Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute libor, euribor?

libor, euribor?

Pozdravljeni,

Pri banki sem dobila izračun stanovanjskega kredita, vezanega na euribor in libor in bila šokirana nad razliko. Euribor je trenutno 4,003%, libor pa 2,362%, pribitek bi mi dali 1,15%. Zanima me, zakaj takšna razlika med njima in za katerega se naj odločim? Kolikor poznam ljudi, ki so jemali kredit, se nihče ni “upal” vzeti kredit vezan na libor, ampak nihče točno ne ve, zakaj…V banki pa mi svetovalec tudi ni znal ustrezno predstaviti prednosti in slabosti. Jaz se nagibam k liborju…
Prosim za nasvet,

Hvala

Popo

Pozdravljeni!

Vsekakor svetujem Libor, posebej, če je pribitek enaki. Obroki na Libor so precej nižji. O tem kaj pomeni Libor in kaj Euribor smo na forumu že kar nekaj pisali. Npr. tukaj:
tukaj:

in še kar nekaj debate je bilo na to temo.

Riziko, ki ga jaz vidim je rast tečaja CHF glede na domačo valuto Euro. Kredit na Libor je namreč v CHF in se sproti preračunava v EUR. Anuiteta kredita se v primeru rasti švicarskega franka proti domači valuti zviša, v primeru padanja pa zniža.

Pribitek, kot ste ga napisali je “sumljivo” nizek. Pri kateri banki so vam naredili takšno ponudbo? Koliko vas pride obrok glede na dobo in znesek?

Lep dan!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Pozdravljeni,

Banka je avstijska, pribitek je za zaposlene in jaz sem tik na tem, da se mogoče tam zaposlim. Znesek kredita je 103.680 CHF, doba 25 let, anuiteta cca. 520 CHF, EOM 3, 58%.

Hvala in LP,

Popo

popo,

to je vsekakor za vzeti!

če še nisi prebrala…

Če boš imela še kakšno vprašanje, pa kar na dan z njim!

New Report

Close