da čevlji so obvezni.
Kar se pa tiče cene je pa zelo ugoden.
Če te še kaj zanima, vprašaj
Aja čist tko; Autokamp Planik v Ražacu- Zadar, super, sem bila lani, če koga zanima napišem kaj več.
LP

autokamp v primoštenu – adriatik al neki takega – velik, urejen, fina plaža, borovci in primošten je res zelo lepo mesto
autokamp šimuni na pagu – krasen kamp, vse doterano, morda malce drag
autokamp daniel v ruskamnu (pri omišu) – terase za prikolice in posebej za šotore ( leta nazaj smo tam velikokrat kampira in je bilo kar dobro urejeno, zdaj pa ne vem kakšna je kvaliteta) prijeten ambijent in lepa plaža
na pelješcu je en kamp bolj na začetku – se ne spomnim imena – kampiraš pod oljkami, ima fajn plažo za otroka (mivka), zelo umirjeno
kaj pa če bi šli na unije – otoček pri malem lošinju- res da ni kampa, je pa ful lep, umirjen, fine plažice, tudi zalivčki, spiš v hišicah (ki so vse enake), ki jo najameš – cene so vse enake
tuki se je čas ustavil in je res lepo
…samo nekaj predlogov …
lp, špela

Lansko leto smo bili kot sem že omenila v kraju Ražanac pri Zadru, avtokamp pa se imenuje Planik.
Ta kamp je zamoje pojme res čisto družinski- miren, majhen, ograjen okol in okoli ( tako da imaš skoraj pregled nad celim kampom), imajo igrišče za otroke, hladilnik imaš zastonj na voljo, potem pa je v kampu tak kot en lokal, kjer imaš možnost zajtrka ali večerje-ni drago), trgovine ni v kampu, jo pa imaš 15 min stran-peš, z avtom 2 min, imajo tudi mesarja, lekarno, pekarno-mmmm)
Edino kar me je zelo zmotilo, ko sem prišla v kamp je bilo to da ni morja zraven, kar pomeni da imaš do prve plaže 15 minut peš, ampak mi smo potem lepo vsakič ko smo se hoteli it kopat, šli z avtom.Ni problema za najdt plažo, in na tisti ko boš si skoraj sam( pa smo bili tam na začetku avgusta).
Ena vas naprej od Ražanca ima pa ogrooomno mivkasto plažo, če vam je mivka všeč je tam super samo sence pa ni.
Imaš super izhodišče za na Pag-preko Masleničkega mostu, potem do otoka Vir- tudi preko mostu, in do Zadra. Ker si ravno nekje v sredini.
V bližini kampa ( v smeri proti Zadru) imajo farmo oslov, mi smo bili tam skoraj vsak dan, in pa še malo naprej eno gostilno, kjer imajo super in poceni za jest.
Tako približno naj bi zgledalo to vse skupaj, upam da si boste znali ustvarit približno sliko!!
Lp, če pa vas zanima še kaj , pa komot lahko vprašate!