Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ležišče iz pene

ležišče iz pene

Pred časom smo kupili neko ležišče iz pene (se mi zdi da v hoferju), mišljeno je bilo za na vikend, kjer redko prespimo in glede na to, da je bilo cenovno ugodno je za na vikend čisto ok.

Otrok je sedaj spal pri nama v spalnici v mali posteljici. Sedaj je izrazil željo, da bi spal v svoji sobi v veliki postelji. Sobico smo kupili, nismo pa še kupili vzmetnice, zato smo za prvo silo dali kar to, ki je zapakirana čakala, da jo odpeljemo na vikend. In sedaj se je pojavil problem, otrok spi na tej vzmetnici nekje 14 dni in vsako jutro se zbudi čisto prepoten, pižamica je čisto mokra. In sem ga začale kontrolirati tudi ponoči in je nekje 1 uro po tiste, ko zaspi čisto prepoten. To se v prejšnji posteljici ni dogajalo. Ni nič bolan ali kar koli takšnega, tudi drugače ni ravno “švicko” in tudi v sobi ni vroče. Ali je možno da je to zaradi tega penastega ležišča? Ker posteljnino ima bombažno.

Ima kdo izkušnje? Če je možno ,da je zaradi tega bomo čimprej kupili drugega, je predvideno ampak ta je bil ravno doma in smo mislili, da za prvo silo bo, sploh, ker sem pričakovala da bo še lulal v posteljo in ne bo 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} suh… z lažjim srcem vržem stran ležišče za 60e ker je prelulano, kot pa enega za 300.

Jaz bi tebe dala spat na scalino.Pa kakšni starši ste?Ti spiš na poscani vzmetnici mogoče?! Verjetno ne kajne ,si prefina,z otrokom pa delaš ko s cuckom.
In ti si mama :()

iz česa je pa recimo dormeo ležišče?? tudi, in samo iz pene, pa daš zanj 400 eur…jaz imam na vikendu za otroka jogi ležišče iz pene iz lidla, je bil 40 eur…in je super, niti enkrat se ni potil, lepo spi…
ni vse v ceni, dormeo zeeeelooo preplačate, pa je vse sama pena oz. plastika, samo da oni rečejo temu spominska pena, ker se malo uleže…drugače je pa vse isti “šit”…tako da ne vem, kdo še naseda dormeo foram…ta tvoj jogi iz hoferja je ziher ok…si vsaj plačala toliko, kolikor je vreden…ker nobeni ležišče samo iz pene, pa naj bo lidl, hofer, dormeo ali ne vem še kaj…ni vredno več…vse je samo ime…jaz sem kupila potem še isti jogi za doma…in je super…

Za treniranje lulanja ponoci kupi Racmanovo podlogo. Na njen otrok ne svica.

Koliko je dete staro? Ker eni imajo obdobje do cca 4 leta, ko so mokri neglede na podlago.

Predno se razburjate… ne spi na polulanem ležišču. Suh je bil že, ko je spal v svoji posteljici. Ampak pri malih otrocih se lahko marsikaj zgodi in zato sem razmišljala, da če je ležišče že doma je vseeno če mu za to prehodno obdobje, niti si nisem mislila, da bo res že obstal s spanjem v veliki postelji to ležišče. In glede na to, da v mali posteljici smo imeli podlogo proti lulanju, ampak je za veliko ležišče premala, večje pa nisem (še) kupovala. Do sedaj se še ni polulal. In mišljeno je bilo iz tega stališča, da če ga polula lažje (tudi iz finančnega vidika) vržem na smetišče ležišče za 60 eurov kot za 300. Na polulanem ni pa nikoli spal in obe vzemtnice in mala in sedaj ta velika sta zaenkrat brez enega samega fleka (od česarkoli!)

Tako da če ne znate brati celega konteksta se prosim vzdržite komentarjev. Po istem principu bi jaz tebe lahko ozmerjala, da si živčna razvalina, da takoj skočiš v luft.. in takšni imajo otroke? Če jih že en jogi posta na monu tako vrže iz tira

To je pa tko ker kupujeta izdelke v raznih Hoferjih in Lidlih, in mislite samo na to da je zadeva najcenje. Dajte si že enkrat zabit v glavo da so izdelki v Hoferjih in Lidlih manjvredni in da ni vedno tako da če kupuješ ceneje da je tudi dobro!

Otroček se poti najverjetneje, ker je samo ležišče iz pene že samo po sebi manj zračno kot vzmeteno. Nižji kakovostni razred vzmetnic kot so zadeve iz Lidla, Hoferja ali Dormeo pa imajo povrhu še sintetično prevleko, ki ne diha. Penasta ali latex ležišča morajo pod nujno imeti v prevleki naravno volno, ki regulira vlago in toploto, ne pa sintetike ali bombaža. Vsekakor pa so ta ležišča primerna za otroke ali vikend ležišča, ne pa za vsakodnevno uporabo človeka po 25. letu.
Vsekakor kupujte izdelke v specializiranih trgovinah pa naj bo to vzmetnica ali krema za obraz. Tam Vam bodo lahko vetovalci pokazali ponudbo in argumentirali razlike v ceni in s tem tudi kakovosti med izdelki.

Draga “a je možno”, naj te na potolažim, čeprav je morda že malo pozno.

Imamo ležišče iz pene zelo hvaljene blagovne znamke za 800€, nadvložek iz 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} volne, posteljnino iz čistega bombaža, eno tanko deko, v sobi je 18°C … in ja, oba s partnerjem se večino dni zbujava vsaj malo prepotena.
Prej sva spala na klasičnem jogiju na vzmeti, ki sva ga zaradi dotrajanosti morala zamenjati, a nama ni bilo nikoli vroče.

Ne upam si niti pomisliti, kaj bo poleti. In sedaj lahko na tiste mehke flanelaste rjuhe kar pozabim. 🙂

Dejstvo je, da ti umetni materiali enostavno ne “dihajo” tako kot naravni. Žal nama je le, da prej nisva vedela, da je razlika tako očitna.

Upam, da ste medtem že našli primerno ležišče za vašega malčka.

New Report

Close