Libre Office – ali ga uporabljate?
Kupila sem nov računalnik, na katerem ni Windows Office programov, piratskih ne bi rada imela, kupila pa jih tudi raje ne bi, razen če ne bi šlo drugače. Slišala sem, da obstaja odprtokodni Libre Office, pa me zanima, če ima slučajno kdo kaj izkušenj z njim, ali je zanesljiv in udoben za uporabo, ali podpira tudi docx in xlsx formata? Vem, da je bil včasih tudi Open Office, ki pa baje ni bil preveč zanesljiv oz. se je lahko celo zgodilo tisto, kar se pri urejevalnikih besedil nikoli ne sme zgoditi, t. j. da si izgubil tekst, podatke…
Najlepša hvala vsem za vse informacije, zelo lepo se imejte!
Libre Office je “otrok” Open Office-a, ki je izboljšan in nadgrajen.
Ga imam na enem računalniku in je kar OK (ja bere tudi novejše Word in Excel formate), ni pa tako pointegriran in dodelan kot MS Office. Pa nekaj stvari je zastavljenih malo drugače – a se navadiš.
P.S. Gor si naredil/a napako – Windows Office ne obstaja. Za uporabo v Windows okolju je narejen Microsoft (MS) Office, ki razen da ga dela ista firma nima nič z Windowsi.
Libre Office je čisto OK za normalno uporabo. Mogoče je mal zapletov, če uporabljaš bolj spečifične lastnosti MS Offica. Bere in piše v vse oblike MS formatov (doc, docx, xls, xlsx, …).
Ti ga kar instaliraj in uporabljaj. Na netu so tudi navodila, kako si ga “prilagoditi”, da si bolj kompatibilna z MS Officem. Npr. da ti avtomatsko vse shrani kot docx/xlsx format namesto v svojega ….
http://www.kingsoftstore.com/kingsoft-office-freeware.html
Zadnjič sem bral ene teste, ni v slovenščini, zato pa zagotavlja skoraj 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} združljivost z Microsoft Office formatom, kar pri Libre Office še vedno ne deluje, kot bi želeli.
Če angleščina ni problem, priporočam.