lička
Lep pzdrav!
Ne vem, če sem vas prav razumela. Ali vas zanima kako naličiti ličnice, da boste poudarila lica?
Poglejte se v ogledalo in opazujte vašo obliko obraza. Katero obliko obraza bi si pripisala: okroglo, ovalno, trikotno, pravokotno…
Vprašanje je sicer nekoliko smešno vendar je to pogoj, da vam nakažem smernice, kako poudariti ličnice in v kateri smeri nanšate ličilo za lica!
Hvala, Nada
Lepo pozdravljena!
Senčilo za lica nanesite v smeri od nosu proti ušesom, v vodoravni liniji. Glede nato, da imate podolgovat obraz vam odsvetujem nanos senčila za lica v diagonalni liniji, kot je običajen postopek. Zavedati se morate, da morate svoj obraz razširiti. V primeru, da so ličnice zelo močno poudarjene ( je močno izrazita kost ličnice ), potem nanesete senčilo tudi na kost. Pri ličenju vedno temnimo tisto, kar je bolj vidno, izrazito in želimo prekriti. Senčila za lica, tako kot tudi pudre v prahu in kompaktne pudre, vedno najprej zdrobimo na roki in šele potem nanesemo na obraz. Pri uporabi senčil za ličnice, vam svetujem, da po nanosu senčil za lica, rahlo ličnice potapkate tudi s pudrom v prahu ali kompaktnim pudrom. S tem postopkom zabrišete stroge linije in naredite lep prehod med ličnicami in obrazom.
Glede drugega vprašanja, vam žal ne morem odgovoriti. Ali je možno, da imate samo občutek, da so vaša lica včasih bolj polna?
V primeru, da me niste razumela glede nanosa senčil za lica, me prosim obvestite.
Lp Nada
Pozdravljena!
Kljub temu, da ličnice niso poudarjene se naličite v smeri kot sem vaj jo že opisala, torej od nosu proti ušesom v vodoravni liniji. Ne uporabljajte temnih barvnih odtenkov. Poizkusite s svežimi brvnimi odtenki ( barva marelic, rjavo-rdeča ), ki se malo posvetijo. Svetle sence bodo naredila lica bolj sveža, svetlikajoča podlaga, pa jih bo tudi poudarila.
Lp Nada