Levi’s kavbojke – slaba kvaliteta – razočarana sem!
Sem zvesta privrženka Leviskam.
Kupujem in nosim jih že skoraj 20 let.
Vsako leto kupim ene kavbojke cena, cena se giblje med 90€ – 110 €.
Letos sem si jih kupila dober mesec nazaj.
Pred prvim pranjem , delam zelo pazljivo z jeansom.
Torej, najprej jih namakam v hladni vodi z dodanim kisom, da barva ne bledi.
Perem jih na 30 stopinj, okoli obrnjene z zelo malo nežnega tekočega detergenta, na 800 obratov.
V glavnem trudim se.
Zdaj pa opažam, da so kavbojke po dobrih 2 pranjih začele “cveteti”, ne vem kako naj drugače opišem, niso več lepo gladek jeans, ampak kot da bi bile nitke izbočene, nekatere milimeterske pa dobesedno štrlijo ven.
Za tak denar nekako pričakujem kvaliteto! Zdi se mi, da so VSAKO LETO slabše kvalitete.
Ali pa je problem, ker so delane za vzhodni trg.
Pa mi kolegica pokaže svoje kavbojke iz MANE in C & A, ki jih nosi dobro leto in to redno … izgledajo kot nove … in niti malo sledu o tem kar se meni dogaja.
Zdaj se pa resnično sprašujem, ali so te legendarne znamke sploh še sinonim za kvaliteto???
Verjetno pa to ne morem reklamirati, ker bodo našli 100 izgovorov, da nepravilno perem, pa gel ni pravi pa bla, bla, bla….
Kako pa vi perete leviske in ali se “dobro držijo” ?
Po moje ni ponaredek saj so kupljene v original Levi’s trgovini v City parku.
Ko jih bom postavila pred dejstvo, bodo pa našli 100 izgovorov, da sem jaz sama kriva za tako stanje.
Potem jih bodo pa poslali kao na “komisijski pregled”, kar traja 8 dni … in tam bodo strokovno ugotovili, da je material brezhiben, samo da jih jaz očitno nepravilno nosim in perem!!!!!
Pa zakaj jih sploh perem? Saj je njihov “ta glavni” pred časom lepo napisal, čim manj jih perite …. in da jih oni nosi eno leto, brez pranja …. in jeans zgleda kot nov.
Halo????
Moja kolegica jih pere vsak teden in so po enem letu nošenja vidno bolj ohranjene, kot moje po dveh tednih!!!!
Resno razmišljam, da bom začela kupovati ugodnejše in s tem očitno kvalitetnejše kavbojke!!!
Jih ni kavbojk, za katere bi dala 100€.
Perem narobe obrnjene, na 60 stopinj, centrifiga 800 obratov (nič nikoli ne centrifugiram višje), z navadnim tekočim gelom, sušim v sušilcu ali zunaj, odvisno od vremena, tudi na hitro polikam… nikoli prej ne namakam v mrzli vodi s kisom … pa so po enem letu običajno še vedno kot nove.
Tudi Levis ni več to kar je bil.
Poskusi reklamirat, ampak se pripravi na vse možne izgovore. Jaz sem jih oprala prvič na 30 z praškom za črno perilo pa so postale lisaste. Nesem nazaj pa mi sicer prijazna prodajalka svetuje, da naj jih perem na roke?!?!Me je skoraj kap, a zdaj bom pa še kavbojke prala na roke. Včasih smo jih prali z navadnim praškom (saj praška za črno perilo sploh ni bilo) pa sem jih nosila več let. Jaz sem jih reklamirala ampak je trajalo.
Lp
Imaš izkušnjo, da so reklamacijo zavrnili? Ne jih vnaprej obtoževat, ker ponekod so fer in nekaj dajo na dobro ime.
Sama sem sicer imela le ene leviske v življenju, še v času Jugoslavije, sem šparala in se odločala ne vem koliko časa :). Ampak mi enostavno njihov kroj ne odgovarja, tudi za jakne ne. Te pa razumem, da si zvesta eni firmi, jaz sem tako npr. martenskam (žal ne morem kupiti enih na leto, ampak saj zdržijo desetletje in več). Jaz bi vsekakor šla v trgovino pokazat zadevo. Če si jih kupila pred kratkim, je logično, da jih nisi stokrat oprala. Kisa ne omenjaj, ker je po mnenju nekaterih kriv za vse živo na tem svetu V resnici seveda ni, ampak za vsak slučaj …
Končno boste naivneži začeli spoznavati, da vas s temi znamkami samo nategujejo. Vsa roba je narejena na kitajskem, najbrž v isti hali delajo tvoje leviske, ki jih ti plačaš 100€, in čing čong, ki jih jaz plačam 20€. Razlika je samo v etiketi. Seveda jih oba krepko preplačava, strošek izdelve je 2€, nabavna cena prodajalca pa 5-10€. Predlagam ti torej, da drugič zaviješ v kik, kupiš kavbojke za 15€, ne razmišljaš o tem kako jih boš prala, negovala in ne vem kaj vse še počnete z cotami. Garant ti bodo vzdržale vsaj pol leta, če te ne moti vsaka nitka in malo zbledena barva tudi več let. Torej, moj nasvet: odrasti in se nehaj obremenjevati z nepomembnimi rečmi v življenju.
Tudi Levis ni več to kar je bil.
Poskusi reklamirat, ampak se pripravi na vse možne izgovore. Jaz sem jih oprala prvič na 30 z praškom za črno perilo pa so postale lisaste. Nesem nazaj pa mi sicer prijazna prodajalka svetuje, da naj jih perem na roke?!?!Me je skoraj kap, a zdaj bom pa še kavbojke prala na roke. Včasih smo jih prali z navadnim praškom (saj praška za črno perilo sploh ni bilo) pa sem jih nosila več let. Jaz sem jih reklamirala ampak je trajalo.
Lp[/quote]
Ja, tudi moje so postale malo lisaste + kar sem zgoraj omenila!
Kako pa ti je potem uspelo, da so ti reklamacijo pozitivno rešili?
Si dobila nove, ali so ti vrnili denar?
Po kolikem času od nakupa …pa sploh še lahko reklamiram?
Resnično sem razočarana ….in se resno sprašujem, če v Slovenijo ( v te kao firmirane trgovine) ne pošiljajo ves šoder, oziroma kose oblačil s prikritimi pomankljivostmi/ napakami, ki niso dost kvalitetne za zahodni trg, potem pa jih pomešajo med ostale kose in jih prodajajo po še enkrat višji ceni.
Za Slovence je očitno itak vse dobro. Res bo treba začeti hoditi v tujino po nakupe. Žalostno.
Dobro vam perejo možgane, da ste pripravljeni dati 100€ za kavbojke samo zato, ker na njih piše Levi’s. Glede kvalitete so množična oblačila danes vsa isti pofl.
Razlike se začnejo pri namenskih oblačilih specializiranih proizvajalcev (za šport, težke razmere, itd.). To seveda niso popularne znamke (Nike, Adidas), ki niso nič boljše od cunj iz diskontov, razen da preplačaš dizajn, našitek in marketing.
leviske sploh niso najdražje kavbojke..in 100 eur tudi ni taka cena..je pa res, jaz opažam, da zadnje čase je vse skupaj en isti šit..ne glede na to, kje kupiš, firma ali ne..vse je narejeno na kitajskem po istem kopitu, samo nalepka je druga..opažam, da celo cenejše firme, kot recimo CA ali H&M dobiš boljšo kvaliteto..ali pa recimo Takko, za otroka večkrat tam kupim, odlično blago, v nasprotju s kakšno dražjo firmo, ki sem jo kupovala prej..
jaz sem kupila zdaj nazadnje kavbojke v H&M, kar še nikoli nisem, za 20 eur…sem zelo zadovoljna, pa rajši si kupim vsako leto nove, kot da jih glancam 10 let..
drugače pa ponavadi kupim kavbojke v PEPE jeans, malo dražje, ampak so mi dobri modeli..
Če slučajno kdo od zaposlenih v upravi ali v trgovinah Levi’s po Sloveniji bere ta post, naj pove kaj narediti v dotičnem primeru, ki je naveden v uvodnem postu.
Ali z nasmehom in prijaznostjo sprejmete stranke samo takrat, ko nakupujejo pri vas, v primeru reklamacij pa nasmeh izgine in se začne kompliciranje in izmotavanje?
Kar na dan z besedo, če kdo kaj več ve o tem.
Wrangler made in Mexico so se strgale zadaj v dolzini 20 cm med zepom in hlacnico. Kupljene v usa. Cena 19,90 usd. Wrangler made in Egipt , boot cut so ok. Kupljene v USA. Cena 21,90 usd. Wrangler made in USA, carpenter so ok. Kupljene v USA. Cena 24,90 usd. Pri kavbojkah je izredno vazna kvaliteta bombaza, obdelava, barvanje, struktura in gramatura blaga. Sele potem pride kroj, nacin sivanja, kvaliteta niti, zakovice, zadrga. Perlite jih vim Manu, narobe obrnjene, hladni program, ne susite v stroju, likajte cim manj. Brandi v hiperprodukciji niso garancija za kvaliteto.
Jaz sem bila zvesta privrženka zara, tally weij, HM, CA kavbojk… Sestra je zadnjič prinesla iz CA tak hud model da dol padeš, sem šla takoj drugi dan pogledat v trgovino če jih imajo še. Žal vse skupaj eno samo razočaranje. Prej sem imela po 4 – 5 parov kavbojk sedaj imam ene navadne modre in ene črne.
Žal vse kabojke niso iste, niso udobne in pika. Tiste iz HM imajo tako nizek pas, da ko se prikloniš ti pol zadnje plati ven pogleda. Zarine se hitro nagubajo okoli kolen in niso več lepo oprijete, Tally se grdo izperejo …
Vsega sem imela poln kufer .. gubanja, razbarvanja, neudobja. Kljub temu da sem varčnež, sem dala za Salsa kavbojke v emporiumu ene 80 eur. To so EDINE kavbojke ki jih obožujem, redno nosim in perem vsak vikend na 30°. Kot nove po skoraj enem letu. Priporočam. Ko se bojo zdrgnile grem takoj po nove. Me sploh ne zanima kakšna cena bo na listku. Tako sem imela 3 kavbojke za 30 eur, sedaj imam pa pač ene s katerimi sem zadovoljna.
Ja, sem bila v “tisti” trgovini. Najprej je bila Levisova trgovina zraven Thomas sport. Tam so bili res originali. Potem Levisa City park dolgo ni imel in so odprli neko novo trgovino v tistem delu CP. kjer je Humanic. V titsti trgovini imajo kar eno čisto levo robo in če so tam originali sem jaz Popaj!
Ja, sem bila v “tisti” trgovini. Najprej je bila Levisova trgovina zraven Thomas sport. Tam so bili res originali. Potem Levisa City park dolgo ni imel in so odprli neko novo trgovino v tistem delu CP. kjer je Humanic. V titsti trgovini imajo kar eno čisto levo robo in če so tam originali sem jaz Popaj![/quote]
Ja, to sem kupila v Levi’s shopu zraven Humanica!!!!!
A veš kaj, očitno tukaj res ni originalna roba … ker, če bi ti videla moje leviske po 1 mesecu nošenja, bi se zgrozila … izgledajo tko, kot, da so tri leta stare.
Jih sploh ne upam pogledat, ker me kar v srcu zaboli.
Kaj naj pa naredim? Če grem tja in jim povem svoje, bodo ziher našli sto in en izgovor!!!
Nekaj pa zagotovo vem, tukaj NE BOM VEČ KUPOVALA, ker je očitno res ŠKART roba, ki jo prodajajo naivnežem mojega kova in to za …… za 100 €!!!
NIKOLI VEČ.