LIDL – groooza
Joj pa kaj ste žensko tako napadle, če ji ni bila všeč trgovina, ki je všeč vam. Mater no, kaj vas plačajo za to ali ne prenesete, da ni vsem enako všeč kot vam.
Jaz sem šla v Lidl, kupila nekaj stvari in moram reči, da sem še kar zadovoljna. Predlagam zamrznjene bagete s česnom in zeliščne. plesnive sire, kekse, papirnate brisače, odsvetujem pa 4 plastni WC papir.
jaz sem šla v Hofer prvič ene pol leta po tistek, ko se je odprl, naredila en krog mimo polic in brez da bi kaj kupila šla ven. ne vem, mene mora pritegniti trgovina, ne da je vse zloženo kar v škatlah in paletah:-), cene so pa iste k povsod drugod.
zaradi tega sedaj v Lidel niti stopila ne bom, nisem nič tam zgubila:)
Bila sem v Merkatorju v petek in je bilo zelenjave in to zelo lepe na pretek. Poleg pomaranč, mandarin in več sort jabolk je bilo dovolj zelo lepih banan, kivija, jagod, ananasa, avokada, melon, grozdja pa še kaj sem pozabila. Od zelenjave je bilo na razpolago: tri sorte solate, por, cvetača, brokoli, paradižnik, paprika, mlada čebula, črna redkev, rumena koleraba, bela koleraba, melancani, zelje, ohrovt, več vrst krompirja, čebule, česna, hren, čisto lep in svež peteršilj…
Kot nalašč sem morala tudi danes po nakupu v isto Mercatorjevo trgovino in kot vedno zavijem mimo oddelka z zelenjavo. Pričakovala sem ponedeljkovo ovenelo zelenjavo in sadje, vendar so pravkar prodajalke polnile police in je bila ponudba kot se šika!
Tako, da si mogoče imela smolo, da si naletela na slabo ponudbo v Merkatorju.
Sicer pa kupujem tudi v Hoferju in so mi določeni izdelki všeč. Na Lidl pa še čakam, da se naval unese in si bom v miru ogledala njihovo ponudbo.
Nikoli več pa ne grem v TUŠ, za to imam svoje razloge in zlasti poglede na čistočo, pretečene roke in dokaj neprijazno osebje.
LP
Danajana je zapisala:
>No, jaz sem pa ena tistih lenuharic, ki zmeraj naročam stvari po internetu pri >edinem prodajalcu, ki to pripelje na dom. Male stvari za sproti sicer kupim v >lokalni štacuni pri najboljšemu sosedu. Meni se pač ne da drenjat in hodit >dve uri (ali pa še več) po štacuni in iskati izdelke, na koncu pa vse po parkrat >zlagat, enkrat v voziček, potem v vrečke, potem v avto in pripeljat domov, pa >spet ven iz avta in odnest gor, pa iz vrečk ven v omaro … Preveč dela.
>Raje se vsedem za računalnik, poklikam kar rabim, pripeljejo dobesedno >pred omaro in samo še plačam in zložim!
Se samo še podpišem – najine delovne ure (delava doma), a tudi prosti čas so predragoceni za tako zapleten, naporen in dolgotrajen postopek, kot je nakupovanje po centrih.
Glede časa se čisto strinjam. Vendar si ne znam predstavljati, da bi čisto vse kupovala preko interneta. Določene stvari moram pač videti, preden jih kupim. Lahko naročim mleko, pijačo, suho hrano, delikateso ter sadje in zelenjavo moram pa videti, preden vzamem. Nekako ne vem, kaj se bo zgodilo, če naročim prešano slanino preko neta – bom dobila lepo ali ne? Bodo jabolka lepa ali obtolčena, nagnita?
Jaz ravno zaradi takih in podobnih stvari ostajam za veliko reči zvesta Sparu. Pa ne Intersparu, kjer res porabiš celo popoldne, da nakupiš potrebno, ampak manjšemu. Pri Sparu je plus to, da so v manjših popolnoma identične cene kot v velikih (pri najboljšem sosedu so razlike precejšnje). Res pa jih ni strahotno dosti na izbiro, čeprav na lokacijah, kjer pripeljejo hrano na dom, tudi trgovin ne primanjkuje.
Avtor: mjavki
Datum: 02-04-07 11:57
V Lidlu še nisem bila, zato ne morem komentirati. Bi pa komentirala nekaj drugega: a vi se s prijatelji dobite in greste skupaj v šoping?
Kaj tako žalostnega pa že dolgo ne.
Zakaj zalostno? V danasnjem pomanjkanju casa sem vesela, ko se s prijateljico dobiva in greva skupaj v soping. Medtem, ko nabirava kar potrebujeva, se poklepetava. V kolikor cas dopusca, po sopingu popijeva se kavico, ce pa ne, pa pac ne. Ce ne bi sli skupaj v soping, se tudi videli in poklepetali ne bi.
So pa obdobja, ko cas ni problem in takrat se dobimo kje drugje na kavi. Da bi pa skupaj s prijatelji kaj poceli, toliko casa pa spet nimamo oz tisto kar imamo, raje izkoristim za druzino in se sebicno izoliram od vseh, ki ne spadajo v nas trio.
V Hofer sem zavila parkrat, pa mi razen praska ni nic potegnilo, res pa tudi nisem kaj dosti gledala izdelke. V Euro Spinu sem bila enkrat, pa nisem niti vedela, kaj naj kupim, pa sem sla ven. V Hardiju kupujem pesek za macke, je prakticno zasonj v primerjavi z drugimi in sluzi svojemu namenu. V Lidlu se nisem bila, bom pa sla enkrat v poletnih mesecih, ko ne bo gnece.
Menim, da se v vseh teh diskontih najde nekaj artiklov, ki so cenovno ugodni in ok. Ce mi je trgovina usput, bom se kdaj zavila v njo, drugace pa najbrz ne (razen po macji pesek, zaradi njega bi se v Hardija peljala tudi na obrobje Ljubljane).
Torej, kupujem tisto kar potrebujem in kar zadovoljuje moje potrebe (pa ce je to diskontni no-name artikel ali huda blagovna znamka), kupujem pa tam, kjer ni gnece, kjer lahko parkiram in kjer mi je usput.