ličenje okoli oči-help
Prosim za nasvet kako se naličiti okoli oči (veke) na čimbolj naraven način. Imam rjave oči, lase pa pobarvane blond. Kakšno barvo ličil naj uporabljam in na kakšen način in v kakšni obliki naj jih nanašam. Ponavadi sem se namazala samo z maskaro, pa bi rada za kakšno priložnost izgledala malo lepše. Prosim za nasvete! Pa še katera ličila uporabljate?
Hvala, Andreja
Živjo!
Ličenje zahteva predvsem veliko vaje. Ko boš enkrat ugotovila, kaj ti najbolj pristaja, boš urejena v trenutku.
O barvah je težko govoriti, ker so vse (razen rumene) lahko zelo lepe na rjavih očeh. Meni osebno so zelo všeč zlatorjavi odtenki, ki so tudi primerni glede na sezono, pa tudi rozasti, ciklam, vijolični…
Mislim, da je dobro, če najprej naneseš nek nevtralen odtenek po celotni veki, nato pa z željenimi barvami senčiš. V pregibu veke in v zunanjih kotičkih uporabi temnejši odtenek. Seveda pa je od velikosti in oblike oči tudi marsikaj odvisno. Zelo majhnih oči ni primerno obrobiti s črno itd.
Pozdravček!
Ines
Hvala za odgovor, vidim da imaš kar nekaj prakse v tem. Kakšen nevtralen odtenek pa naj bi to bil za celotno veko ? Še nekaj, ali si lahko senčiš veke samo z eno barvo? Videla sem da imajo senčila ne v prahu ampak kot šminka npr. od Nivee, ki si ga ne naneseš s palčko oz. čopičem.
Kako pa senčiš veko, samo do zunanjega roba ali gledaš na rob obrvi.
Hvala še enkrat za odgovor in pozdravček tudi tebi!
Andreja,
tekoča senčila (to so ta, ki so v podobni embalaži kot lip glossi) so zanič, saj se hitro spacajo in se ti zgostijo v očesni gubi. Sama imam ustaljen recept ličenja, ki se ga že kar dolgo držim.
Celotno veko popudram s transparentnim pudrom v prahu, ki je odlična podlaga in povrh vsega še pripompore k obstojnosti make upa. Nikoli ne pozabim popudrati tudi trepalnic, saj se potem mascara lepše razmaže in trepalnice izgledajo še daljše. Nikoli ne smeš mascare nanašati samo na spodnji ted trepalnic – sama najprej trepalnice namažen na zdornji površini, potem šele na spodnji – s tem se mi potem lepo privihajo in zasukajo navzven. Itak se pa to dela na kocu celotnega ličenja.
Da se vrnem na začetek: puder v prahu čez celotno veko, potem senčilo v kožni barvi, spet čez celo veko, potem tik pod obrvmi slonokoščeno belo senčilo, čaz spodnji del veke npr. svetlo rjavo, različne bež odtenke – svetlo opečno … tukak ti domošljija res lahko dela 100 na uro. Potem pa od približno polovice veke navzven uporabljam za 2 – 3 odtenke temnejšo senco (v barvi osnovne sence) in jo rahlo povlečem ob veki navzgor, isto ponovim na spodnjem robu očesa – s tem dobiš neko globino. Za večjo dramatičnost lahko potegneš črto na zgornji veki tik nad trepalnicami vse od notranjega kotička očesa do zunanjega.
Sama imam rada senčila od Body shopa, Art deco so tudi OK.
Andreja,
tekoča senčila (to so ta, ki so v podobni embalaži kot lip glossi) so zanič, saj se hitro spacajo in se ti zgostijo v očesni gubi. Sama imam ustaljen recept ličenja, ki se ga že kar dolgo držim.
Celotno veko popudram s transparentnim pudrom v prahu, ki je odlična podlaga in povrh vsega še pripompore k obstojnosti make upa. Nikoli ne pozabim popudrati tudi trepalnic, saj se potem mascara lepše razmaže in trepalnice izgledajo še daljše. Nikoli ne smeš mascare nanašati samo na spodnji ted trepalnic – sama najprej trepalnice namažen na zdornji površini, potem šele na spodnji – s tem se mi potem lepo privihajo in zasukajo navzven. Itak se pa to dela na kocu celotnega ličenja.
Da se vrnem na začetek: puder v prahu čez celotno veko, potem senčilo v kožni barvi, spet čez celo veko, potem tik pod obrvmi slonokoščeno belo senčilo, čaz spodnji del veke npr. svetlo rjavo, različne bež odtenke – svetlo opečno … tukak ti domošljija res lahko dela 100 na uro. Potem pa od približno polovice veke navzven uporabljam za 2 – 3 odtenke temnejšo senco (v barvi osnovne sence) in jo rahlo povlečem ob veki navzgor, isto ponovim na spodnjem robu očesa – s tem dobiš neko globino. Za večjo dramatičnost lahko potegneš črto na zgornji veki tik nad trepalnicami vse od notranjega kotička očesa do zunanjega.
Sama imam rada senčila od Body shopa, Art deco so tudi OK.
Hvala za odgovor, mislim da bo treba le veliko vaje. Še vedno me moti to, da uporabljaš veliko odtenkov, a ni možno vse skupaj narediti z eno barvo? Meni ni do tega da bi bila naličena po celi veki do obrvi, ampak samo malenkostno, komaj opazno. Glede trepalnic pa, imam bolj ravne in ne prav dolge, zato si nanašam maskaro samo od spodaj, ker mislim da jih s tem malo priviham navzgor.
Mogoče še kakšen nasvet?
Zelo bom hvaležna vsem, čao!
Glej, danes imam na “sebi” 3 odtenke, ki pa vsi v bistvu izhajajo iz bež – kožno – svetlo rjavih odtenkov, zato se sploh ne vidi, da sem uporabila (poleg podlage) 3 različne sence. Glede na to, da imam na celi veli najprej bež odtenek itak zgleda vse skupaj zelo naravno.
Lahko pa uporabiš samo puder v prahu čez celo veko – ne vidi se ga, zato ti iz izkušenj priporočam transparentnega od Jade in ob rubu zgornjih trepalnic (od notranjega kotička navzven) potegneš rahlo črto z eye linerjem ali pa mehkim svinčnikom. Potem pa še mascaro in zadeva je opravljena.
Čao Andreja!
Nevtralna barva je mišljena bolj za podlago oz. sijaj veke, zato jo lahko brez skrbi naneseš po celotni veki do obrvi. Potem pa izbereš enega ali dva (tudi več lahko, ko boš imela dovolj vaje) odtenka, ki ju naneseš na zunanje kotičke oči in pregib vek oz. po želji, odvisno od efekta, ki ga želiš.
Tak nevtralen odtenek je npr. od Art Decoja št. 27 in št. 94, če nameravaš nanašati bolj roza ali vijolične odtenke. Z eno samo senco sicer lahko senčiš, vendar obstaja možnost, da bo izpadlo vse skupaj precej neizrazito, ker se barva ne bo prelila v drugo oz. ne bo zabrisana tako, da daje občutek globine.
Lep dan!
Ines
Mogoče bi bilo boljše, da se prvič pustiš naličiti v kakšnem kozmetičnem salonu ali od kakšne kolegice, prijateljice, ker očitno nimaš nobenih izkušenj s tem. Sicer pa poskušaj sama in primerjaj rezultate, tudi v revijah so članki na to temo, tako da… Če ti ne gre, bolje manj, kot preveč. Občutek je treba imeti.
Pa srečno, naj ti uspe!
Zelo vredu je, če se kdo v tvoji familiji liči in že ima nekaj različnih barv ličil…..če imaš to možnost, potem si vzemi kakšno uro ali dve časa in testiraj, čaraj…..mogoče pa ti bo kakšen način všeč….
Drugače pa ti priporočam, da si kupiš kvalitetna senčila (npr. IsaDora), ki se ne packajo in ne spravljajo v “kupčke”. Najboljše je, če si kupiš odtenke sivo-zelene barve, ki ustrezajo rjavi barvi oči. Fajn je, če imaš več različnih odtenkov iste barve, ki jih nato postopoma nanašaš na veke od trepalnic navzgor po odtenkih. Nad trepalnice se nanese najtemnejšo barvo, nato pa navzven svetliš. Okoli mešičkov pa dodaš kanček srebrne ali kakšne druge svetle barve, da oči poživi. Nazadnje pa maskaro!
Po moje boš mogla le testirati! Povprašaj kakšno prijateljico, če gre s tabo v trgovino in ti svetuje katera barva ti bi ustrezala glede na oči in barvo las.
Pa veliko uspeha!