Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Lidl – emental

Lidl – emental

Moz je iz Lidla prenesel “emental sir”. V navednicah zato, ker tudi obicnemu siru ni podobno. Kot bi jedel en kos furnir plosce.

Groza res kaksno sranje nam prodajajo.

Tam sem jaz vse sire preizkusila in so meni res zanič. Razen Tilzit- ta je kar dober.
Tudi jogurti mi niso všeč in narezki tudi ne.
Ni to tisto, na kar sem bila navajena, ko sem odraščala in teh trgovcev še ni bilo.
Tudi od daleč ne.

Ljutomerski ementalec, drugih kopij ementalca ne vzamem pa tudi, ce je zastonj.

Tudi meni je ta najboljši. In tudi jaz kupim samo tega. Če ga nimajo, pač ne kupim sira.

meni daleč najboljši sir je Nemški Ementaler.

Tudi meni je od nemških sirov všeč Ementaler.

Lidl ima slabe mlecne izdelke, meni je od vseh vsec le njihov Alpski sir, ni nek super, a meni pase okus bolj kot od drugih proizvajalcev.
Imeli so se light smetano za kuhanje, ki je zdaj ni vec, ni bila nekaj, je bila pa dober light nadomestek.

Navadni jogurt je bil obupen, zdaj je malo boljsi, a se vedno dalec od dobrega jogurta.

Sami gurme kuharji vidim.

V resnici pa bistvene razlike med izdelki ni, diskontarji pa imajo ponavadi še bolj kvalitetne kakor običajne trgovine.

Meni je iz Lidla dober Maasdamer v rezinah
Pa, ko imajo v posebni ponudbi deluxe, britanski Cheddar

Drugih sirov tam ne kupujem. No, sicer tako ne kupujem veliko sira.

Bio gaudo v Hoferju, občasno, ali pa kozji sir, ampak je fejst slan.

kam smo prišli? Poceni pa kvalitetno. To zmore samo Nemec.

Je kar taprav, tako po strukturi kot po okusu. Predvidevam pa da je prinesel tistega v kosu.
Emental da mu zagotovis pravi okus moras tudi pravilno narezat.
Ti v kosu ponavadi ze malo izgubijo na okusu tekom pakiranja, zato jih je treba rezat na rezine . Ko pa dobis vecji kos pa lahko tudi na kocke. 😉
Je pa emental vedno bolj trd, in plovak sir( manjsa vsebnost soli 😉)… in po okusu lidlov to je. Ravno ponaredki ementalerja so bolj slani in mehkejsi . Cas zorenja sira da trdoto. In pravi emmentaler ima dolg cas zorenja. 🙂

Ementalec Ljutimerski je seveda da boljsi. Ze zato ker je nas 😁
Tako kot je edini pravi malinovc od Dane, pa niben drug, cokolada z lesniki ce ni gorenjka ni nic , pa jaffa keksi so taboljsi od crvenke vse ostalo je crap. Itd itd 😄

Lidl ima slabe mlecne izdelke, meni je od vseh vsec le njihov Alpski sir, ni nek super, a meni pase okus bolj kot od drugih proizvajalcev.
Imeli so se light smetano za kuhanje, ki je zdaj ni vec, ni bila nekaj, je bila pa dober light nadomestek.

Navadni jogurt je bil obupen, zdaj je malo boljsi, a se vedno dalec od dobrega jogurta.
[/quote]

Lidlov alpski sir??? A tega misliš, ki je pakiran po 200g? 2 dni nazaj sem ga iz firbca kupil in ravnokar odprl in probal. Pa lepo te prosim no, če ti je pa to dober sir pol pa res ne vem. Če bi rada kuhala z malo maščobami potem sploh ne uporabljaj smetane. Al v čem je sploh fora light smetane? Pri nas pojemo največ Lidlovega Trapista, ki je pakiran v polkrog po 700g. Ne bom reku, da je top sir, ga majo pa otroci najraje, ker nima preostrega ukusa pa tudi lepo se topi v sendvičih ali picah, lazanjah,….Meni je pa najbolj všeč njihov Masdamer, pa tudi Gauda u kajlah ni švoh.

[/quote]

kam smo prišli? drago pa slabo, to zmore še kdo drug kot Nemec.

Meni je točno ta v kosu v redu. Sem že jedel boljše, ampak so bili tudi 3x dražji.

[/quote]

Balkanec tega ne zmore, ker mora naviti ceno takoj ko ljudje začno kupovati. Čeprav je tu delovna sila cenejša, material pa tudi. Tako se zgodi namesto da bi revni Slovenec konkuriral Nemcu s svojim cenejšim kvalitetnim proizvodom, Slovenec propade in proda znamko Kitajcu.

Sir mora imeti vonj po siru. Ce tega nima je shit. Tudi barva sira je pomembna. Se bolj pomemben je pa okus. Ce sir nima okusa po siru ga ne kupim.

New Report

Close